Sundin győzelemmel mutatkozott be a Vancouver Canucksban

Vágólapra másolva!
2009.01.08. 07:41
Az NHL 90. játéknapjának mindkét mérkőzésén vendéggyőzelem született. A Montreal a New York Rangers otthonában nyert 6–3-ra, míg a Vancouver az Edmontont verte meg 4–2-re. Utóbbi találkozón mutatkozott be a Canucks együttesében a svéd Mats Sundin, aki tavaly tizenhárom év után hagyta el a Toronto Maple Leafs gárdáját, és igazolt a nyugati partra.
Sundin élete első Stanley-kupájára hajt a Vancouver színeiben
Fotó: Reuters
Sundin élete első Stanley-kupájára hajt a Vancouver színeiben
Sundin élete első Stanley-kupájára hajt a Vancouver színeiben
Fotó: Reuters
Sundin élete első Stanley-kupájára hajt a Vancouver színeiben

Végre megtörtént, amire már nagyon sokan vártak Vancouverben: bemutatkozott a Canucksban Mats Sundin. A svéd legenda 2008-ban tizenhárom év után fordított hátat a Maple Leafsnek – melynek színeiben ő szerezte eddig a legtöbb gólt (420) és pontot (984) –, és igazolt a Vancouverbe, ahol azonban egészen mostanáig nem lépett jégre (legutóbb kilenc hónappal ezelőtt játszott mérkőzést az NHL-ben).

A debütálás az Edmonton ellen történt meg idegenben, és nagyrészt Steve Bernier-nek köszönhetően győzelmet hozott. A 23 éves kanadai játékos előbb gólpasszt adott Alex Burrowsnak, a második harmad végén pedig 12 másodperc alatt kétszer is beköszönt az Oilers kapuját védő Dwayne Rolosonnak. A Canucks negyedik gólját Pavol Demitra lőtte, Sundin pedig végül 15 percnyi játéklehetőséget kapott.

A játéknap másik mérkőzésén is vendégsiker született. A Montreal 6–3-ra győzött a New York Rangers otthonában, de a találkozó korántsem volt olyan sima, mint ahogy azt az eredmény mutatja. Két harmad után még 2–2-re álltak a felek, Robert Lang pedig két lövéssel és pont nélkül kezdte az utolsó húsz percet.

Ebben viszont a 38 éves cseh center parádés teljesítményt nyújtott, megszerezte karrierje második mesterhármasát, győzelemre vezetve a Canadienst, amely ezzel egy ponttal megelőzte a Rangerst, és a Keleti főcsoport negyedik helyére ugrott.

NHL

ALAPSZAKASZ, 90. JÁTÉKNAP
New York Rangers–Montreal Canadiens 3–6
Edmonton Oilers–Vancouver Canucks 2–4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik