T. N. 2021.05.17 18:33 Frissítve: 2021.05.17 18:39

Csupasport: nemzetközi színvonal a Tour de Hongrie-n

Befejeződött a 42. Magyar körverseny, amelyről nemcsak a főszervező nyilatkozott elégedetten, hanem versenyzők és fotósok egyaránt dicsérték. Jövőre várhatóan még színvonalasabb lesz az esemény.

 

Május 16-án, vasárnap az utolsó, 92 kilométeres budapesti etappal véget ért a Tour de Hongrie, amelyen 12 magyar bringásnak szurkolhattunk. Az ötnapos verseny végén az esemény főszervezőjével értékeltük a látottakat.

– Fáradtnak érzi magát, vagy inkább boldognak?
– Leginkább boldognak egy nagyon fáradtan boldog csapat tagjaként – felelte Eisenkrammer Károly, a május 16-án befejeződő 42. Tour de Hongrie főszervezője. – Egy olyan verseny után, mint a vasárnapi, kilencvenkét kilométeres etap volt, mindenki tíz-húsz centivel a föld felett jár.

– Elsősorban mi ad okot örömre?
– Rendkívül feszült, bukásokkal teli napok után érkeztünk az utolsó, budapesti szakaszhoz, amely a leggyorsabb etap is egyben. Végig nagyon izgultunk, hogy esés nélkül ússzuk meg a napot, s végül nemhogy bukás nem volt, még veszélyes helyzet sem. Elképesztő verseny volt, óriási küzdelemmel. A szurkolóknak is volt miért és kiért szorítaniuk, elég, ha csak Fetter Erik nevét említem, aki óriási bukás után tért vissza. Nagyon jó volt látni a kordonok mögött álló rajongókat, akik kíváncsiak voltak a küzdelemre.

– Akadt kedvence az öt etap közül?
– Visszagondolva két szakaszt neveznék meg. Az egyik a kékestetői, amelyen Fetter Erik úgy lett tizenegyedik, hogy előző nap óriásit bukott, és megsérült. Az utolsó, budapesti szakasz maga volt a csoda az elejétől a végéig. Természetesen az összes etapnak és városnak megvolt a maga bája, hiszen mindegyiken izgalmas befutót láthattunk.

A teljes interjút elolvashatja a csupasport.hu weboldalon.

2021.08.17 20:18:58

Kerékpár KOHÁN GERGELY

A francia–holland família története olyan, mint egy tündérmese, a kerékpársport egyedülálló családregénye.

2021.06.28 16:40:24

Kerékpár H. D.

Kattintson ide a verseny adatbankjának megtekintéséhez! Térkép és program egy helyen.

2021.05.31 22:57:47

Kerékpár KOHÁN GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Díszkivilágításba borult a Puskás Aréna, egy cukrászda Valter-süteménnyel állt elő.

2021.05.25 23:07:57

Kerékpár DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Hozzáértők szerint az, hogy Valter napokig viselhette a maglia rosát, a rózsaszín trikót, szakmai szempontból még Bodrogi egykori hőstetteit (két vb-érem, szakaszdobogó a Tour de France-on) is felülmúlja.