Vb 2022: a horvátok kicsit nagyobb tiszteletet remélnek

P. L.P. L.
Vágólapra másolva!
2022.11.26. 16:51
null
Zlatko Dalic és Ivan Perisic a szombati sajtótájékoztatón (Fotó: AFP)
Vasárnap 17 órától Horvátország labdarúgó-válogatottja Kanadával mérkőzik meg a katari világbajnokság F-csoportjában. Zlatko Dalic szövetségi kapitány és Ivan Perisic tartott szombaton sajtótájékoztatót.

 

„Felkészültünk a nehéz találkozóra, különösen fontos volt a játékosok bioritmusának figyelembe vétele, hiszen az első katari vb-meccsünkön déli, ezúttal inkább esti időintervallumban mérkőzhetünk – idézi az index.hr Zlatko Dalicot. – Sokkal több energiára lesz szükségünk, mint Marokkó ellen. Ellenfelünk tele van önbizalommal, erre nekünk a játékunkkal kell reagálni. Nikola Vlasic a pénteki edzésünkön nem vehetett részt, de úgy számolok, hogy a találkozóig rendbe jöhet. Sokkal felkészültebbeknek kell lennünk, mint voltunk Marokkó ellen, igaz, szerintem annak a mérkőzésnek az alakulását nagyban befolyásolta a korai kezdési időpont.”

Horvátország szövetségi kapitánya hozzátette: hiába is kérdeznék, kik lesznek a támadók a Kanada elleni kezdőcsapatban, csak annyi biztos, hogy van négy csatára, aki mind más stílust képvisel. Bizonyos szempontból alkalmazkodni fognak az ellenfélhez, de ahogy négy évvel ezelőtt Oroszországban nagyjából adott volt a kezdő tizenegy, azért kilenc hely lényegében ezúttal is „foglalt”.

Ivan Perisic, a horvát válogatott bal oldali támadója is úgy látta, hogy a vb-re 1986 után visszatérő Kanada remek teljesítményt nyújtott az első meccsén.

„Kanada olyan válaszokat tudott adni az ellenfél játékára, amelyekkel sok esetben a belgák sem tudtak mit kezdeni – tette hozzá Perisic. – Nekünk ahhoz a futómennyiséghez és agresszivitáshoz kell alkalmazkodnunk, amit láttunk tőlük. Mi azonban a horvát csapat vagyunk, ha tudjuk hozni a saját játékunkat, az biztosan meghozza a gyümölcsét.”

Dalic kicsit mélyebben is igyekezett kifejteni, miként látja a válogatottját körülvevő légkört.

„Úgy vélem, a horvát válogatott mindenki tiszteletét megérdemli. Húsz esztendő alatt szerzett két világbajnoki érmet, ami keveseknek sikerült abban az időszakban. Ha mi tiszteletet mutatunk mások iránt, azt hiszem, mi is elvárhatjuk a viszonzást. Nem szeretnék semmit sem kommentálni az elmúlt napokból, ugyanakkor nem vall nagy respektre, ha déli időpontban játszatják a mérkőzésünket. Hiszen mégiscsak a legutóbbi vb ezüstérmesei vagyunk. Itteni idő szerint tizenhárom órakor nem játszik sem Anglia, sem Spanyolország, sem Franciaország. Ami biztos, felkészülünk, és tiszteletet tanúsítunk Kanada felé is. S elvárjuk mi is a tiszteletet.”

F-CSOPORT
November 23., 11.00
al-Hor,
al-Bajt Stadion
Marokkó–Horvátország 0–0
November 23., 20.00
al-Rajján,
Ahmad bin Ali Stadion
Belgium–Kanada 1–0
November 27., 14.00
Doha,
al-Tumama Stadion
Belgium–Marokkó
November 27., 17.00
al-Rajján,
Kalifa Nemzetközi Stadion
Horvátország–Kanada
December 1., 16.00
al-Rajján,
Ahmad bin Ali Stadion
Horvátország–Belgium
December 1., 16.00
Doha,
al-Tumama Stadion
Kanada–Marokkó

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik