LAKNER GÁBOR
2023.09.26 23:03 Frissítve: 2023.09.27 23:20

Kezdődik a csúcstámadás – Lakner Gábor jegyzete

 
Évek óta úgy kezdjük a szokásos, idény előtti beszélgetésünket Szabó Zoltánnal, lapunk állandó szakértőjével, hogy most valami olyan jön, ami még nem volt. A férfi vízilabda Bajnokok Ligájára hatványozottan igaz ez, hiszen teljesen új a lebonyolítás, ráadásul a csoportkör után három hónapos szünet következik, ezalatt kiürülnek az öltözők, és mindenki a válogatottakra és az olimpiai kvótaszerzésre koncentrál. Persze már aki, mert a mieinknek az utóbbival már nem kell foglalkozniuk, és ez sokat jelenthet a magyar válogatott gerincét adó Ferencvárosnak. A magyar játékosokat nem kell csapágyasra hajtani az Európa-bajnokságon és a rögtön utána következő világbajnokságon, be lehet osztani az erőt, és nem teljesen kilúgozott pólósok térnek vissza a klubcsapatukba, hogy aztán márciustól folytatódjon a Bajnokok Ligája (is).

 
Férfi vízi BL: újra az esélyesek közé tartozik az FTC-Telekom

Amelyben a Ferencvárost teljes joggal sorolhatjuk a végső győzelemre is esélyes csapatok közé, én még azt is ki merem jelenteni, hogy a zöld-fehérek lehetnek a címvédő Pro Recco első számú kihívói. A játékoskeret eleve kifejezetten erős volt, azután pedig, hogy a Fradi lecsapott a Belgrádban persona non gratának nyilvánított Dusan Mandicsra, gyakorlatilag világválogatottá avanzsált az együttes, megannyi magyar világbajnokkal és öt kiváló légióssal. A kétszeres olimpiai bajnok szerb balkezes ráadásul elképesztően motivált, meg szeretné mutatni a világnak – meg elsősorban a volt csapatának – hogy korai volt őt leírni. A bemutatkozó sajtótájékoztatóra még, mondjuk úgy, némi súlyfelesleggel érkezett, hiszen hónapok óta nem játszott, ehhez képest a nyári Magyar Kupára úgy kipattintotta magát, hogy mindenki csak pislogott.

Ugyan új az edző, de valójában mégsem, hiszen Nyéki Balázs eddig is a szakmai stáb megbecsült tagja volt, többször helyettesítette Varga Zsoltot, és akkor láthattuk, hogy élesben, vezetőedzőként is megállja a helyét. A Magyar Kupa-győzelem azt is megmutatta, hogy a csapat ismertetőjegyei ugyanazok maradnak, mint az előző években: kemény védekezés, odaadó játék és mindent felülíró egység, mindez világklasszisok előadásában. A laza hatvankilenc százalékkal védő Vogel Soma tette fel a költői kérdést a kupadöntő után, hogy ha három hét edzés után így játszanak, mi lesz akkor, ha rendesen fel tudnak készülni.

Ezért is érhet nagyon messzire a Fradi az előttünk álló idényben, új lebonyolítás ide, három hónapos leállás oda.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!   

 

 

2023.11.29 17:21:57

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ezzel elhangzott az első bumm, amelyet újabbak követtek, miután Constantine-nak a Gyergyói HK elleni találkozón való „hivatalosított” jelenlétére a Magyar Jégkorongszövetség villámgyorsan reagált: hivatalos személy jogosulatlan szerepeltetése miatt három pont levonással és háromezer eurós bírsággal sújtotta a Csíkszeredát. Hogy mire vonatkozik a perdöntő indok? Olyan büntetésre, amelynek Európára – és ezzel az Erste Ligára – érvényessége egyelőre vitatott.

2023.11.27 19:06:05

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Közöttük Sárközy Tamás jogászprofesszort (1940–2020), a szövetség későbbi, korszakos elnökét. Rajongója volt a jégkorongnak, egész nap ott volt a csarnokban, még vizsgáztatott is, fél szemmel a játékot figyelve. Enyhébben osztályzott, mint egyébként, csak akkor keményített be, amikor látta, hogy a hallgató teljesen tudatlanul arra épített, hogy egy hokimeccs alatt mégse kaphat elégtelent...

2023.11.03 14:34:00

Jégkorong nemzetisport.hu

A Sárközy Tamás-emléktornával kezdi meg az új szezont a magyar férfi jégkorong-válogatott.

2023.10.16 23:56:56

Jégkorong nemzetisport.hu

A Szuperkupa-győztes FTC az Erste Ligában és a Kontinentális Kupa D-csoportjában is háromszor nyert.

2023.10.05 12:33:36

Jégkorong nemzetisport.hu

Vasárnap az FTC és a Brassó mérkőzésével kezdődik meg az egész hónapon át tartó eseménysorozat.