H. Á.
2023.03.21 15:09 Frissítve: 2023.03.21 15:29

Kerékpár: horrorisztikus a katalán körön bukó bringás sérüléseinek listája – videó

A kerékpáros Katalán körverseny első, vasárnapi szakaszán a cél előtt öt és fél kilométerrel csúnya bukás borzolta a kedélyeket, amiben hét bringás is földre került. Hatan folytatták a versenyt, ám Dario Cataldo a viadal feladására kényszerült. Keddre aztán kiderült, a 38 éves olasz kerekes súlyos sérüléseket szenvedett el.

 

Cataldo súlyos sérüléseket gyűjtött össze (Fotó: Getty Images)

A cyclingnews.com kerékpáros szakportál beszámolója szerint az első szakasz végén a hétfős bukásból a többiek mind felálltak, s befejezték a verseny nyitó etapját – amelyet egyébként Primoz Roglic nyert meg Remco Evenepoel előtt.

Az már az élő adásban látszott, hogy Cataldo nagyon nincs jól, s csapata a Trek-Segafredo már hétfőn este közölte: combcsontját törte a 38 éves veterán bringás. Később aztán sérüléseinek teljes listája ismert lett, s ezt elnézve, az embernek az az érzése támad, hogy Cataldo nem is kerékpárral esett, hanem autóbalesetet szenvedett.

Cataldo ugyanis a combja mellett a csípőízületi vápatörést szenvedett, továbbá az ágyéki gerince két helyen is eltört keresztirányban, valamint a bal kulcscsontja is törött, ráadásul kétoldali légmelle is kialakult.

Cataldo egyébként egy pillanatra sem vesztette el az eszméletét, s ugyan ápolását a helyi kórházban kezdték meg, ma már a gionai kórházban ápolják, ahol egy újabb vizsgálat után combját meg is műtik.

ÖSSZEFOGLALÓ, BENNE A BUKÁS 2:10-TŐL

Arról egyelőre nincsen információ, hogy az olasz 38 éves korában belevág még a rehabilitáció hosszú és sok lemondással járó folyamatába, vagy sem.

A jelek szerint a katalán körverseny első szakasza az elmúlt években rendre komoly munkát ad az egészségügyi személyzetnek, miután napra pontosan egy évvel ezelőtt a regnáló Európa-bajnok Sonny Colbrelli másodikként ért célba, ám a befutó után néhány méterrel szívinfarktust kapott ugyanitt – s mára már vissza is vonult.

 

 

2023.05.09 23:28:44

Kerékpár nemzetisport.hu

ALAPVONAL.A Tour de Hongrie azonban elsősorban az itt élőknek kell hogy fontos esemény legyen. Nemcsak sportszakmailag, kulturálisan is, hiszen különböző földrajzi területeket kapcsol össze, ezáltal közösséget alkot, rangot és önbecsülést adó eseményként ünneppé formálja a hétköznapokat, és a televíziós közvetítések elterjedésének köszönhetően már vizuálisan is be- és megmutat, ismeretet terjeszt és dokumentál – tájakat, városokat, embereket. Bennünket.

2023.05.09 15:23:54

Kerékpár nemzetisport.hu

Kilencvenhét év negyvenhárom versenyén tizenhét nemzet adott harminckilenc különböző győztest.

2023.05.05 20:12:30

Kerékpár nemzetisport.hu

Kattintson ide verseny adatbankjának megtekintéséhez! Térkép, menetrend, eredmények egy helyen.

2023.02.22 23:59:08

Kerékpár nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Nem csupán vízhordónak szánják.

2022.12.30 09:25:56

Kerékpár nemzetisport.hu

Legjobb női kerékpárosunk idei „évértékelőjében” a mentális egészség fontosságáról is beszélt.