Erste Liga: tucatnyi gól és szétlövéses csíki siker az FTC ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.14. 20:23
null
Nagy csata végén kikaptak a zöld-fehérek (Fotó: Facebook.com)
A jégkorong Erste Liga első játékhetének utolsó játéknapján az erdélyi túráját megkezdő Ferencváros a nap rangadóján 6–6 után szétlövéssel záruló meccset vívott a bajnoki szereplését most kezdő Sport Club Csíkszereda otthonában.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA

SC CSÍKSZEREDA (romániai)–FTC-TELEKOM 7–6 (2–2, 2–2, 2–2, 0–0, 1–0) – szétlövéssel
Csíkszereda, 1700 néző. V: Gergely, Sikó, André, Bándi (mind romániai)
CSÍKSZEREDA:
Lakosil
Bjelov 1, Papp Sz. (1) – Farkas T. (1), Sulakov (1) – Flinta, Gecse – Győrfy, Salló A.
Becze T. 3, Részegh T. 1, Valchár 1 (1) – Bíró T., Panov, Taratuhin 1 – Casaneanu, Fodor Cs., Rokaly N. – Antal Zs., Egyed, Részegh Zs.
Edző: Leo Gudas
FTC: Arany
Sarcia, Karmeniemi 1 – Jászai, Hegyi Á. – Rantanen, Boros – Lengyel
Tóth A. 2, Nagy G. (1), Pavuk (3) – Walls 1, L. Fitzgerald 1 (1), Switzer 1 (2) – Tóth Gergő, Farkas L., Tóth Richárd – Roczanov, Tóth Renátó, Rafaj (1)
Edző: Fodor Szabolcs
Kiállítások: 8, ill. 10 perc

A nap meccsét egyértelműen a Csíkszereda és a Ferencváros játszotta. A két gárda akár a végső bajnoki címre is esélyes lehet, és ennek megfelelő színvonalú mérkőzést is vívtak egymással.

Az 1700 néző nagy örömére a hazaiak kétszer is vezetéshez jutottak az első harmadban, de a Ferencváros kétszer is egyenlíteni tudott. A forgatókönyv a második 20 percben is megismétlődött, csak éppen ellenkező „előjellel”: most a vendégek szereztek kétszer vezetést, s a Csíkszereda egyenlített: 4–4 – a nyolcadik gól a 30. percben esett, ám a második szünetig innentől már elzárták a gólcsapot a felek.

A Fradi a harmadik harmad elején megint vezetést szerzett: Tóth Adrián második góljánál is Pavuk Attila jegyezte a gólpasszt, utóbbinak ez a harmadik volt a találkozón, jól működött tehát a nyáron érkezett két diósgyőri támadó Nagy Gergővel kiegészített sora.

A hajráig még mindkét gárda lőtt egyet-egyet, s amikor a hazaiak 47 másodperccel a vége előtt lehozták a kapusukat, alig 20 másodperc alatt begyötörték az egyenlítést jelentő találatukat – Becze Tihamér a harmadik góljával mentette meg a csapatát. Ez olyannyira jól sikerült, hogy miután a hosszabbításban nem született gól, a csörte végül szétlövéssel dőlt el: Vjacseszlav Bjelov egyedüliként váltotta gólra a rávezetéses büntetőjét, így a csíkiak végül két ponttal gazdagodva mutatkoztak be a bajnoki szezonban.

MESTERMÉRLEG
Leo Gudas: – Nem játszottunk jól, sok hibát vétettünk, rengeteg gólszerzési lehetőséget hagytunk az ellenfélnek. Nyertünk ugyan, de ennél sokkal többre lesz szükség az elkövetkezendő időben. Az igaz, hogy a csapat karaktert mutatott és többször hátrányból felállva győztünk, ám a védekezésünkön javítanunk kell.
Fodor Szabolcs:
– Nehéz meccset játszottunk, amelyen a hatékonyság most megvolt, ám hátul sok hiba is, amelyek eddig nem jöttek elő. Hozzá kell tenni, hogy itt Csíkszeredában ilyen közönség előtt, pláne ilyen jó csapat ellen nem könnyű játszani. Egy ilyen jó csapat pedig egy-egy ilyen hibát ki tud használni elég hamar. Örülök viszont, hogy előnyből gólt tudtunk lőni, jó volt az előnyös játékunk és sikerült a helyzeteket kihasználni. Kudarcnak érzem az egy pontot, hiszen 28 másodpercre voltunk attól, hogy elvigyünk három nagyon nehezen szerzett pontot, és ezt rosszul éljük meg. De látni kell a jó oldalát is, hiszen új csapatot építünk, 16 új játékossal. Idő kell, amíg összeforr az együttes. Ha ezt az oldalát nézzük, hogy a harmadik meccsünkön, idegenből, a Csíkszereda vendégeként elhozunk egy pontot, az előremutató.

 

EV VIENNA CAPITALS II (osztrák)–CORONA BRASOV (romániai) 1–7 (0–2, 1–1, 0–4)
Bécs, 121 néző. V: Wolf, Loicht (osztrák), Kedves A., Riecken (osztrák)
VIENNA: Wraneschitz
Piff, Saari – Pelz, Satmark – Müller, Wolf – Bayer
Hiltunen, A. Maxa, Reyn 1 – Kittinger (1), Ranftl, Schlögl – Artner (1), Hofer, Rohm – Antal, Vendis
Edző: Santeri Heiskanen
BRASSÓ: Polc
Carlson (1), Cescon – Bors, Clarke (2) – Boriszenko 1, Mihály E. – Bíró O.
Gliga (2), Lidhammar 2 (1), Tendler 3 (2) – Mihály Árpád, Nielsen, Tranca – Molnár Zsombor (1), Péter B. (1), Zsók 1 (1) – Bíró G., Bíró M., Molnár Zoltán
Edző: Greg Lindqvist
Kiállítások: 12, ill. 14 perc+10 perc fegyelmi (Nielsen)

A bécsiek tartalékcsapatának nem sok babér termett a brassóiak fogadása során: 40 percig becsülettel tartották magukat. A Ferencvárostól igazolt Jereme Tendler 5 ponttal (3 gól, 2 assziszt) vetteki részét az idegenbeli győzelemből.

DUNAÚJVÁROSI ACÉLBIKÁK–SCHILLER VASAS HC 8–2 (2–0, 5–0, 1–2)
Dunaújváros, 900
néző. V: Juhász, Gangel, Abonyi, Kövesi
DUNAÚJVÁROS: Garbacz
Szabó D. 1, JABORNÍK 2 (1) – Léránt 1, Franssila – Erdélyi T., Mestyán – Lencsés 1
Nagy M. (2), TURTIAINEN 1, Uski (1) – IOSSAFOV 1, WESTERLING (2), Azari 1 (2) – Saluga (1), Török, Tóth Gergely – Pinczés, Németh P., Makovics
Edző: Antti Karhula
VASAS: Tóth K. B. (Koitmää)
Bukor, Kováts – Bugár, Oroszi – Surányi, Tornyai – Bálint T., Seregély
Bödök 1 (1), Fliszár, Varga T. – Czakó 1, Szlépka, Turbucz – Rózsa, Székely, Szlama – Hegyi D., Gágyor, Pápa
Edző: Ladányi Balázs
Kiállítások: 8, ill. 10 perc

A Dunaújvárosi Acélbikák együttese a papírformának megfelelően gólzáporos győzelemmel küldte haza a Vasast, a középső harmadban bevágott öt hazai találat eldöntött minden addigi kérdést. A Vasas a megnyert harmadik harmadnak örülhet.

MESTERMÉRLEG
Antti Karhula:
– Jól kezdtünk, de az első tíz perc után kissé levágtuk a kanyarokat. A második harmadban aztán megint keményen dolgoztunk, és ennek meg is lett az eredménye. Az utolsó játékrészben mindkét csapatnak nehéz volt motiváltan játszania, ám a legfontosabb a megszerzett három pont.
Ladányi Balázs: – Felkészültünk arra, hogy a topcsapatok ellen beleszaladhatunk nagy zakókba. Ami nagyon zavaró, hogy könnyű gólokat kaptunk, mert puhányok voltunk a saját kapunk előtt. Ami a Debrecen elleni játékunkban működött, abból most semmit sem láttam.

DEAC–FEHÉRVÁRI TITÁNOK 6–2 (1–0, 3–1, 2–1)
Debrecen, 476
néző. V: Haszonits, Salánki, Vincze D., Berkesi
DEAC:
Hetényi Z.
Antal A. (1), Behál (2) – Vuorijärvi, Kovács B. Z. – Hetényi P. (1), Berta 1
Darabos, Erdei 1 – Izacky 1 (2), Novotny 1, Silló 1 – Németh A. (1), Hári N., Turcotte 1 (1) – Molnár D., Salló B., Kulesov – Szokolov (1), Vincze P. T., Márton
Edző: David Musial
FEHÉRVÁR: Gyenes
McGurty, Reiter (1) – Kiss R., Sándor F. – Vas Márk, Erdély B.
Kiss P., Bennett, Madácsi – Lewis, Mazzag, Vizi – Balogh, Péter A. (1), Mihály Ákos 1 – Nagy Á. 1, Hamvai
Edző: Kiss Dávid
Kiállítások: 10 perc+10 perc fegyelmi (Hetényi P.)+végleges fegyelmi (Novotny), ill. 10 perc

A DEAC a dunaújvárosihoz némiképp hasonló mérkőzést játszott a Fehérvári Titánok ellen, itt is a középső harmadban dőlt el a győzelem sorsa.

MESTERMÉRLEG
David Musial: – Először is ki kell fejeznem az örömöm, mert három pontot szereztünk, amit azért is tartok nagy fegyverténynek, mert ez volt egy héten belül a harmadik meccsünk. A csapat nagyot küzdött, egyesek kifejezetten jól játszottak, de voltak, akik fáradtan mozogtak. Elégedett vagyok, jó úton haladunk.
Kiss Dávid: – Ennek a csapatnak még nagyon sokat kell tanulnia, amivel tisztában voltunk a bajnokság elején is, tudtuk, mire vállalkozunk. Az első harmadban láttam jeleit a tudatos hokinak, aztán a második elején gyorsan kaptunk két gólt, az egyiket videózás után adták meg a játékvezetők. Lelkük rajta, de nem ezen múlott, elismerjük a vereséget.

UTE–HOKIKLUB BUDAPEST 8–0 (4–0, 1–0, 3–0)
Megyeri út, 451
néző. V: Nagy A., Soós, Soltész, Molnár M.
ÚJPEST: Ágoston
Nagy N., Iberer 1 (1) – Huba (1), Szaller – Varga A., Kiss P. – Kovács A. (1)
Kocsis (2), STEFISHEN 1, Benk 1 – ROPRET (3), SIKORCIN 1 (2), HEBAR 2 – Szalma 1, NEMES 1 (2), Sági (2) – Kovács S., Horváth Á., Schmál
Edző: Szilassy Zoltán
HK BUDAPEST: Hajek
Jancsó, Orbán – Csíki, Szopos – Lévai, Szécsi – Baranyai, Lakatos L.
Szappanos, Egyed, Sátek – Godó, Izsák, Szűcs I. – Berendi, Németh Á., Vajda – Albert, Horváth B., Köllő
Edző: Dusan Kapusta
Kiállítások: 4, ill. 6 perc

Az Újpest Nemes Benjámin vezetésével már az első harmadban megkezdte a ligaújonc Hokiklub Budapest módszeres kivégzését. A második harmadtól aztán Anze Ropret vette át a pontgyártást és a lila-fehérek végül nyolc gólnál álltak meg.

MESTERMÉRLEG
Szilassy Zoltán: – Megdicsértem a fiúkat, hiszen próbáltak megfelelni az elvárásnak, hogy a nagy különbség ellenére is az elejétől a végéig a maximumot nyújtsák. Nyolc gólt lőttünk és tetszetős dolgokat csináltunk. Az ilyen mérkőzések fő célja, hogy rögzítsük jó szokásainkat. A Dunaújváros is hasonló meccsen van túl, szóval jó kis parti várható vasárnap este.
Dusan Kapusta: – Nagy pofont kaptunk, ez nem vitás. Szerettem volna, ha sikerül tovább tartani az Újpest tempóját, akkor talán kisebb lehetett volna a különbség. Az ilyesmi megesik a sportban, tanulunk belőle, és készülünk a vasárnapi, következő csatára.

AZ ÁLLÁS
1. Dunaújvárosi Acélbikák 2 2 14–5 +9 6
2. DEAC 3 1 1 1 11–7 +4 6
3. UTE 2 1 1 10–1 +9 5
4. Ferencvárosi TC 3 1 2 10–11 –1 4
5. Corona Brasov 1 1 7–1 +6 3
6. Vienna Capitals II 3 1 2 9–16 –7 3
7. Csíkszereda 1 1 7–6 +1 2
8. Fehérvári Titánok 2 1 1 4–7 –3 2
9. Vasas HC 2 1 1 4–11 –7 1
10. KMH Budapest 3 1 2 4–15 –11 1
11. Gyergyói HK 0 0–0 0 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik