Tour of the Alps: Paret-Peintre nyerte a záró szakaszt, López lett az összetett győztese

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.04.19. 17:34
Juan Pedro López a győztesnek járó trófeával (Fotó: Getty Images)
A spanyol Juan Pedro López nyerte meg a tiroli/dél-tiroli régióban rendezett Tour of the Alps ötnapos országúti kerékpáros-viadalt, miután a kilencedik helyen végzett a záró szakaszon, ezzel pedig megőrizte előnyét az ausztrál Ben O'Connor előtt.

A Lidl-Trek versenyzője 38 másodperces előnnyel nyerte meg az összetettet, mögötte a már említett O'Connor, illetve az olasz Antonio Tiberi végzett.

Magát a futamot – amelyet 118.6 kilométeren rendeztek meg Levico Terme kiindulási, illetve célponttal – a Decathlon AG2R francia bringása, Aurélien Paret-Peintre nyerte, megelőzve Tiberit és öccsét, Valentin Paret-Peintre-t. 

A pontversenyben az INEOS Grenadiersben tekerő norvég, Tobias Foss győzött – megelőzve a már említett Tiberit és Lópezt –, míg a hegyimenők küzdelmében az EHF Education brit versenyzője, Simon Carr lett az első Wout Poels és López előtt. A fiatalok rangsorában Antonio Tiberi végzett az élen (Valentin Paret-Peintre és Giulio Pellizzari előtt), míg az istállók között Bahrain-Victorious, Decathlon AG2R, Movistar volt a végső sorrend.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik