MTI, V. Á. 2022.05.19 17:49 Frissítve: 2022.05.19 18:25

Kerékpár: Mark Cavendish két évig még folytatná a pályafutását

Két évig még folytatná profi kerékpáros pályafutását a brit Mark Cavendish – írja az MTI.

 

Mark Cavendish két évig még folytatná a pályafutását (Fotó: AFP)

 

 
Giro: eljutott hozzá az emlékmegálló híre, Cavendish üzent a magyar drukkereknek
Giro: felavatták Zámolyban a Cavendish-megállót és az emléktáblát – videó

Az országúton 2011-ben, pályán pedig háromszor világbajnok bringás 2020 végén még elismerte, hogy a visszavonuláson gondolkodott, de aztán tavaly kiváló formában tért vissza a versenyzéshez, a Tour de France-on négy szakaszt nyert, ezzel utolérte az örökranglista élén 34 etapgyőzelemmel álló legendás belga Eddy Merckxt.

A Quick Step-Alpha Vinyl 36 éves kerekese a Gazzetta dello Sport olasz sportnapilapnak most azt nyilatkozta, jó erőben érzi magát ahhoz, hogy tovább folytassa a pályafutását.

„Legalább két évvel szeretném még meghosszabbítani a karrieremet, mert úgy érzem, ennyi ideig biztosan versenyképes tudnék lenni” – jelentette ki Cavendish, aki a Magyarországról elrajtolt és jelenleg is zajló Giro d'Italia olasz körverseny Kaposvár és Balatonfüred között rendezett harmadik szakaszát megnyerte.

Az egyelőre kérdéses, hogy a Tour de France-on Cavendisht beveti-e a csapata, ő viszont úgy nyilatkozott, ha hívják, készen áll a viadalra.

„Akkor is boldog leszek, ha tíz, de akkor is, ha csak egy szakaszt tudok még megnyerni a versenyen. Természetesen szeretnék ott lenni a rajtnál, de profi vagyok és voltam, ezért mindig azt teszem, amit a csapat érdeke megkíván” – mondta Cavendish.


2022.06.29 17:52:45

Kerékpár H. Á.

A francia országúti kerékpáros körverseny menetrendje, programja, a szakaszok útvonala, győztesei.

2022.05.09 19:34:16

Kerékpár ŐRI B. PÉTER

ALAPVONAL. Az eufória, hogy itt lehetek, láthatom élőben a világ legjobb kerékpározóit, mindent felülírt. Mert különben nem nagyon érthető, mi a csuda jó abban, hogy ott állsz a tömegben, bizony lökdösődnöd is kell, néhány másodpercre látod a bringásokat, szinte semmit információd sincs, ez azonban egyáltalán nem érdekel, ott vagy, jó értelemben véve őrjöngsz, tapsolsz, kiabálsz.

2022.05.03 10:58:02

Kerékpár nemzetisport.hu

A Magyar körverseny történetének eddigi legerősebb mezőnye sorakozik rajthoz a május 11-én kezdődő ötnapos viadalon. (x)

2022.05.06 13:20:54

Kerékpár CS. M., R. P., GY. F.

A holland kerekes óriási hajrával ért fel elsőként a Visegrádi várhoz. Fetter a 112., Peák a 167. lett.