Tovább menetel a Pittsburgh Penguins

Vágólapra másolva!
2007.02.17. 09:56
Az első harmadban háromgólos előnyre tett szert a Pittsburgh Penguins csapata az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) alapszakaszának 128. játéknapján a New Jersey Devils ellen. A „pingvinek” sorozatban a tizenötödik mérkőzésükön szereztek pontot. Büntetőkkel nyert a Vancouver, kikapott a Nashville.
Talbot és Rafalski összecsapása
Reuters
Talbot és Rafalski összecsapása
Talbot és Rafalski összecsapása
Reuters
Talbot és Rafalski összecsapása

Jarkko Ruutu két gólt szerzett magyar idő szerint szombaton hajnalban a New Jersey ellen, így a Pittsburgh idegenben győzte le az atlanti-csoport éllovasát, így már csak öt pont a hátránya a Devilsszel szemben.

Rod Scuderi, Jordan Staal, és a kanadai táblázat élén álló Sidney Crosby szintén betalált Martin Brodeur kapujába, de mindenképpen említést érdemel Josef Melichar is, aki a vendégek első két gólját előkészítette.

A „pingvinek” az első harmadban remekeltek, és húszpercnyi játék után már 3-0-ra vezettek. A második játékrész 2-2-s döntetlenre végződött, míg az utolsó felvonásban Parise és Zaja góljaival felzárkózott a hazai csapat.

Az elsősorban fiatalokra épülő Pittsburgh fantasztikus formában játszik az elmúlt időszakban, hiszen a legutóbbi tizenöt mérkőzésükből mindegyiken szereztek pontot - ami az 1992/93-as szezon óta nem fordult elő a klub történetében -, ráadásul ezek közül tizenhármat meg is nyertek. Michel Therrien csapatának így elérhető közelségbe került a divízió első helye, azonban ehhez az kell, hogy megtartsa jelenlegi formáját.

Sidney Crosby öröme
Reuters
Sidney Crosby öröme

„Nagyon vártuk a mérkőzést – nyilatkozta a „pingvinek” mestere a találkozó után. – Már az elején elkaptuk a fonalat. Ha egy csapat úgy kezd, ahogy ezt mi tettük, akkor nagyon jó esélye van, hogy a meccset is megnyerje.”

Egyébként a Devilsre sem lehet mondani, hogy rossz formában lenne, hiszen a vereség ellenére a legutóbbi tizennégy találkozójából tizet megnyert.

A szétlövésben Linden találatával nyert a Vancouver gárdája a Chicago otthonában, miután a csapatok a rendes játékidő és a hosszabbítás után is 1-1-s döntetlenre álltak.

A Nyugati-főcsoport éllovasa a Nashville a St. Louis otthonába látogatott, ahol a hazai csapat 1-0-ra nyert. A Blues találatát a második harmad hajrájában Guerin szerezte.

A Colombus hazai pályán simán verte Modin, Brule és Fedorov góljaival a San Jose Sharks gárdáját.

ÉSZAK-AMERIKAP PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG (NHL), ALAPSZAKASZ

128. játéknap
Chicago Blackhawks Vancouver Canucks 1-2 - szétlövéssel
St. Louis Blues Nashville Predators 1-0
New Jersey Devils Pittsburgh Penguins 4-5
Colombus Blue Jackets San Jose Sharks 3-0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik