Női kosár Euroliga: 25 pontos vereséget szenvedett a DVTK Valenciában

FAZEKAS ZOLTÁN (Valencia)FAZEKAS ZOLTÁN (Valencia)
Vágólapra másolva!
2024.01.24. 21:04
Lelik Réka 19 pontot dobott (Fotó: FIBA)
Címkék
A női kosárlabda Euroliga A-csoportjában a DVTK Hun-Therm 84–59-es vereséget szenvedett a Valenciától.

 

GYŐZELMI KÉNYSZERBEN lépett pályára a Valencia szerda este a DVTK Hun Therm ellen a női Euroliga A-csoportjának 13. fordulójában, hiszen a spanyoloknak józan számítások szerint mindkét meccsüket meg kellett nyerniük ahhoz, hogy a negyedik helyre odaérjenek. Az előző fordulóban a negyeddöntős részvételt már bebiztosító borsodi együttesnél sajnos a combsérülés miatt hiányzó ausztrál Darcee Garbin és a térdműtéten éppen a meccs napján Budapesten áteső Toman Petra mellett eggyel bővült a sérültek listája délutánra. Oláh Fruzsina a szerda délelőtti edzés közben rosszullétre panaszkodott, s mivel nem javult az állapota, a találkozóra már nem tartott a csapattal a kilencezer néző befogadására alkalmas Font de Sant Lluis sportcsarnokba, ami a férfi euroligás Pamesa Valencia (amely játékosai érdeklődve figyelték a borsodiak edzésének utolsó perceit majd megtapsolták a litván Monika Grigalauskyte félpályás kosarát) otthona is. És ahol fél órával a kezdés előtt a majd 30 fős diósgyőri szurkolótábor hangos biztatással köszöntötte a második euroligás idényében „mindjárt” negyeddöntős együttest.

Jól, lendületesen és elszántan kezdett a vendéglátó, 10–0-nál Völgyi Péter vezetőedzőnek időt kellett kérnie, hiába. Az első magyar pontra több mint hat percet kellett várni, az amerikai Kayla Charles szerezte 15–0-nál… Nehezen találta a ritmust a DVTK, míg rendkívül dinamikusan és agresszíven játszott a spanyol együttes, de a kispadról beszálló Kányási Veronika triplája után már csak hét pont volt a felek közt a 13. percben. A spanyolok kértek időt, de a szenzációsan játszó csapatkapitány újabb hárompontosával négyre csökkent a különbség a 20. percben.

Sajnos a nagyszünet után megint jobban kezdtek a hazaiak, 17 ponttal megléptek, újra hatalmas elánnal kosárlabdáztak és szinte minden támadásukat kosárral fejeztek be. A diósgyőri időkérés és az ex-soproni Queralt Casas két elrontott ziccere segíthetett volna abban, hogy ismét elkezdjen felzárkózni a DVTK, ám nem ez következett. Húsz pontra növelte előnyét az ismét ellenállhatatlanul játszó Valencia és győztesnek érezte magát. Ezt az is jelezte, hogy a Valencia spanyol Európa-klasszisa, Alba Torrens még színezte is a játékot, hatalmas mosollyal az arcán passzcselekkel és hát mögötti átadásokkal hozta helyzetbe társait és hozta tűzbe a közönséget a 34 éves sztár. A tavaly negyeddöntős, 2021-ben Szekszárdon Európa-kupát nyerő Valencia nagy különbséggel és simán nyert, s az évad legnagyobb vereségét mérte a DVTK-ra 25 pontos győzelmével. A borsodiaknak így is maradt esélyük a pályaelőnyt érő második hely megszerzésére, ehhez vagy le kell győzniük a csoportelső Fenerbahcét idegenben, vagy az olasz Schiónak ki kell kapnia Valenciában.

KOSÁRLABDA
NŐI EUROLIGA, 13. FORDULÓ
A-CSOPORT
Valencia (spanyol)–DVTK Hun-Therm 84–59 (24–11, 15–22, 24–12, 21–14)
Valencia, 3000 néző. V: Grigioni (olasz), Güngör (török), Ceccarelli (francia)
VALENCIA: OUVINA 12/9, CASAS 9, JAGUPOVA 11/3, HEMPE 24/9, Carrera 8. Csere: Güelich 9/3, Fingall 5/3, Romero, Torrens 6, Buenavida, Eraunzetamurgil, Fam. Edző: Rubén Burgos
DVTK: Aho N. 4, Charles 2, LELIK 19/3, M. Jovanovics 12/3, A. Tadic 4. Csere: KÁNYÁSI 16/9, Grigalauskyte 2, Tenyér. Edző: Völgyi Péter
Az eredmény alakulása. 6. perc: 15–0. 9. p.: 19–9. 13. p.: 26–19. 15. p.: 27–22. 20. p.: 37–33. 24. p.: 52–35. 27. p.: 57–39. 30. p.: 63–43. 36. p.: 79–52. 39. p.: 84–54
MESTERMÉRLEG
Rubén Burgos: – Boldog vagyok, mert ragyogó játékkal győztünk, jól járattuk a labdát, jól védekeztünk. Sajnos a többi eredménytől is függ, hogy bejutunk-e a negyeddöntőbe, de még van esélyünk, és ennek megragadásáért mindent megteszünk jövő héten is a Schio ellen.
Völgyi Péter: – Csak a második negyedben voltunk partnerei a Valenciának, sajnos a többi játékrészben a spanyolok egyértelműen fölénk nőttek. Csak ebben a negyedben tudtuk védekezésben azt az agresszivitást mutatni, azt a tempót tartani, amit a házigazda diktált, többet most nem bírtunk. Ennek egyik oka, hogy megint tartalékosan játszottunk, ebben kicsit felőrlődtünk, nehéz heteken vagyunk túl. Remélem, hamarosan ismét bővebb rotációval állunk ki, és újra jól játszunk.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik