Jégkorong-vb: Chernomaz nem volt elégedett az edzésmunkával

SZŰCS ANDRÁS (Gojang)SZŰCS ANDRÁS (Gojang)
Vágólapra másolva!
2014.04.26. 06:13
Az első harmad után 1–1-re áll a magyar jégkorong-válogatott Japánnal a divízió 1/A világbajnokság utolsó fordulójában. A mieink számára tulajdonképpen tét nélküli a mérkőzés, hiszen ki nem eshetünk, de már fel sem juthatunk, viszont egyértelmű: minden mérkőzést komolyan kell venni. A tegnapi szünnapon tréning várt a válogatottra, és ezen Rich Chernomaz szövetségi kapitány nem volt teljesen elégedett az edzésmunkával. A magyar–japán mérkőzés élőben az NSO-n!

„Hogy jó meccset játssz, ahhoz előtte jól kell edzened, én viszont nem voltam elégedett az edzésmunkánkkal – kezdte Chernomaz. – Sajnos a világbajnokság számunkra véget ért, legalábbis abban a tekintetben, hogy már nem juthatunk fel, viszont megmondtam a srácoknak, hogy az utolsó meccset is komolyan fogjuk venni, mert a jövőben könnyebb dolgunk lehet, ha Japán az egyik csoportellenfelünk Ausztria vagy Szlovénia helyett, mert legyünk őszinték, ezúttal mindkettő hét-nyolc játékosát nélkülözte az olimpiai csapatából... Ez a történet egyik fele, a másik pedig a becsületünk és büszkeségünk. Mert miért is vagyunk itt? Azért, hogy Magyarországot képviseljük, következésképp teljesen mindegy, mi a helyzet, a lehető legjobbunkat kell adnunk! Akármilyen sportban, akármilyen szakmában dolgozol, százszázalékosan kell csinálni. Bizonyos minimumszintet az edzésekre is fel kell állítanunk, most pedig néhányan szundikáltak, amit én nem fogadok el. Ez volt az üzenetem."

Annyit kihallottunk még az eligazításból, hogy a jövőben még alaposabb és szigorúbb tesztelésnek vetik alá a bő keret tagjait, évente többször is, mert ezúttal olyanok is bekerültek a vb-keretbe, akikről útközben kiderült, nincsenek jó passzban – ez testileg és mentálisan is értendő –, a jövőben viszont ilyesmi nem fordulhat elő. Persze ehhez arra lenne szükség, hogy a nem megfelelőket ki lehessen cserélni, amihez nem harminc, hanem legalább ötven válogatott szintű jégkorongozó kellene, annyi meg nincs, és egyébként is örülhetünk, hogy már harminc van...

Chernomaz egyébként a Magyar Jégkorongszövetség hároméves fejlesztési tervéhez igazított hosszúságú szerződése első idényének végére ér, és röviden meg is vonta a mérleget: „Nagy a szakadék a korosztályok között, főleg a hátvédeknél. Elöl továbbra is viszonylag fiatalok maradunk, és szerencsére vannak nagyon tehetséges tizennyolc-tizenkilenc éves hátvédjeink, de nekik hatalmas ugrás bekerülni a felnőttekhez. Mire ezek a srácok felnőnek a feladathoz, az további két-három év. Emellett ha van pozitívuma a világbajnokságnak, az Hetényi Zoli teljesítménye" – mondta a kapitány.

A magyar–japán mérkőzés élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik