AHL: büntetőkkel nyert az Iowa Stars, Vas János gólpasszt adott

Vágólapra másolva!
2007.11.07. 09:09
Az AHL, a második számú észak-amerikai jégkorong-bajnokságnak számító liga alapszakaszában hazai pályán büntetőkel nyert az Iowa Stars, Vas János (képünkön) együttese. A magyar légiós ezúttal is remek játékkal, ráadásként egy gólpasszal segítette együttesét az újabb sikerhez.
Hiába hozta Petersen góljával az első harmadot az Iowa, a vendégek egymás után három gólt szerezve nemcsak fordítottak, hanem el is húztak.

A hazaiak csak a harmadik harmadban kapták össze magukat, előbb Petersen hozta fel övéit mínusz egyre, majd ugyanő egyenlített is. Utóbbi találatnál Vas jegyzi az asszisztot. A Lessard, Petersen, Vas támadótrió plusz kettővel zárta a találkozót.

Miután a hosszabbításban nem született döntést, jöhettek a büntetők. A vendégek mind az öt játékosai hibázott, így Sertich egyetlen árva találata eldöntötte a szétlövést. Érdekesség, az Iowában a mérkőzésen remeklő, két gólpasszos Lessard és mesterhármast vágó Petersen is kihagyta a büntetőjét, míg Vas nem is lőhetett.

Az Iowa tizenkettedik mérkőzésén hatodik győzelmét aratta, Vas hatodik gólpasszát osztotta ki, korábban háromszor eredményes is volt.

AHL, ALAPSZAKASZ:
Iowa Stars - Peoria Rivermen 4-3 - szétlövéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik