FAZEKAS ZOLTÁN
2022.12.08 08:51 Frissítve: 2022.12.08 10:54

Női kosár Ek: nem várt akadályok a győriek utazása során

Kisebb fennakadások, késői indulás, valamint a csatlakozás lekésése ellenére is bizakodó a hangulat a győrieknél a Botas elleni csütörtöki, a továbbjutás szempontjából kiemelkedően fontos Európa-kupa-mérkőzés előtt.

A késői érkezés miatt már csak vacsorázni maradt idejük a győri lányoknak (A szerző felvétele)


Már az indulásnál sejthető volt, nem lesz zökkenőmentes a Serco Uni Győr ankarai túrája, legalábbis ami az odautat illeti. A 6.30-kor az egyetemi csarnok elől három kisbusszal Bécsbe induló delegáció már a létesítmény mellett elakadt, mert három szirénázó tűzoltóautó zárta le a kifelé vezető egyirányú utcát – persze ügyes tolatás és megfordulás után tíz perccel később elérte az autópályát a konvoj. Ám az igazán idegtépő és váratlan eset csak ezután következett, ugyanis labdarúgó Bajnokok Ligája főszponzoraként unalomig ismételt reklámban népszerűsített török légitársaság gépe csaknem kétórás késéssel szállt fel Bécsből…

Az isztambuli csatlakozást emiatt lekéste a csapat, amelynek ráadásul amerikai légiósai, Beatrice Mompremier, Aaryn Ellenberg-Wiley és Peyton Williams útlevelével is akadtak problémák az osztrák hatóságok szerint, de ezt Béki Gábor, a győriek marketing- és kommunikációs vezetője elsimította. Isztambulban aztán végül a repülőjegyeket sikerült gyorsan átíratni egy későbbi járatra, amelyhez például Mompremier futva érkezett az egyébként érthetetlenül korai utolsó figyelmeztetést hallva. A 26 éves centernek és a csoportot hét ponttal vezető csapatnak azonban szerdára nem jutott több testgyakorlás, ugyanis a késés miatt Ankarába csak helyi idő szerint este nyolcra érkezett meg, így már nem maradt ideje edzeni, csak vacsorázni és lepihenni.

„Ez a foglalkozás most elmarad” – döntött a csomagokra várva Cziczás László vezetőedző, aki hozzátette, az első, győri összecsapáson – amelyet hét ponttal megnyertek a Rába-partiak – és a videófelvételeken látottak alapján agresszív játékot vár a törököktől, de úgy véli, ha ebben sikerül hozzájuk felnőni, jó meccset játszik a Győr Ankarában.

Csütörtökön a csoportjában veretlen NKA Universitas PEAC is pályára lép, a már továbbjutott baranyai együttes az izraeli Elicur Ramla otthonában lép pályára.

KOSÁRLABDA
NŐI EURÓPA-KUPA
5. FORDULÓ
F-CSOPORT
15.00:
Botas (török)–Serco Uni Győr 

2022.12.29 23:09:09

Kosárlabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Most sokkal nagyobb szükség van példaképekre, mint korábban bármikor. A Fegyvernekyvel, Ocskayval kapcsolatban említett tulajdonságok egyre kevésbé tűnnek fontosnak, mindent átsző az üzlet, a rossz értelemben vett karrierizmus, a csillogó, álságos és felületes világ.

2022.12.27 23:37:35

Kosárlabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A nemzetközi mezőnyben mindenki elismeri őt.

2022.11.12 21:54:14

Kosárlabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Tehetséget és észt viszont nem lehet csak úgy a játékosokba tölteni, van, ami tanulhatatlan.

2022.10.18 17:32:03

Kosárlabda nemzetisport.hu

Visszafogottan teljesített a magyar bajnok, így nem tudta újabb trófeával gyarapítani gyűjteményét.