Jégkorong-vb: Dél-Korea nagy lépése a bennmaradás felé

Vágólapra másolva!
2022.05.05. 17:52
null
Egy koreai gól a négyből (Fotó: iihf.com)
A Ljubljanában zajló divízió 1/A-világbajnokságon a dél-koreai jégkorong-válogatott 4–1-re legyőzte Romániát, ezzel hatalmas lépést tett a bennmaradás kiharcolása felé.

A román válogatott 45 éve ezen a napon jegyezte fennállása legfényesebb győzelmét, amikor egyedüli A-csoportos (elit-vb-s) részvételük alkalmával, 1977-ben legyőzte az Egyesült Államokat, így az utódokat, ha más nem, a történelmi hevület fűthette, hogy a Dél-Korea elleni sikerükkel nagy lépést tegyenek a divízió 1/A-s tagság megőrzése felé.

Ennek megfelelően nagy lendülettel is kezdtek a 20 órát sem pihenő román válogatott tagjai, de hiába lőttek jóval többet kapura az első 20 percben, s játszottak egyértelmű fölényben, mégsem tudták megszerezni a vezetést.

A középső harmadban aztán viszonylag hamar megszületett a meccs első találata, némi meglepetésre Dél-Korea szerezte meg a vezetést Kim Von Dzsun emberelőnyös góljával alig két perc játék után. Sőt, három perccel később jött a hideg zuhany még hidegebb változata, amikor Kim előkészítőként is feliratkozott a jegyzőkönyvbe: lövése után Dzson Dzsung Vuról pattant a pakk Tőke Zoltán lába között a kapuba. A gyorsan kapott két gól után a román válogatott időt kért, s de a gyors szépítés elmaradt, s csak a harmad végén zárkóztak Rokaly Szilárdék, mégpedig Albert Zagidullin találatával.

A záró harmadban megint Dél-Korea nyitotta a gólok sorát, ezúttal Dzson iratkozott be a gólpasszosok közé, Kang Min Van találatához asszisztált. Az egyre jobban fáradó román válogatott ugyan továbbra is becsülettel próbálkozott, s bő másfél perccel a vége előtt lehozta Tőke kapust, de szinte azonnal el is adta a korongot a támadóharmadban, így Dzson Dzsung Vun üres kapuba belőve a második gólját beállította a 4–1-es végeredményt.

Ezzel a győzelemmel Dél-Korea hatalmas lépést tett a bennmaradás kiharcolása felé.

JÉGKORONG
DIVÍZIÓ 1/A-VILÁGBAJNOKSÁG, LJUBLJANA
3. NAP

Románia–Dél-Korea 1–4 (0–0, 1–2, 0–2)

A CSOPORT ÁLLÁSA

M GY HGY HV
V LG–KG Gk. P
1. Szlovénia
2 2
13–3 +10 6
2. Magyarország2 2
7–2 +5 6
3. Dél-Korea 2 1
1
5–6 –1 3
4. Litvánia 2 2
3–6 –3 0
5. Románia2 2
2–13 –11 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik