Felnőtt tartalom!
Felnőtt tartalom!

A következő oldalon felnőtt tartalom található! Csak akkor folytassa az olvasást, ha elmúlt 18 éves!

elmúltam 18 éves, folytatom
még nem vagyok 18 éves
T. M. 2020.08.05 21:37 Frissítve: 2020.08.07 09:44

Videó: hatalmas baleset a lengyel körversenyen – két súlyos sérült

Hatalmas bukással zárult a lengyel országúti kerékpáros-körverseny első szakasza. A versenyzők közül többen is megsérültek, egyiküket mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani.

A bukás pillanata (Fotó: Getty Images)

 

Az óriási hajrában a Deceunick-QuickStep versenyzője, Fabio Jakobsen nagyjából 60-80 kilométer/órás sebességgel a Jumbo-Visma kerekese, Dylan Groenewegen mellett próbált kibújni a szakasz utolsó méterein, de beleakadt a pálya széli kordonba, és kirepült a pályáról.

Jakobsen a kordont magával rántotta a pályára, aminek következtében többen is elestek. A tömegbaleset eredményeképp többen is megsérültek, a versenyzők közül Jakobsen volt a legbalszerencsésebb, olyannyira, hogy mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani. A 23 éves holland versenyző egy pálya széli fotóst is eltalált, akinek sérülései szintén súlyosak.

Sajtóhírek szerint Jakobsen nagyon súlyos koponyasérülést szenvedett, és eltört a szájpadlása, ami befolyásolta a légzési képességét, a szíve azonban jól működik. A médiaértesülés szerint Jakobsen a sosnowieci Szent Barbara kórházban fekszik, állapota életveszélyes.

A futam után a versenybírók szabálytalannak találták Groenewegent, aki a könyökét is használta a befutónál, ezért kizárták, a szakaszt pedig hivatalosan Jakobsen nyerte meg. Egy éve pont ezen a napon szintén tragikus baleset történt a lengyel körversenyen, akkor Bjorg Lambrecht életét nem tudták megmenteni.

Card

2021.08.17 20:18:58

Kerékpár KOHÁN GERGELY

A francia–holland família története olyan, mint egy tündérmese, a kerékpársport egyedülálló családregénye.

2021.06.28 16:40:24

Kerékpár H. D.

Kattintson ide a verseny adatbankjának megtekintéséhez! Térkép és program egy helyen.

2021.05.31 22:57:47

Kerékpár KOHÁN GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Díszkivilágításba borult a Puskás Aréna, egy cukrászda Valter-süteménnyel állt elő.

2021.05.25 23:07:57

Kerékpár DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Hozzáértők szerint az, hogy Valter napokig viselhette a maglia rosát, a rózsaszín trikót, szakmai szempontból még Bodrogi egykori hőstetteit (két vb-érem, szakaszdobogó a Tour de France-on) is felülmúlja.