V. J./MTI
2023.10.02 18:21 Frissítve: 2023.10.02 19:54

Női jégkorong: Garát-Gasparics Fanni visszatérhet Svédországba

Garát-Gasparics Fanni válogatott jégkorongozó visszatérhet a svéd Brynäs IF csapatába, amennyiben a kanadai edzőtáborozást követően nem kerül be az Ottawa együttesének PWHL-keretébe.

Garát-Gasparics Fanni (Fotó: Twitter/Metropolitan Riveters, archív)


Garát-Gasparics Fanni hétfőn az M1 aktuális csatornán elmondta, rendkívül erős és színvonalas a svéd élvonal, nagyon jól érzi magát jelenlegi együttesénél, szívesen visszatérne, ha nem jár sikerrel Észak-Amerikában és a klubvezetők is visszavárják.

Garát-Gasparics egyelőre november 5-ig szerepel a Brynäs IF színeiben, utána, november közepétől az újjáalakult tengerentúli profiligában (PWHL) játszó Ottawa edzőtáborában készül majd, és igyekszik bekerülni a fővárosi csapat szűkített keretébe.

„Ottawában nagyon profi a csapat és jókat hallottam az edzőről is. Hatalmas megtiszteltetés, hogy meghívtak az edzőtáborukba” – nyilatkozta.

Hozzátette, nagyon sokat segített, hogy a tavalyi szezont Amerikában töltötte és sikerült letennie a névjegyét. Ezzel arra utalt, hogy a nyáron megszűnt PHF-ligában, a Metropolitan Rivetersben 24 mérkőzésen 14 pontot (7 gól, 7 gólpassz) gyűjtött, és az All Star-gálán is felléphetett.

„Ha ez nincs, minimális esélyekkel indulhattam volna, mert nehéz az észak-amerikai hoki térképére európaiként felkerülni. De ez csak ahhoz kellett, hogy meghívót kapjak a táborba. Úgyis ott dől el minden, az ottani teljesítményemmel, illetve a személyiségemmel, a munkamorálommal tudom majd kivívni magamnak a helyet a csapatban” – magyarázta.

Az augusztusban alapított PWHL-ben Montreal, Toronto, New York, Boston, Ottawa és Minneapolis városában lesz egy-egy klub. Az első szezon januárban indul és május végéig vagy június elejéig tart. Az alapszakaszban mindegyik gárda 24 találkozót játszik.

2023.12.07 15:32:14

Jégkorong nemzetisport.hu

Hazai pályán az új generáció: vasárnap rajtol az U20-as divízió 1/A jégkorong-vb, a magyar csapat elszántan készül.

pr
2023.11.29 17:21:57

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ezzel elhangzott az első bumm, amelyet újabbak követtek, miután Constantine-nak a Gyergyói HK elleni találkozón való „hivatalosított” jelenlétére a Magyar Jégkorongszövetség villámgyorsan reagált: hivatalos személy jogosulatlan szerepeltetése miatt három pont levonással és háromezer eurós bírsággal sújtotta a Csíkszeredát. Hogy mire vonatkozik a perdöntő indok? Olyan büntetésre, amelynek Európára – és ezzel az Erste Ligára – érvényessége egyelőre vitatott.

2023.11.27 19:06:05

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Közöttük Sárközy Tamás jogászprofesszort (1940–2020), a szövetség későbbi, korszakos elnökét. Rajongója volt a jégkorongnak, egész nap ott volt a csarnokban, még vizsgáztatott is, fél szemmel a játékot figyelve. Enyhébben osztályzott, mint egyébként, csak akkor keményített be, amikor látta, hogy a hallgató teljesen tudatlanul arra épített, hogy egy hokimeccs alatt mégse kaphat elégtelent...

2023.11.03 14:34:00

Jégkorong nemzetisport.hu

A Sárközy Tamás-emléktornával kezdi meg az új szezont a magyar férfi jégkorong-válogatott.

2023.10.16 23:56:56

Jégkorong nemzetisport.hu

A Szuperkupa-győztes FTC az Erste Ligában és a Kontinentális Kupa D-csoportjában is háromszor nyert.