V. J./MTI
2023.03.20 17:47 Frissítve: 2023.03.20 19:29

Női jégkorong-vb: kihirdették a mieink bő keretét

A magyar női jégkorong-válogatott szakmai stábja kihirdette bő, 29 fős keretét az április 5-én rajtoló kanadai elit-világbajnokságra.

Garát-Gasparics Fanni is tagja a bő keretnek (Fotó: MJSZ/Vörös Dávid, archív)

A sportági szövetség hétfői tájékoztatása szerint a mostani névsort a nemzetközi női bajnokság, az EWHL vasárnap záruló négyes döntője után szűkítik le 25 fősre. A bramptoni vb-re húsz mezőnyjátékos és három kapus nevezhető.


Az együttes jövő kedden utazik el Kanadába, és két felkészülési meccset játszik: jövő pénteken Japán, két nappal később Németország lesz az ellenfél. Mindkét találkozót a North York-i Canlan Sportsban, a Toronto Six csapatának otthonában rendezik.

A vb április 5-én rajtol, a mieink egy nappal később kezdik meg szereplésüket a bramptoni CAA Arenában. A tavaly fennállása legjobb eredményét elérve negyeddöntős nemzeti együttes a vb-n a B jelű ötösben kapott helyet Finnország, Svédország, Németország és Franciaország mellett. Az A jelű csoportban szerepel a házigazda, címvédő, egyben olimpiai bajnok Kanada, valamint az Egyesült Államok, Csehország, Svájc és Japán. Az A-csoport öt együttese, valamint a B-csoport legjobb három helyezettje vívja a negyeddöntőt, míg az utolsó két helyezett kiesik a divízió I/A-ba.

A MAGYAR VÁLOGATOTT BŐ KERETE
Kapusok: Bogáti Bianka (HKB), Németh Anikó (MAC Budapest), Révész Zsuzsa (DEAC JA)
Hátvédek: Báhiczki-Tóth Boglárka (MAC Budapest), Baker Taylor (Montreal Force – Kanada), Faggyas Lilla (HKB), Gengeliczky Dorottya (OHA – Kanada), Kiss-Simon Franciska (HKB), Knee Sarah (KalPa – Finnország), Koncz Boglárka (MAC Budapest), Mayer Fruzsina (HKB), Németh Bernadett (MAC Budapest), Odnoga Lotti (University of St. Thomas – Egyesült Államok), Tóth Enikő (BJA)
Csatárok: Dabasi Réka (Metropolitan Riveters – Egyesült Államok), Garát-Gasparics Fanni (Metropolitan Riveters – Egyesült Államok), Gondos Tamara (MAC Budapest), Horváth Imola (MAC Budapest), Huszák Alexandra (HKB), Jókai-Szilágyi Kinga (MAC Budapest), Kreisz Emma (Stanstead College – Kanada), Metzler Regina (OHA – Kanada), Mozolai Berta (BJA), Pázmándi Zsófia (OHA – Kanada), Rónai Alexandra (MAC Budapest), Seregély Míra (University of Maine – Egyesült Államok), Strobl Lara (HKB), Szamosfalvi Petra (HKB), Williams Hayley (Dinamo-Nyeva – Oroszország)

A magyar válogatott vb-programja (közép-európai idő szerint)
Április 7., 1.00: Magyarország–Franciaország
Április 8., 17.00: Magyarország–Svédország
Április 10., 17.00: Magyarország–Finnország
Április 11., 17.00: Magyarország–Németország

2023.06.05 18:20:14

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A magyar drukkerek mintha azt üzennék ezzel az eredménytől teljesen független buzdítással: nem baj, hogy bucira vernek, mi így szeretünk benneteket... Nem veszik figyelembe, hogy nagyon megváltozott idehaza a jégkorong helyzete, egyre jobb az infrastruktúra, egyre több pénz került be a sportág vérkeringésébe, a mostohagyerek-szerepről már régen nem lehet beszélni.

2023.05.24 00:36:53

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Olyan közel kerültünk, hogy meghosszabbítsuk élvonalbeli tagságunkat, mint korábban még soha.

2023.05.22 19:23:41

Jégkorong nemzetisport.hu

Sofron Istvánék 3–1-re is vezettek, mégsem sikerült nyerniük Ausztria ellen.

2023.05.19 14:07:42

Jégkorong nemzetisport.hu

A világelső házigazda a harmadik harmadban öt gólt ütött a magyar hokiválogatottnak, így 7–1 lett a vége.