Visszatér a jégre minden idők egyik legjobb kapusa, Dominik Hasek

Vágólapra másolva!
2009.04.21. 12:01
Visszatér a jégre Dominik Hasek, minden idők egyik legjobb jégkorongkapusa. Ezt a 44 éves legenda prágai sajtótájékoztatóján jelentette be. Az ideiglenesnek bizonyuló visszavonulását a 2008-as Stanley Kupa-győzelem után bejelentő „Dominátor” nevelőklubjával, a HC Pardubicével kötött szerződést a 2009–2010-es szezonra.
A cseh legenda visszatér: Hasek a Pardubice játékosa lesz
Fotó: Action Images (archív)
A cseh legenda visszatér: Hasek a Pardubice játékosa lesz
A cseh legenda visszatér: Hasek a Pardubice játékosa lesz
Fotó: Action Images (archív)
A cseh legenda visszatér: Hasek a Pardubice játékosa lesz

DOMINIK HASEK LEGNAGYOBB EREDMÉNYEI

  • Olimpiai bajnok (1998)
  • Stanley Kupa-győztes (2002, 2008)
  • Hatszoros Vezina Trophy-győztes
  • Kétszeres Hart Memorial Trophy-győztes
  • A 20. század legjobb cseh játékosa
  • A legtöbb NHL-meccset játszó európai kapus
Megközelítőleg egy évig tartó pihenő után visszatér a „Dominátor”: Dominik Hasek, a csehek kapuslegendája nevelőklubjába, a HC Pardubicébe szerződött.

Hasek 1981 és 1989 között volt a csapat tagja, ebben az időszakban négyszer választották meg a csehszlovák liga legjobb kapusának, kétszer pedig a szezon legjobbjának. 1987-ben és 1989-ben is bajnokságot ünnepelhetett a Pardubicével.

„Nagyon örülök, hogy egyik kedvenc klubommal kötöttem szerződést. Itt töltöttem pályafutásom nagy részét, a Pardubicén kívül sosem akartam más cseh csapatban játszani. Más klubok nem kerestek meg, és nagyon örülök, hogy a Pardubice vezetősége rám gondolt. Nagyon várom már a következő idényt” – nyilatkozta sajtótájékoztatóján Hasek, akit 1998-ban minden idők legjobb cseh hokisának választottak.

A Pardubice négyszeres csehszlovák illetve cseh bajnok, címeiből kettőt nyert Hasekkel, legutóbb pedig 2004–05-ben szerezte meg az aranyérmet. A klub jelenlegi első számú kapusa a szlovák válogatott, az SZKA Szentpétervárban és a Nashville Predatorsban is megforduló Ján Lasák.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik