Vb 2018: csapattársa szerint vicces, hogy meglepőnek tartják Kane formáját

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.28. 13:17
null
Dier szerint a góllövőlistát vezető Kane még ennél is többre képes (Fotó: AFP)
Nem érti Eric Dier, az angol labdarúgó-válogatott játékosa, miért lepődnek meg sokan Harry Kane eddigi szereplsén az oroszországi világbajnokságon. A védő szerint ugyanis csapattársa egy ideje már igencsak kiegyensúlyozottan teljesít, és biztos abban, hogy még ennél is többre képes.

 

Nagyszerű formában játszik eddig az oroszországi világbajnokságon Harry Kane, az angol támadó ötször is betalált már az ellenfelek kapujába, így ő vezeti jelenleg a vb góllövőlistáját. Ezen Eric Dier nem lepődik meg – a védő sok csapattársánál ráadásul jobban ismerheti Kane-t, hiszen a válogatott mellett a Tottenhamben is együtt játszanak.

„Nem lepődöm meg Harry formáján – mondta Dier. – Mára már mindenki ismeri őt, így vicces, hogy még mindig úgy beszélnek róla, mintha váratlan lenne a jó formája. Eközben már hosszú ideje teljesít kiegyensúlyozottan, miközben folyamatosan fejlődik. A munkamorálja és a viselkedése is nagyszerű. Fantasztikusan alakul ez a torna számára, és remélhetőleg továbbra is képes lesz nagy szerepet vállalni Anglia játékában. Biztos vagyok benne, hogy képes még ennél is magasabb szinten futballozni."

Dier kitért azokra a kerettagokra is, akik eddig nem sok lehetőséget kaptak Gareth Southgate szövetségi kapitánytól. A 24 éves védő is ezen labdarúgók közé tartozik, ugyanis eddig mindössze néhány percet töltött a pályána világbajnokságon – igaz, a ma esti találkozón Belgium ellen vélhetően ott lesz a kezdőcsapatban.

„Tiszteletben kell tartanunk a döntést, és keményen dolgoznunk, de azt hiszem, hogy ez az, amit a játékosok tesznek – mondta Dier a kevesebb szerephez jutó csapattársairól. – Ilyen a mentalitásuk azoknak, akik nem kerülnek be a kezdő tizenegybe. Továbbra is a legjobb képességeink szerint dolgozunk."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik