Chicagóban nyert az LA Lakers, Los Angelesben a Toronto Raptors

Vágólapra másolva!
2007.12.19. 07:47
Az NBA, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 48. játéknapján mindhárom, erre a napra jutó találkozón vendéggyőzelem született: az LA Lakers 12 ponttal nyert Chicagóban a Bulls ellen, a Toronto Raptors viszont mindössze hárommal bizonyult jobbnak Los Angelesben a Clippersnél. A játéknap legeredményesebbje a 36 pontig jutó Richard Jefferson volt, ám ez a remek egyéni teljesítmény sem volt elegendő csapatának, a New Jersey Netsnek, hogy hazai parketten bezsebelje a győzelmet: a több, jó napot kifogó játékost felvonultató vendégalakulat, a Sacramento Kings öt pontot vert a házigazdákra.
Kirk Hinrich (Chicago Bulls, jobbra) próbálja megállítani a lendületben lévő Kobe Bryant (LA Lakers)
Reuters
Kirk Hinrich (Chicago Bulls, jobbra) próbálja megállítani a lendületben lévő Kobe Bryant (LA Lakers)
Kirk Hinrich (Chicago Bulls, jobbra) próbálja megállítani a lendületben lévő Kobe Bryant (LA Lakers)
Reuters
Kirk Hinrich (Chicago Bulls, jobbra) próbálja megállítani a lendületben lévő Kobe Bryant (LA Lakers)

Kimondottan gyengén, 15 dobott ponttal kezdett a Bulls Chicagóban az első negyedben, de mivel a vendég Lakers sem brillírozott, a hazaiak reményei egészen az utolsó negyedig éltek. Akkor utolérték ellenfelüket és ki is egyenlítettek a Bikák (77-77), de a negyedik negyed hajráját megelőzően volt egy több mint négy perces üresjáratuk (11-0-ra nyerte azt a periódust a Lakers) és onnan már nem volt felállás.

Mindezt úgy, hogy a LA Lakers elsőszámú húzóembere, Kobe Bryant önmagához képest szokatlanul visszafogott teljesítményt nyújtva mindössze 18 pontot szerzett, de mivel több társa is hozott egy jó átlagot, végül biztos győzelmet arattak. A mezőny legjobbját a vesztes oldalon találjuk: Luol Deng 26 pontot szerzett, de Kirk Hinrichen kívül a társak jócskán elmaradtak tőle.

Los Angelesben a Clippers még vezetett a félidőben nyolc ponttal, ám a harmadik negyedet nagyon eltolták a hazaiak - mindössze 11 pontot szereztek -, így meglépett a Toronto.

A Raptors aztán végig vezetve megnyerte a mérkőzést, de a negyedik felvonás nem volt izgalmaktól mentes: előbb az elején négy percig mindkét csapat képtelen volt pontot szerezni, majd a hajrában, 26 másodperccel a vége előtt feljött két pontra a Clippers (77-75), de aztán többre már nem futotta az erejükből.

A győztes csapatból Chris Bosh úgy lett a mezőny legjobbja 24 ponttal, hogy 22(!) mezőnykísérletéből mindössze hat volt sikeres. De büntetőből 12/16-t produkált.

Az első negyedet a Kings, a harmadikat a Nets nyerte 28-25-re, így utóbbi annak köszönhetően kezdhette egypontos előnnyel a negyedik felvonást, hogy a másodikat 25-24-re megnyerte. Ám mindez végül már semmit sem ért: pedig tartotta előnyét a vendéglátó, mígnem háromperces gólcsendjüket kihasználva 8-0-lal átvette a vezetést a Kings, amelyet már nem is engedett ki a végső dudaszóig.

Bár 35 másodperccel a vége előtt felcsillant még valami halvány remény, akkor egy pont volt ugyanis a két gárda között (100-99), ám a következő vendégtámadást Francisco Garcia sikeres hárompontos dobással fejezte be - 5/8-t dobott kintről -, amely el is döntötte a találkozót.

A mérkőzés és az egész játéknap legeredményesebbje a 36 pontig jutó Richard Jefferson volt, ám a Netsnek ez a kiváló egyéni teljesítmény is kevés volt a győzelemhez, legfőképpen azért, mert az ellenoldalon többen is átlagon felülit hoztak: John Salmons 31, Garcia 24, Brad Miller 23 - ő még leszedett tíz lepattanót is ráadásként -, Ron Artest 20 pontot szerzett.

NBA, ÉSZAK-AMERIKAI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG:

ALAPSZAKASZ, 48. JÁTÉKNAP:
New Jersey Nets - Sacramento Kings 101-106
Chicago Bulls - Los Angeles Lakers 91-103
Los Angeles Clippers - Toronto Raptors 77-80
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik