Jön a mindent eldöntő hetedik meccs a Celtics–Hawks párharcban

Vágólapra másolva!
2008.05.03. 10:28
Tovább tart a Boston Celtics és az Atlanta Hawks párviadala az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság NBA rájátszásának első körében, ugyanis az esélytelenebbnek tartott Atlanta hazai pályán ismételten nyert. A Utah Jazz és a Cleveland Cavaliers továbblépett a következő körbe.
Izom megfeszül - a harc folytatódik: a Celtics–Hawks párharcban jön a hetedik meccs.
Fotó: Tami Chappel
Izom megfeszül - a harc folytatódik: a Celtics–Hawks párharcban jön a hetedik meccs.
Izom megfeszül - a harc folytatódik: a Celtics–Hawks párharcban jön a hetedik meccs.
Fotó: Tami Chappel
Izom megfeszül - a harc folytatódik: a Celtics–Hawks párharcban jön a hetedik meccs.

Az Atlanta Hawks úgy nyert 103–100-ra a Boston Celtics ellen, hogy az utolsó negyed előtt még a vendégek vezettek 3 ponttal a Philips Arenában, ahol egyébként rekordszámú néző, 20 425 fő foglalt helyet a székeken.

A Hawks jó csapatjátékával nyerte meg a mérkőzést. Míg a Celticsből Kevin Garnett 22, Ray Allen pedig 20 pontig jutott, addig a hazaiak legeredményesebb játékosa Marvin Williams volt a maga 18 pontjával, de a kezdőcsapat mindegyik tagja 10 pont fölé jutott. Williams a végjátékban sérülést szenvedett, de a Hawks ezt a problémát is leküzdötte. A cserepadról beszálló Josh Childress 15 pontja is nagyon kellett a hazai győzelemhez.

A minden eldöntő hetedik mérkőzést magyar idő szerint hétfő hajnalban rendezik Bostonban. Az Atlanta legutóbb 20 éve játszott hetedik meccset a play-offban, éppen a Celtics ellen, és akkor elbuktak. A Boston három éve az Indiana ellen játszott ilyen ki-ki meccset, akkor a Pacers jutott tovább.

A Cleveland Cavaliers és a Utah Jazz is megnyerte hatodik meccsét aktuális riválisa ellen, így továbblépett.

A 105–88-ra győző Cavaliersben LeBron James tripladuplát ért el (27 pont, 13 lepattanó, 13 assziszt). Mellette Wally Szczerbiak tett ki magáért 26 pontjával, de a padon kezdő Daniel Gibson játékára és 22 pontjára sem lehetett panasz a Washington ellen. A Cavaliers a Boston-Atlanta párharc győztesével találkozik a Főcsoport-elődöntőben.

A Utah is sima győzelemmel (113–91) lépett túl a Houstonon. A Rocketsnek Tracy McGrady 40 pontja és 10 lepattanója is kevés volt, de Deron Williams vezetésével megérdemelten győzött Salt Lake City csapata. A Utah következő ellenfele a Lakers lesz.

NBA

RÁJÁTSZÁS
Keleti főcsoport
Washington Wizards Cleveland Cavaliers 88–105
A négy győzelemig tartó párharc végeredménye: 4–2 a Cavaliers javára
Atlanta Hawks Boston Celtics 103–100
A négy győzelemig tartó párharc állása: 3–3
Nyugati főcsoport
Utah Jazz Houston Rockets 113–91
A négy győzelemig tartó párharc végeredménye: 4–2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik