Kajak-kenu: Lucz Anna győzött a sprinttávon

P. G.P. G.
Vágólapra másolva!
2023.05.21. 21:15
null
Lucz Anna győzött a sprinttávon (Fotó: Nemzeti Sport)
Kettős újpesti siker született női K–1 200 méteren a szolnoki kajak-kenu válogatóversenyen, míg K–2 500-on a Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra páros fölényesen győzött.


A KEDVENC SZÁMÁBAN, K–1 200 méteren utasította maga mögé a mezőnyt Lucz Anna a szolnoki válogatóversenyen. Az UTE világbajnoki ezüst- és bronzérmese bizonyította, hogy jó erőben várja a világversenyeket, csaknem egy másodpercet vert rá klubtársára, a másodikként célba érő Kiss Blankára. Alig két órával a sprinttáv döntője előtt a K–2 500 méter fináléjában nem ellenfélként, hanem párostársként versenyzett a két újpesti kajakos, de nem sikerült dobogóra állniuk – ahogy Lucz fogalmazott, „ebben ennyi volt”.

A számot a várakozásoknak megfelelően végig vezetve, jól felépített pályával nyerte meg Gazsó Alida Dóra és Csipes Tamara, amiben egy szokatlan technikai beavatkozásnak is szerepe volt. Csipes ugyanis nem érezte kényelmesnek az ülését, ezért édesapjával kicserélték az egyes ülésére, ami elsőre apróságnak tűnhet, mégis önbizalmat adott kétszeres olimpiai bajnokunknak. A rajt után hamar az élre állt a kettős, amely a szembeszéllel is megbirkózott, és fölényesen győzött.

„Mind a ketten nagyon akaratosak vagyunk, ami ezúttal előrevitt minket – mondta nevetve Gazsó. – Nem én vagyok a főnök a hajóban, hanem Tami, de ez így is van rendjén. Jól kaptuk el a rajtot és végig vezetni tudtunk, ráadásul úgy, hogy az első éles pályánk volt, ezért jó kiindulási pont lehet ez a siker.”

A szolnoki verseny után júniusban újabb válogatót rendeznek a női kajakosoknak, a duisburgi világbajnokságon és a krakkói Európai Játékokon induló csapatról az összesített eredmények döntenek.     
     
KAJAK-KENU
VÁLOGATÓVERSENY, SZOLNOK
Nők.
K–1. 200 m: 1. Lucz Anna (UTE) 41.783, 2. Kiss B. (UTE) 42.765, 3. Kiskó (KSI) 43.153. K–2. 500 m: 1. Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara (Budapesti Honvéd SE) 1:45.628, 2. Fojt, Pupp (Kovács Katalin Akadémia, Atomerőmű SE) 1.47.170, 3. Hadvina, Rendessy (Szolnoki KKK, UTE) 1:47.286

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik