Férfi kosárlabda: Keller Ákos a Falcóban folytatja – hivatalos

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2021.01.10. 20:55
null
Keller Ákos (6) a Falcóban folytatja (Fotó: Nemzeti Sport)
A magyar válogatott 31 éves csapatkapitánya 2019 ősze után ismét itthon pattogtathat, miután a következő másfél évre Szombathelyre szerződött.

 

Alba Fehérvár, Szolnoki Olaj, Egis Körmend és most Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – a 31 éves center, Keller Ákos pályafutásának hazai klubjait soroltuk fel. A magyar válogatott csapatkapitánya kedden bontotta fel szerződését a lengyel élvonalbeli Slask Wroclawval és úgy döntött, itthon folytatja. Sikerült is megegyeznie a 2019-es magyar bajnokkal (a következő, vagyis a 2021–2022-es idény végéig írt alá), amely tapasztalt, hasznos játékossal erősítette meg keretét, egyértelműsítve, hogy nagyon nehéz feladat vár a vetélytársakra, ha meg akarják gátolni a vasiak újabb bajnoki címét.

Keller 2018-ban kezdte légióskarrierjét, a francia Pau-Ortheznél lenyomott egy teljes évadot, aztán rövid időre Körmendre igazolt, majd megfordult a horvát Zadarnál – a koronavírus-járvány miatt bekövetkező leállás az olasz másodosztályú Orlandina együttesénél érte.

A magasember azonnali segítséget jelenthet Gasper Okorn edzőnek, hiszen folyamatosan játékban volt az elmúlt hetekben, s mivel ez várhatóan nem változik, maradéktalanul fel tud készülni nemzeti csapatunk négy februári Európa-bajnoki selejtezőjére.

„Örömmel tájékoztatjuk szurkolóinkat és a kosárlabda-barátokat, hogy Keller Ákos a Falcóban folytatja pályafutását. Ákossal korábban már több ízben is tárgyaltunk, most azonban az egyezség is létrejött a játékossal, így bajnoki címvédő csapatunkat erősíti a jövőben. Másfél éves szerződést írtunk alá, amely nem tartalmaz kilépési opciót. Örülünk, hiszen tudjuk, hogy hazai és nemzetközi szinten is hosszú távon versenyképes csapatot elsősorban erős magyar maggal tudunk létrehozni. Ennek jegyében igazoltuk le Ákost, aki Benke Szilárd, Perl Zoltán és Váradi Benedek mellé negyedik válogatott játékosként csatlakozik klubunkhoz” – mondta a falcokc.com-nak Gráczer György, a szombathelyi csapat ügyvezetője.

A klubhonlap beszámolója szerint Keller Ákos a hétfő esti edzésen csatlakozik a Falcóhoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik