A szurkolók Vajda Annát tartják Európa legjobb kosárlabdázójának

Vágólapra másolva!
2009.02.20. 16:07
A Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) hagyományos szavazásán megválasztották a 2008-as év legjobb európai játékosait: a férfiak versenyében a Los Angeles Lakers spanyol légiósa, Pau Gasol, a hölgyeknél pedig a Jekatyerinburg játékosa, Marija Sztyepanova végzett az élen. A Pécs játékosa, Vajda Anna a 9. helyen végzett, de a szurkolók szavazatai alapján ő Európa legjobb játékosa.
A szurkolók szerint Vajda Anna Európa legjobbja
Fotó: NS Archív
A szurkolók szerint Vajda Anna Európa legjobbja
A szurkolók szerint Vajda Anna Európa legjobbja
Fotó: NS Archív
A szurkolók szerint Vajda Anna Európa legjobbja

EMLÉKEZTETŐ

2005-ben a szintén pécsi Iványi Dalma a szurkolók szavazatai alapján szintén az év játékosa lett az európai szövetségnél.
A Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) által kiírt szavazáson megválasztották a 2008-as esztendő legjobb európai játékosait – a férfiak versenyében a Los Angeles Lakers spanyol légiósa, Pau Gasol, a hölgyeknél pedig a Jekatyerinburg orosz játékosa, Marija Sztyepanova végzett az élen.

Örömteli magyar vonatkozás, hogy a Pécs játékosa, Vajda Anna a kilencedik helyen végzett a szavazáson – sőt a szurkolók szerint ő a legjobb Európában.

A szavazáson elért eredménynek ugyanis két összetevője van: a szakma és a szurkolók is leadják voksukat az általuk legjobbnak tartott játékosra, és a drukkerek szavazatai alapján Vajda végzett az élen – a szakemberek pedig tizediknek rangsorolták, így alakult ki összesítésben a kilencedik hely.

A férfiak mezőnyében győztes 28 éves, 213 centis Gasol az elmúlt idényben NBA-nagydöntőt játszhatott csapatával, a pekingi olimpián pedig az ezüstérmes spanyol válogatott legjobbja volt, hiszen pontokban, lepattanókban és dobásblokkolásokban is az élen járt.

Gasol mögött a szintén spanyol Rudy Fernández (Portland Trail Blazers) végzett a második helyen, míg a harmadik a német Dirk Nowitzki (Dallas Mavericks) lett.

A nőknél legjobbnak választott 29 éves, 203 centis Sztyepanova (akit 2005-ben és 2006-ban is megválasztottak Európa legjobbjának, és 2002-ben rövid ideig Pécsen is játszott) a pekingi olimpián bronzérmes orosz válogatott egyik legjobbja volt – átlagban 9.4 pontot és 6.5 lepattanót szerezve.

Péntek délután 18 órakor a Pécs és a Sopron is pályára lép a női Euroligában, a mérkőzésekről szóló beharangozónkat ide kattintva olvashatják!

EURÓPA LEGJOBB JÁTÉKOSAI

FÉRFIAK
1. Pau Gasol (Los Angeles Lakers)
2. Rudy Fernández (Portland Trail Blazers)
3. Dirk Nowitzi (Dallas Mavericks)

NŐK
1. Marija Sztyepanova
2. Anete Jekabsone-Zogota
3. Amaya Valdemoro
9. Vajda Anna
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik