A Spurs nyerte a rangadót

Császár-Nagy MárkCsászár-Nagy Márk
Vágólapra másolva!
2006.03.03. 11:39
Címkék
A Nyugati főcsoport rangadóját a tavalyi bajnok San Antonio Spurs nyerte a Dallas ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 116. játéknapján. A Cleveland az utolsó pillanatban nyerte meg a mérkőzést a Chicago Bulls otthonában.
Tony Parker (fehérben), és a San Antonio átvette a vezetést nyugaton
Reuters
Tony Parker (fehérben), és a San Antonio átvette a vezetést nyugaton
Tony Parker (fehérben), és a San Antonio átvette a vezetést nyugaton
Reuters
Tony Parker (fehérben), és a San Antonio átvette a vezetést nyugaton
Habár a félidőben még a Dallas Mavericks csapata vezetett San Antonióban, a harmadik negyed végére azonban magára talált a Spurs és négy pontos előnyre tett szert.

Az utolsó felvonásban az ex-dallasi Michael Finley felpörgött volt csapata ellen, és tizenegy pontot szórt a Mavs gyűrűjébe, így nagyban hozzájárult a San Antonio 98-89-es győzelméhez.

„Mindig jó érzés barátok ellen játszani, pláne akkor, ha győztesen hagyod el a pályát.” – mondta Finley aki kilenc éven át erősítette a Mavericks együttesét, egészen a múlt nyárig, amikor San Antonióba költözött.

A hazaiak legeredményesebb játékosa Tony Parker lett a maga huszonhárom pontjával, míg a vendégek közül Dirk Nowitzki és Jason Terry is ugyanennyi pontot jegyzett.

„Nagyon csalódott vagyok a vereség miatt – mondta Avery Johnson, a dallasiak edzője – Úgy játszottunk egy ideig, ahogy az elképzelte, de aztán engedtük őket dobni. Sokkal jobban kellett volna védekeznünk.”

Érdekesség, hogy Gregg Popovichnak, a San Antonio edzőjének ez volt az ötszázadik győzelme, amióta a Spurst irányítja. A szakember egyébként az 1996/97-es szezonban vette át a csapatot.

Ezzel a győzelemmel a San Antonio átvette a vezetést a Nyugati-főcsoportban, míg a Dallas lecsúszott a negyedik helyre. Igaz mindkét csapat negyvenöt győzelemnél és tizenkét vereségnél tart, de az egymás elleni mérleg 2-1-es állással a Spurs javára dönti el a párharcot.

Ez azért történhetett meg, mert a két csapat ugyanúgy a délnyugati-csoportban van, és ugyebár a főcsoporton belül a három csoportelsőt kiemelik.

Az utolsó pillanatban nyerte meg a mérkőzés a Cleveland Cavaliers együttese Chicagóban.

LeBron James, az idei All-Star gála legértékesebb játékosa (MVP) Ronald Murray-hez passzolt a hárompontos vonalon kívülre, aki a vége előtt 3.9 másodperccel dobott, és ezzel megnyerte a mérkőzést a vendégek számára.

A Cavs legjobbja - mint ahogy már az megszokhattuk - James volt, aki harminchárom pontig és tizenegy lepattanóig jutott

A Cleveland öt elvesztett mérkőzés után újra győzni tudott.
NBA, alapszakasz, 116. játéknap
San Antonio Spurs Dallas Mavericks 98-89
Chicago Bulls Cleveland Cavaliers 91-92

Szavazás

Melyik csapat lesz 2005-2006-ban az NBA bajnoka?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik