Giro: Chaves ért elsőnek az Etnára; Yates rózsaszínben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.05.10. 18:07
null
Chaves öröme érthető, ő ért fel elsőként az Etnára (Fotó: AFP)
Nagy napja volt a Mitchelton-Scott csapatnak a Giro d'Italia országúti kerékpáros-körverseny hatodik, csütörtöki szakaszán, Esteban Chaves nyert, Simon Yates pedig élre állt összetettben.

 

A Caltanissetta és Etna közötti 164 kilométeren a főmezőnytől egy nagyobb szökevénycsoport lépett meg, amelynek tagja volt a végül győztes kolumbiai kerekes is, aki öt kilométerre a céltól hagyta ott társait.

Az összetett elsőségre esélyes versenyzők végig egy bolyban tekertek, s bár több ritmusváltás is történt a világ egyik legaktívabb vulkánjára, az Etnára vezető emelkedőn, ezek nem zilálták szét a társaságot. Yates 1500 méterre a céltól indított sikeres akciót, és utolérte csapattársát, így együtt haladtak át a célvonalon 26 másodperccel megelőzve a riválisokat, köztük a címvédő holland Tom Dumoulint, a négyszeres Tour de France-győztes Chris Froome-ot és a 2015-ös Vueltán bajnok Fabio Arut.

Az eddigi éllovas ausztrál Rohan Dennis több mint egyperces hátránnyal ért a célba.

Pénteken a Pizzo és Praia a Mare közötti 159 kilométer megtétele vár a mezőnyre, amely összesen 3562.9 kilométert teker a május 27-i római célba érkezésig.

Giro d'Italia
6. szakasz, Caltanissetta–Etna, 164 km (hegyi befutó)

1. Esteban Chaves (kolumbiai, Mitchelton-Scott) 4:16:10
2. Simon Yates (brit, Mitchelton-Scott) azonos idővel
3. Thibaut Pinot (francia, Groupama-FDJ) 26 mp hátrány
Az összetett élcsoportja
1. Yates 22:46:03 óra
2. Tom Dumoulin (holland, Sunweb) 16 mp hátrány
3. Chaves 26 mp h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik