NSO/GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU) 2017.05.13 06:58 Frissítve: 2017.05.13 13:40

NBA: drámai végjáték, 7. meccs dönt a továbbjutóról – videó

A Washington Wizards John Wall három és fél másodperccel a vége előtt dobott hárompontosával 92–91-re legyőzte a Boston Celticset az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában, így a hetedik meccs dönt arról, hogy melyik csapat jut be a Keleti főcsoport döntőjébe.

John Wall hárompontosával „életben maradt” a Washington Wizards (Fotó: Twitter)

 

Washington Wizards–Boston Celtics 92–91

A Nemzeti Sport Online szakmai
együttműködő partnere a kezdo5.hu.

Wallé volt az utolsó szó. Hektikus meccset vívtak egymással a csapatok, ahol egyik fél sem játszott igazán jól, viszont végig szorosan alakult az eredmény – ilyen volt a hajrá is, ahol szintén felváltva érkeztek a nagy kosarak. Ebből végül a Wizards jött ki jobban, Isaiah Thomas hiába pörgött fel a negyedik negyedre, a túloldalon Bradley Beal többször is válaszolni tudott és bár hét másodperccel a vége előtt úgy tűnt, hogy megnyerheti a meccset a Celtics (Horford kettesével 91–89-re vezettek), jött John Wall és három másodperccel az órán elsüllyesztette a győztes triplát. Így hiába kezdett az irányító 1/12-vel mezőnyből, végül mégis nyerőembernek bizonyult és a fővárosiak utolsó 26 pontjából 23-at vagy ő, vagy Beal szerzett – nem szép találkozón, de teljesítette a feladatot a Washington, így hetedik meccsre utazhat a társaság.

Döntés Bostonban. Minden esélye megvolt a Celticsnek arra, hogy lezárja a párharcot ezen az estén, de bő egy perccel a vége előtt hiába vezetett öt ponttal a társaság, Thomas eladta a labdát, kaptak belőle egy triplát, majd szintén Thomas kapott egy blokkot Walltól, ebből pedig kiegyenlített a Wizards. Így is egy jó védekezésre voltak a sikertől, de Wall triplája beesett – pedig azt a játékot nem is rá rajzolta fel Scott Brooks vezetőedző, az irányító mentette meg a helyzetet és süllyesztette el a távolit Bradley felett. A triplák összességében egyik oldalon sem ültek, a Washington még büntetőből is elrontott nyolcat, cserébe viszont megnyerte a lepattanózást és 46–28-ra múlta felül a Bostont a festékből – ez mindenképpen fontos faktor volt, de a mérleg nyelvét akkor is Wall triplája jelentette. A döntés így a hetedik összecsapásra maradt, ahol bízhat a hazai pályában a Celtics, hiszen a két csapat idei tíz egymás elleni mérkőzéséből tízszer az otthon játszó együttes örülhetett.

A Wizards legjobb dobói: Beal 33/3, Wall 26/6, Morris 16/6
A Celtics legjobb dobói: Thomas 27/15, Bradley 27/9, Horford 20/6 

 NBA, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ
KELETI FŐCSOPORT
Washington Wizards–
Boston Celtics 92–91
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–3

2022.01.18 13:26:21

Kosárlabda FAZEKAS ZOLTÁN

„Szinte meseszerű lett a befejezés, sokkal szebb, mint valaha is elképzeltem.”

2022.01.18 12:49:57

Kosárlabda F. Z.

„Hosszú az út a kockás füzettől a teljesítménydiagnosztikáig, de ma már elengedhetetlen a tudomány és a gyakorlat összekapcsolása.”

2022.01.18 16:13:18

Kosárlabda F. Z.

Csütörtökön kezdődik Pécsen a KSKE edzőkonferenciája.

2022.01.05 23:57:11

Kosárlabda THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A fiatal generációk persze nem tudják, ki volt Banna Valér, a Bp. Honvéd remek bedobója. Ahhoz, hogy stílusát közelebb hozzam, legyen elég annyi, ha az ő idejében léteztek volna a hárompontos dobások, a vajkezű spíler híre talán a maiakhoz is eljut.

2021.12.28 21:58:21

Kosárlabda MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Hiába jósolják például, hogy a Manchester United lassan akár 30 millió fontért is eladhatná stadionja nevét, ha az Old Trafford elnevezés gyakorlatilag érinthetetlen. Sokáig azt hihettük, ugyanez igaz a Camp Noura vagy a Bernabéura is.