Rátgéber egyeztetett az MKOSZ-elnökkel, nem lesz kapitány

Vágólapra másolva!
2007.03.19. 18:44
Amint azt a múlt héten már jelezte, Rátgéber László Berényi János szövetségi elnökkel történt egyeztetését követően megerősítette: nem lesz a női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya. Hozzátette azonban: szaktanácsadóként az új szakvezető rendelkezésére áll, ha erre igény van.
Rátgéber László nem lesz ismét magyar szövetségi kapitány
Meggyesi Bálint
Rátgéber László nem lesz ismét magyar szövetségi kapitány
Rátgéber László nem lesz ismét magyar szövetségi kapitány
Meggyesi Bálint
Rátgéber László nem lesz ismét magyar szövetségi kapitány

„Az általam megálmodott stábot Török Zoltán, az MKBEuroleasing Sopron ügyvezetője, Rátgéber László mesteredző, a MiZo Pécs szakvezetője és a Szeviép-Szeged csapatánál tevékenykedő Szetey András alkotná” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak adott interjújában néhány napja Berényi János, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) új elnöke.

Ma kiderült: a sportvezető búcsút mondhat ennek az álomnak, a szövetségi kapitánynak kiszemelt Rátgéber László ugyanis nem kívánja újra irányítani a nemzeti csapat szakmai munkáját.

"Ma telefonon tárgyaltam Berényi úrral, és bár rendkívül megtisztelőnek tartom a felkérést, de nem vállalom el a posztot – nyilatkozta a távirati irodának a MiZo Pécs mestere. – Természetesen nem az új MKOSZ-vezetéssel van a probléma, hanem azzal, hogy nekem a feltöltődés érdekében nyáron szükségem van a kosárlabda nélküli életre. A 2004-es távozásom óta én már nem szeretnék júliustól augusztusig is intenzíven a szakmámmal foglalkozni, és a mátraházi vagy tatai edzőtáborban tölteni a szabadidőmet."

Ami a válogatott körüli teendőket illeti, a baranyaiakkal tízszeres bajnok tréner hangsúlyozta, hogy ha az új kapitány igényt tart rá, szaktanácsadóként szívesen közreműködik. Ennek jeleként a közeljövőben részt vesz az újjáalakult szövetség szakmai bizottságának felállításában.

Ami pécsi jövőjét illeti, Rátgéber közölte, partnereket keres ahhoz, hogy új sikersztori kezdődhessen a Mecsekalján.

„Jelenleg napról napra változik a helyzet, nehéz megjósolni, hogy mi lesz az idény végeztével. A magam részéről általában gyorsabb változásokat sürgetek, mint a klubvezetés, úgyhogy bőven lesz mit megbeszélni. Komoly érdeklődést változatlanul csak az Euroliga négyes döntőjének otthont adó Szpartak Moszkva részéről tapasztaltam” - jelentette ki a tréner.

Ami pedig a legutóbbi bajnokin, Szegeden elszenvedett meglepetés-vereséget - a Pécs szezonbéli második kudarcát - illeti, Rátgéber tréfásan csak annyit mondott: megbüntette magát.

"Három napon át csak Emerson, Lake and Palmert hallgattam. Kemény volt, de megérdemeltem."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik