NHL: derbigyőzelemmel állt élre keleten az Islanders

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.14. 07:24
null
Dominik Hasek hivatalosan is legendás szintre emelkedett Buffalóban (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján New York-i derbit rendeztek, és az Islanders simán, 3–0-ra legyőzte a Rangerst. A Szigetlakók sikerükkel átvették a Keleti főcsoport vezetését a Boston Bruins otthonában vereséget szenvedő Tampa Bay Lightningtől.

 

A Madison Square Gardenben rendezett összecsapáson az Islanders a kiváló második harmadnak köszönhetően nyert. Anders Lee, Nyikolaj Kulemin, majd emberhátrányból Frans Nielsen is betalált, és mivel Jaroslav Halak hibátlanul védett, a vendégek októberhez hasonlóan – akkor 6–3 volt a végeredmény – ismét nyertek a Rangers ellen, aminek jogosságához annak fényében kétség sem férhet, hogy 44-szer lőttek kapura a meccsen.

A Tampa Bay Steven Stamkos révén kétszer is vezetett Bostonban, de a Bocsok a duplázó David Pastrnak vezetésével végül maguk javára fordították a meccset, és 4–3-ra győztek. A Tampát így beérte pontszámban a Minnesota Wildnak hetet vágó Pittsburgh Penguins, a két csapat egy ponttal gyűjtött eddig kevesebbet, mint az Islanders (59, 58-58).

A nap embere címet a Winnipeg Jets centere, Mathieu Perreault érdemli ki, aki négy gólt vállalt csapata 8–2-es győzelméből a Florida Panthers ellen.

A Buffalo Sabres visszavonultatta Dominik Hasek korábbi, 39-es számú mezét. A cseh kapuvédőt a Detroit Red Wings elleni meccs előtt ünnepelte meg a First Niagara Center közönsége, amelynek a találkozó alatt már kevesebb öröme adódott: a Vörös Szárnyak korán megszerezték a vezetést, és 3–1-re be is húzták az összecsapást. Hasek kilenc szezont töltött a Szablyásoknál, ezen időszak alatt kétszer lett a liga MVP-je, hatszor érdemelte ki a legjobb kapusnak járó Vezina-tófeát és 1999-ben Stanley-kupa-fináléba vezette a Sabrest.

NHL, ALAPSZAKASZ
Boston Bruins
–Tampa Bay Lightning 4–3
Buffalo Sabres–Detroit Red Wings 1–3
Carolina Hurricanes–Colorado Avalanche 3–2 – szétlövés után
New York Rangers–New York Islanders 0–3
Pittsburgh Penguins–Minnesota Wild 7–2
Nashville Predators–Vancouver Canucks 5–1
St. Louis Blues–Edmonton Oilers 4–2
Winnipeg Jets–Florida Panthers 8–2
Dallas Stars–Ottawa Senators 5–4
Arizona Coyotes–San Jose Sharks 2–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik