Michael Jordan fia, Jeffrey bemutatkozott az egyetemi csapatban

Vágólapra másolva!
2007.11.12. 15:29
Élete első egyetemi kosárlabda-mérkőzését játszotta vasárnap Jefrey Jordan, Michael Jordan legidősebb fia. A 18 éves, 188 cm magas hátvéd az Illinois Egyetem színeiben három percet kapott, volt egy rontott dobása, pontot nem szerzett. Michael Jordan nem, a felesége, Juanita viszont a helyszínen nézte meg a fia bemutatkozását.
Nem lehet könnyű az ember élete, ha az apját Michael Jordannek hívják
Imago
Nem lehet könnyű az ember élete, ha az apját Michael Jordannek hívják
Nem lehet könnyű az ember élete, ha az apját Michael Jordannek hívják
Imago
Nem lehet könnyű az ember élete, ha az apját Michael Jordannek hívják

„Ugyanúgy öltögeti a nyelvét, mint az az ember, akitől a földgolyó legjobb kosárlabdagénjeit örökölte.”

Ezzel a mondattal vezette fel az egyik amerikai hírportál azt a cikkét, amelyet a nagy Michael Jordan legidősebb fiának első egyetemi mérkőzése alkalmából adott ki.

Jeff Jordan vasárnap esett át a tűzkeresztségen az Illinois Egyetem (University of Illinois) és a Northeastern in Champaign III. csapata elleni mérkőzésen, amelyet 63-55-re nyert meg a Fighting Illini.

A 18 éves Jeffrey három percet kapott az edzőjétől, Bruce Webertől, s ez idő alatt egy elrontott dobása és egy eladott labdája volt; pontot nem szerzett.

A 188 centiméter magas hátvéd első egyetemi meccsén ott volt az édesanyja, Juanita Jordan, a minden idők legjobbjának tartott Michael Jordannek azonban más dolga akadt.

„Tűzkeresztségnek jó volt” – nyilatkozta a „Levegő Urának” legnagyobb fia, miután az öltözőfolyosón átölelte az édesanyját.

„Nem volt semmi elvárásom magammal szemben ezen a mérkőzésen” – tette hozzá.

Juanita Jordan nem válaszolt az újságírói kérdésekre, Jeffrey pedig azt mondta, nem tudja, mikor nézi meg az édesapja is a játékát.

Talán a jövő héten Hawaiin, a Maui International nevű tornán – tette hozzá a Illini 13-asa.

Jeffrey Jordan a Loyola Akadémáról, egy wilmette-i előkészítő iskolából érkezett az Illinois Egyetemre, miután visszautasította a Valparaiso ajánlatát.

Michael Jordan erre azt mondta néhány nappal ezelőtt: örült a fia döntésének, hiszen jelenlegi együttesében úgymond „kis halnak” számít, ami szerinte jobb, mint egy biztos főszerep egy kisebb iskola együttesében.

„Mindössze annyit próbáltunk elmagyarázni Jeffnek, hogy a saját elvárásainak próbáljon megfelelni, és ha így boldog, akkor semmi más nem számít” – fogalmazott a nagy Michael.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik