Erste Liga: megműtötték az újpesti Sam Coattát

Vágólapra másolva!
2023.11.29. 17:22
null
Sam Coatta (Fotó: utehoki.hu)
Megműtötték az újpesti Sam Coattát, aki múlt héten szenvedett súlyos fejsérülést a Gyergyói HK elleni jégkorong Erste Liga-mérkőzésen.

 

„Jól érzem magam, és izgatottan várom, hogy elkezdődjön a gyógyulási folyamat! Nagyon köszönöm a csapatnak, a szurkolóknak és a hokis közösségnek! Csodálatos támogatást kaptam mindvégig, és érzem a szeretetet” – nyilatkozta a csatár a klub közösségi oldalán.

A beavatkozás jól sikerült, de még hosszú gyógyulási folyamat vár a 33 éves amerikai légiósra, aki ebben az idényben 14 mérkőzésen 9-szer volt eredményes és adott öt gólpasszt.

Coatta és a GYHK holland játékosa, Mike Dalhuisen az első cserében összeakaszkodott. Dalhuisen mindkét kesztyűjét eldobva verekedést kezdeményezett és ököllel arcon ütötte az újpesti hokist. Coatta arccsontja jelentősen elmozdult a törés következtében, emellett – ahogy a múlt heti UTE-közleményben fogalmaztak – „a bal szemüreg alapjának stressztörése, a bal arcüregének több oldali törése és az orr többszörös, szintén elmozdulással járó törése igazolódott”. A játékos ebben a szezonban már nem is léphet jégre.

A súlyos sérülést okozó Dalhuisen négy mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Az UTE jégkorongszakosztálya a történtek után felszólította a magyar szövetséget, a Jégkorongozók Érdekvédelmi Szervezetét és az Erste Liga valamennyi szereplőjét, hogy a helyzetet kiemelten kezelve tegyék meg a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy a versenysorozat biztonságosabb körülményeket teremtsen a játékosok számára. A klub egyúttal javasolja a szabályok szigorítását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik