MTI/K. B. 2021.12.25 14:01 Frissítve: 2021.12.25 14:07

Kajak-kenu: Kopasz Bálint január elején tér vissza

Kopasz Bálint augusztus 3-án lett olimpiai bajnok K–1 1000 méteren Tokióban, és ez annyira megváltoztatta az életét, hogy csak január elején tér vissza az élsportolói mindennapokhoz – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

Kopasz Bálintnak volt ideje kikapcsolódni, megpróbált „átlagos” életet élni (Fotó: Délmagyarország/Karnok Csaba)

 

A 24 éves kajakos az M1 csatornának elmondta: következő célként a párizsi olimpiai szereplést tűzte ki magának, hogy ismét ott legyen a kajak egyesek mezőnyében és sikerüljön érmet szereznie. Hozzátette: ehhez arra van szüksége, hogy ugyanazt az életmódot és edzésmunkát folytassa, amit eddig, benne nagy önfegyelemmel és megannyi lemondással.

„Igazából tart még a pihenőm, csak január elejétől fogom elkezdeni ismét azokat a dolgokat, amikkel élsportolói szinten folytatom a mindennapokat. Addig még van egy kis időm, mert közben azért nyitottam a társasági élet felé. Tokióból hazatérve volt időm elmenni egy-két jó buliba, örültem is neki nagyon. Ez kellett, ki is tudtam kapcsolódni, és januárig még próbálok maximálisan átlagos életet élni” – nyilatkozta Kopasz Bálint, majd kiemelte: képesnek tartja magát arra, hogy napok múlva ismét a korábbi életét élje.

„Úgy érzem, hogy én erre születtem, és ezt ki kell használni. Érzem magamban a tehetséget, mármint a kajakozást illetően, és ameddig bírja az egészségem, addig ezt fogom csinálni” – hangsúlyozta.

Kopasz kifejtette: bár társasági embernek tartja magát, és már kamaszként megfogalmazódott benne, milyen jó lenne baráti társaságban lenni, fiatal kortársaival bulizni, viszont közben meg azzal is tisztában volt, hogy a cél és a siker érdekében neki ezekről „a jó dolgokról” le kell mondania. Az így felszabadult idejét is beletette az élsportba, magára figyelt, és ebben az egyedi világában is próbálja megtalálni a boldogságot.

„Vegyesek az érzések. Néha azt érzem, hogy különleges dolog, amit csinálok, és amit átélhetek itt a magányban. Néha pedig azt is, hogy ez természetellenes. Mert nem átlagos, hétköznapi dolog, az biztos. Amikor ezek megfogalmazódnak a fejemben, akkor azt mondom, hogy igen, ez egyedi és különleges dolog, amit lehet, hogy még évekig átélek és csinálok. Aztán utána egyszer majd besokallok, és azt mondom, most már tényleg maximálisan nyitok a társaság felé, és változtatni akarok ezen az életsítuson” – mondta.

Tisztában volt vele, hogy az olimpiai aranyérem megszerzése után megváltozik majd az élete, egymást érték a programok, meghívások, események, amelyeken igyekezett megjelenni, és kevés kivételtől eltekintve eleget is tett nekik. Hozzátette: ezért hatnapos szabadságát leszámítva bő két és fél hónapig semmit nem tudott pihenni, mert folyamatosan ingázott az országban.

2022.07.10 09:53:07

Kajak-kenu POZSONYI SZILÁRD

A sportágnak köszönheti a szerelmét is: férje a kétszeres olimpiai bajnok német Tom Liebscher.

2021.10.02 21:01:28

Kajak-kenu MTI/ CS. B.

Az ifjúságiaknál Sellyei Csanád győzött, míg az ezüstérmet Kolozsvári Brúnó szerezte meg.

2021.09.19 08:24:44

Kajak-kenu V. Á.

Csipes mellett a Hajdu, Fekete páros, a női kenu négyes, valamint a női kajak négyes is ezüstérmes lett • Aranyérmes a kajak kettes vegyes páros.

2021.09.06 23:05:42

Kajak-kenu CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Ez a vérre menő rivalizálás a legnagyobb román-magyar sportbarátságot szülte. A legendás Wichmann Tamás, Ivan Patzaichin duettet, olyan kapcsolatot, amelynek hőfoka az aktív pályafutás befejezése után sem csökkent.

2021.08.27 19:56:55

Kajak-kenu CS. B.

Bodonyi Dóra kihagyja a versenyt, s a kvartettben Gazsó Alida Dóra fogja helyettesíteni.