Ilyenek a Jegesmedvék, ha jótékonykodnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.23. 13:15
Nyakunkon a karácsony, és ilyenkor gondolni kell azokra, akiknek kevesebb szeretet és törődés jut. A DVTK Jegesmedvék idén magáévá tette ezt a gondolatot: az egész csapat és stábja kivonult a Miskolci Jégcsarnokba december 16-án, hogy több száz hátrányos helyzetű gyerek karácsonyát varázsolja szebbé.(x)

A miskolci székhelyű jéghokicsapat a Mikulásgyár és a Mento Környezetkultúra Kft. közös rendezvényén segített csaknem 300 gyerek megvendégelésében, akik a környékbeli iskolákból, javarészt hátrányos helyzetű családokból, Abaújszántóról, Szerencsről, Vizsolyról, Felsőzsolcáról és Miskolcról érkeztek. A fűtött rendezvénysátorban sztárfellépők, kézműves programok, színházi műsor és ínycsiklandozó ebéd várta a gyerekeket. Az összejövetel megkoronázásaként a hokisok korcsolyaleckéket rögtönöztek a kicsiknek, akik egész délután együtt siklottak a sportolókkal a jégen, és dióhéjban elsajátíthatták a korcsolyázás csínját-bínját.

A bajnokcsapat jelenléte nem volt véletlen a rendezvényen, hiszen a házigazda Mento Kft. az egyik fő támogatójuk. A cég ügyvezetője, Hercsik István és gyermekei – miskolci lakosokhoz hűen – nagy Jegesmaci-fanok, minden mérkőzésen kint vannak, hogy szurkolhassanak kedvenc csapatuknak. Persze nem ez a támogatás fő szempontja: a környezetvédelmi projektek tervezésével és kivitelezésével foglalkozó cég komolyan veszi a társadalmi felelősségvállalást, aminek része a sportszponzoráció is. És persze a jótékonyság is, ami a tizenegy éve sikeresen működő Mikulásgyárral való közös munkával vette kezdetét: december 9-én például vendégül láttak 350 gyereket Budapesten is, a szervezet Felvonulási téren található bázisán, hasonlóan a miskolci rendezvényhez. Mikor Egri István, a Jegesmedvék ügyvezető igazgatója tudomást szerzett a Mento miskolci terveiről, együttműködési szándékáról azonnal biztosította Hercsik Istvánt.

A Jegesmedvék, a sport persze általánosságban is kötődik a jótékonykodáshoz. A Macik több mindent képviselnek egyszerre, ami egy ilyen rendezvényen értékként jelenhet meg, hiszen a sport mint kitörési lehetőség különösen erős motiváció lehet nemcsak a hátrányos helyzetű gyerekeknek, hanem mindenkinek, akinek – jól funkcionáló család híján – fontos közösséghez tartozni. Egri István szerint az, hogy a nagy tudású és népszerű sportolók együtt tudnak játszani és korcsolyázni a kicsikkel, azt az üzenetet hordozza, hogy a gyerekekből is lehetnek nagyon jó sportolók. A Jegesmedvék szakmai felkészültsége kimagasló a régióban, és annak is pozitív példái, hogy kitartással és akaraterővel minden sikerülhet. És persze az sem elhanyagolható tény velük kapcsolatban, hogy rendkívül felemelő érzés rájuk támaszkodva suhanni a jégen.

A karácsonyi szezon egyébként sűrű lesz a Jegesmedvéknek: december 26-án az Újpest, 27-én a Ferencváros érkezik a Miskolci Jégcsarnokba, amikor is a megszokott jó hangulat mellett a DVTK Jegesmedvék számos további új, látványos elemmel, szolgáltatással és hangulatfokozó programmal kedveskednek a nézőknek. Az utóbbi időszakban remekül teljesítettek: a 2014–2015-ös szezonban három aranyat nyertek, és akármelyik versenysorozatban indultak, megnyerték: első helyen végeztek a bajnokságban, a MOL Ligában, és megnyerték a Magyar Kupát is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik