Kerékpár: Van der Breggen négy ezüst után ért a csúcsra

Vágólapra másolva!
2020.09.24. 17:48
null
Anna van der Breggen nyerte meg a női időfutamot az országúti kerékpárosok imolai világbajnokságán (Fotó: AFP)
Anna van der Breggen nyerte meg a női időfutamot az országúti kerékpárosok imolai világbajnokságának csütörtöki nyitó napján.

 

A 30 esztendős holland kerékpáros a számban szerzett négy korábbi vb-ezüst, közte az elmúlt három év második helyei után ért fel a csúcsra. A mezőnyverseny olimpiai bajnoka mellett az augusztusi Európa-bajnoksághoz hasonlóan Marlen Reusser és Ellen van Dijk állhatott a dobogóra, igaz, a napra pontosan egy hónappal ezelőtti kontinensviadalhoz képest fordított sorrendben: ezúttal a svájci bringás zárt második, míg a 2013-as időfutam-világbajnok holland versenyző a harmadik helyen.

A fél távnál jelentős előnnyel, közel fél perccel vezető címvédő, Chloé Dygert Owen egy jobbkanyarban elvesztette a kontrollt kerékpárja felett, kisodródott, majd a szalagkorláton átbukva nagyot esett. A 23 esztendős amerikai versenyző feladta a viadalt.

Pénteken a férfiak – köztük Peák Barnabás és Filutás Viktor – küzdenek meg egymással ebben a számban. Hétvégén pedig következnek a mezőnyversenyek: szombaton a nőknél Vas Kata Blanka, vasárnap a férfiaknál Valter Attila képviseli a magyar színeket.

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁROS-VILÁGBAJNOKSÁG
Női időfutam (31.7 km)

1. Anna van der Breggen (Hollandia) 40:20.14 perc (47.157 km/óra átlagsebesség)
2. Marlen Reusser (Svájc) 15.58 másodperc hátrány
3. Ellen van Dijk (Hollandia) 31.46 mp h.

A vb további programja
péntek: férfi időfutam, 31.7 km (Peák Barnabás, Filutás Viktor)
szombat: női mezőnyverseny, 143 km (Vas Kata Blanka)
vasárnap: férfi mezőnyverseny, 258.2 km (Valter Attila)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik