Gert Steegmans meglepő győzelme a második szakaszon

Vágólapra másolva!
2007.07.09. 18:34
Eredetileg Tom Boonent „húzta”, de végül a szakaszt is megnyerte a belga Gert Steegmans a Tour de France második szakaszán. A Quickstep végül kettős sikert ünnepelhetett, hiszen Boonen másodikként futott be. A sárga trikót Fabian Cancellara nagyot bukott, de megtartotta összesített vezető helyét.
Gert Steegmans centikkel előzte meg Boonent
Reuters
Gert Steegmans centikkel előzte meg Boonent
Gert Steegmans centikkel előzte meg Boonent
Reuters
Gert Steegmans centikkel előzte meg Boonent

A Tour de France második szakaszán a Dunkerque és Gent közötti 168,5 kilométeres szakaszt kellett teljesíteniük a versenyzőknek. Rögtön a rajt után „megszökött” három versenyző, a Sieberg, Perez, Hervé trió.

Bár száz kilométerrel a vége előtt hat perc volt az előnyük, a vetélytársak fokozatosan jöttek fel rájuk. Az utolsó ötezer méterre már csak egy perc volt a hármas előnye.

A vége előtt nem sokkal hatalmas bukás borzolta a kedélyeket, elesett többek között a svájci Fabian Cancellara is. Ő nagyon megüthette magát, hiszen a bal kezét gyakorlatilag nem használta a továbbiakban. Bukott többek között Moreau, Vinkourov, Millar és Savoldelli is.

A befutó viszont hatalmas meglepetéssel zárult: a Quickstep ugyanis Tom Boonent szerette volna hazai pályán győzelemhez segíteni, húzták is őt a társak, Gert Steegmansnak ez olyannyira jól sikerült, hogy megnyerte a szakaszt…

A nagyot bukó Cancellara is örülhetett, hiszen megőrizte a sárga trikót. Kedden 236.5 kilométert teljesít majd a mezőny Waregem és Compiegne között.

TOUR DE FRANCE

2. szakasz, Dunkerque-Gand, 168,5 km:
1. Geert Steegmans (belga, Quick-Step) 3:48:22 ó
2. Tom Boonen (belga, Quick-Step) azonos idővel
3. Filippo Pozzato (olasz, Liquigas) a.i .
Az összetettben (sárga trikó):
1. Fabian Cancellara (svájci, CSC) 8:36:13 ó
2. Andreas Klöden (német, Astana) 13 mp hátrány
3. David Millar (brit, Saunier Duval) 21 mp h.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik