MTI
K. B.
2023.06.03 12:34 Frissítve: 2023.06.03 13:17

Tour de France: Pogacar merevítővel készül versenyezni

Sérült csuklója a Tour de France kezdetéig nem gyógyul meg teljesen, ezért merevítővel versenyez a francia országúti körversenyen Tadej Pogacar.

Tadej Pogacar nem hallgatott az orvosára (Fotó: Getty Images, archív)

 

A 24 éves bringás elmondta, „egy kicsit hülye” volt, mert „nem engedelmeskedett az orvos utasításainak”, amikor idő előtt újra nyeregbe szállt, de hozzátette, most már egyre jobban tudja mozgatni a csuklóját, amely áprilisban a Liege-Bastogne-Liege egynapos klasszikus versenyen tört el.

„Műanyag merevítővel tekerek, amelyet le és fel tudok venni. Több különböző merevítőm van, egy a normál élethez, egy a kerékpározáshoz” – fogalmazott a szlovén versenyző.

„A Touron talán még szükségem lesz egy puha merevítőre a csukló körül. Remélem, addigra meglesz az a mobilitása a csuklómnak, hogy ki tudjak állni a nyeregből a sprintekhez.”   

Pogacar jelenleg a spanyolországi Sierra Nevadában edz, és úgy áll majd rajthoz a világ legrangosabb viadalán, hogy előtte csupán a szlovén bajnokságon versenyez két napot.

„Általában nagyon szeretek versenyezni a fontos erőpróbák előtt. De a Tour de France 21 szakaszból áll, és néha jó egy kicsit frissebbnek lenni” – mondta Pogacar, aki saját bevallása szerint az elmúlt négy hétben nem tudott országúton edzeni.

Pogacar 2020-ban és 2021-ben megnyerte a francia körversenyt, de tavaly a dán Jonas Vingegaard nagy küzdelemben letaszította a trónról. Az idei Tour július elsején rajtol.

2023.07.28 17:58:13

Kerékpár nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Hajlamosak vagyunk csak a győztesekre fókuszálni, az ő szemüvegükön keresztül látni a világot, őket idealizáljuk, de el tudjuk hinni, hogy ők mi is lehetnénk? Ugye, hogy nem?! Szükség van a Pinot-kra, akik azért kerékpároznak, mert szeretik.

2023.07.08 23:02:54

Kerékpár nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mert az nincs rendben, hogy tíz indulója van a női országos bajnokságnak, sőt, a férfiaknál is csak 22-en érnek célba.

2023.06.22 17:21:57

Kerékpár nemzetisport.hu

Az elektromos kerékpárok nemcsak kényelmes, praktikus és gyors megoldást jelentenek a városi közlekedésben. (x)

2023.05.09 23:28:44

Kerékpár nemzetisport.hu

ALAPVONAL.A Tour de Hongrie azonban elsősorban az itt élőknek kell hogy fontos esemény legyen. Nemcsak sportszakmailag, kulturálisan is, hiszen különböző földrajzi területeket kapcsol össze, ezáltal közösséget alkot, rangot és önbecsülést adó eseményként ünneppé formálja a hétköznapokat, és a televíziós közvetítések elterjedésének köszönhetően már vizuálisan is be- és megmutat, ismeretet terjeszt és dokumentál – tájakat, városokat, embereket. Bennünket.