Eldőlt: Ocskay Gábor nevét veszi fel a Fehérvári Jégcsarnok

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2009.03.26. 17:18
Ifjabb Ocskay Gáborról nevezik el a Fehérvári Jégcsarnokot - döntött csütörtöki ülésén Székesfehérvár közgyűlése. Stettler Zsuzsanna, az önkormányzat sajtófelelőse csütörtökön az MTI-nek elmondta, hogy a közgyűlés felveszi a kapcsolatot a családdal, hogy "Ifjabb Ocskay Gábor" vagy "Ocskay Gábor" legyen a csarnok neve. A kedd éjjel elhunyt jégkorongozónak posztumusz díszpolgári címet adományozott Székesfehérvár közgyűlése. Az Alba Volán és a magyar válogatott tragikusan fiatalon elhunyt klasszisát szerdán 15.30-kor, a székesfehérvári Béla úti temetőben helyezik örök nyugalomra.
Fotó: Meggyesi Bálint
Fotó: Meggyesi Bálint

Klubja, az Alba Volán kezdeményezésére Ocskay Gábor nevét viseli a jövőben a Fehérvári Jégcsarnok: erről a székesfehérvári önkormányzat közgyűlése csütörtök délutáni ülésén döntött. Idősb Ocskay Gábor, az elhunyt jégkorongozó édesapja az MTI-nek elmondta: nagyon köszöni a képviselők gyors döntését, és a közgyűlés által felvázolt két lehetséges változatból az "Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok" elnevezést támogatja.

A testület posztumusz díszpolgári címet is adományozott a tragikus hirtelenséggel elhunyt sportolónak, ezzel kifejezve tiszteletét a jégkorongozó példaértékű pályafutása előtt.

Eldőlt a temetés végleges időpontja is: április elsején, szerdán 15.30-kor, a székesfehérvári Béla úti temetőben helyezik örök nyugalomra a kiváló jégkorongozót. Horog László, a család szóvivője az MTI-nek elmondta, az Alba Volán csatárát 13 órakor ravatalozzák fel a Fehérvári Jégcsarnoknál. A gyászmenet 14:30-kor indul a temetőbe.

Olvassa el Palkovics Krisztián búcsúztatóját a baráthoz és játékostárshoz: Oly távol, de oly közel

Gyenesei konferencia összehívását kezdeményezte

Nyilvános és nyílt konferencia összehívását kezdeményezte csütörtökön Gyenesei István sportért felelős önkormányzati miniszter, mert aggályosnak tartja, hogy ifj. Ocskay Gábor jégkorongozó halála után felerősödtek a sport és a sportorvoslás körüli negatív hangok.

Az ÖM közleményben jelzi, hogy a tárca vezetője levélben fordult a SOTE Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF) Egészségtudományi és Sportorvosi Tanszékének vezetőjéhez, dr. Tóth Miklós egyetemi tanárhoz, hogy rövid időn belül hívjon össze nyilvános és nyílt konferenciát a témával kapcsolatban felmerülő összes lehetséges kérdésben. Ennek megrendezéséhez az Önkormányzati Minisztérium anyagilag is hozzájárul.

A sporttragédiák megerősítik a minisztériumot abban a törekvésében, hogy igenis szükség van a korszerű sportegészségügyi központra és sportorvosi hálózatra.

„Messzemenőkig partnerek vagyunk minden olyan kezdeményezésben, támogatunk minden olyan átfogó és egyedi vizsgálatot, amely minél előbb, a legkorrektebb módon tisztázza a sportolók tragédiájához vezető okokat” – hangsúlyozta Gyenesei István.

Ugyanakkor kiemelte, hogy miközben minden egyes sportoló elvesztése figyelmeztetés valamennyiünknek, nem szabad, hogy a haláleseteknek az legyen az üzenete, hogy a sport „életveszélyes üzem”.

„Egyetlen talentum sem veszhet el a magyar sport számára túlzott, megalapozatlan aggodalom miatt” – emelte ki a miniszter.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik