Crosby és a Pittsburgh szárnyalása: mesterhármas a Devils ellen

Vágólapra másolva!
2008.11.30. 08:34
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján, vasárnapra virradóra tizennégy mérkőzést rendeztek. A nap egyik rangadóján a Pittsburgh Sidney Crosby három góljával és egy gólpasszával 4–1-re megverte a New Jerseyt. A címvédő Detroit Bostonban kapott ki, míg az Ottawa a New York Islanders otthonában. A Vancouver három napon belül másodszor szenvedett vereséget a Calgarytól.
Jól csúsznak mostanság a Pingvinek
Fotó: Reuters
Jól csúsznak mostanság a Pingvinek
Jól csúsznak mostanság a Pingvinek
Fotó: Reuters
Jól csúsznak mostanság a Pingvinek

Sidney Crosby mesterhármasával és asszisztjával a Pittsburg Penguins 4–1-re felülmúlta a New Jerseyt, és ezzel megszakította a Devils ötmeccses győzelmi sorozatát. A Pingivek centerének ez volt az első triplázása a Mellon Arenában. Crosby remek formában van, az utóbbi három mérkőzésen hat gólt lőtt, és repíti csapatát: a Pittsburgh kilenc győzelem mellett csak háromszor (egyszer hosszabbítás után) veszített novemberben.

„Nyilvánvaló, hogy a liga tele van tehetséges hokisokkal, és vannak elitjátékosok, akik még tehetségesebbek. És amikor ezek az emberek dolgoznak a legkeményebben a jégen, akkor az félelmetes. Félelmetes!” – nyilatkozta a találkozó után Scott Clemmensen, a Devils négyszer mattolt hálóőre.

Egy másik kapus, a bajnok Detroit ketrecét védő Ty Conklin sem fog szívesen visszaemlékezni a szombat estére, mivel 28 perc alatt kilenc lövésből három gólt kapott Bostonban. Mike Babcock edző be is küldte a helyére Chris Osgoodot, azonban a mérkőzés addigra már elúszott, így hiába produkáltak a Vörös Szárnyak 30–19-es kapura lövési arányt.

A Buffalóban Thomas Vanek duplázott, azonban csapata vereséget szenvedett Montrealban. Egy másik duplázó, Joe Pavelski viszont győzelemnek örülhetett. A Phoenix 3:13 perc alatt kétgólos előnyt szerzett a San Joséval szemben, a Sharks azonban két és fél percen belül kiegyenlített, sőt Pavelski az utolsó játékrész közepén a mérkőzést is eldöntötte a vendégek javára.

A Calgary két napja véget vetett a Vancouver remek győzelmi sorozatának, most pedig újabb csapást mértek a Lángok a Canucksra. „Ebben az évben elvesztettünk velük szemben egy párosmérkőzést, szóval nagyszerű, hogy most visszahoztuk azokat a pontokat” – mondta Daymond Langkow, a hazaiak első gólszerzője.

NHL

ALAPSZAKASZ, 53. JÁTÉKNAP
St. Louis Blues–Edmonton Oilers 2–4
Los Angeles Kings–Chicago Blackhawks 5–2
Boston Bruins–Detroit Red Wings 4–1
Toronto Maple Leafs–Philadelphia Flyers 4–2
Montreal Canadiens–Buffalo Sabres 3–2
New York Islanders–Ottawa Senators 4–2
Columbus Blue Jackets–Washington Capitals 3–0
Pittsburgh Penguins–New Jersey Devils 4–1
Nashville Predators–Minnesota Wild 2–6
Colorado Avalanche–Tampa Bay Lightning 4–3
Phoenix Coyotes–San Jose Sharks 2–3
Calgary Flames–Vancouver Canucks 3–1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik