Maradona otthon is bemutatkozik – az egykori ellenfél River stadionjában

Vágólapra másolva!
2009.03.27. 17:55
A hétvégén Dél-Amerikában is folytatódnak a világbajnoki selejtezők. Argentínában azt tartja lázban a közvéleményt, hogy Diego Maradona, a válogatott szövetségi kapitánya végre hazai közönség előtt is bemutatkozik – Brazíliában pedig Kaká sérülése miatt aggódnak.
A River Plate otthona, a Monumental
Fotó: Imago
A River Plate otthona, a Monumental
A River Plate otthona, a Monumental
Fotó: Imago
A River Plate otthona, a Monumental
Futball-láz tombol Argentínában. Természetesen ez nem túl meglepő, hiszen a dél-amerikaiak (így az argentinok is) élnek-halnak a labdarúgásért. Ezúttal azonban nem a válogatott jó szereplése, hanem Diego Maradona váltotta ki az össznépi eufóriát.

Az „isteni Diego” ugyanis szombaton mutatkozik be hazájában szövetségi kapitányként – a kétszeres világbajnok „gauchók” soron következő ellenfele Venezuela válogatottja lesz. Az argentin nemzeti csapat egyébként csalódást keltően szerepel a világbajnoki kvalifikációs sorozatban (utóbbi hét selejtezőjéből csak egyet nyert meg), és jelenleg a harmadik helyen áll a csoportban, az éllovas Paraguay, és az ősi rivális Brazília mögött.

A szombat esti mérkőzésnek külön pikantériát ad a helyszín: a találkozót a River Plate stadionjában rendezik, a szövetségi kapitányként első világbajnoki selejtezőjére készülő Maradona pedig a River ősi riválisának, a Boca Juniorsnak volt legendás játékosa.

„Arról álmodom, hogy a stadion teljesen megtelik, és a játékosaimat tapsvihar kíséri majd az öltözőbe” – mondta Maradona, aki Skócia és Franciország ellen átesett már a kapitányi tűzkeresztségen.

A másik nagy dél-amerikai óriás, Brazília vasárnap lép pályára Ecuador ellen – Dunga kapitány dolgát nehezíti, hogy Kaká, az AC Milan középpályása nem utazhat el a csapattal a mérkőzés helyszínére.

A játékos még februárban, a Reggina elleni bajnokin szenvedett sérülést a bal lábfején, és bár azóta kétszer már pályára lépett a Milan színeiben, de kiújultak problémái, így nem vállalja a játékot Ecuador ellen. Az még nem dőlt el, hogy a szerdai hazai, Peru elleni találkozón pályára léphet-e Kaká.

Az éllovas Paraguay szombaton Uruguayjal játszik, és bizony nem ígérkezik könnyűnek a találkozó, ugyanis a jelenleg ötödik helyen álló hazaiak egy esetleges vereséggel minden bizonnyal lemondhatnának a továbbjutásról.

MARADONA VS. PELÉ

Különös kritikát fogalmazott meg az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Diego Maradona a korábbi brazil futballzsenivel, Pelével kapcsolatban. Az „isteni” Diego szerint a „Fekete Gyöngyszem” férfival veszítette el szüzességét. Maradona egy sajtótájékoztatón tette a fenti, finoman szólva is durva megjegyzését – mintegy válaszként arra, hogy Pelé néhány napja úgy nyilatkozott, a korábbi argentin sztár nem megfelelő példa a fiataloknak, hiszen súlyos drogproblémái voltak.

A DÉL-AMERIKAI ZÓNA PROGRAMJA

11. FORDULÓ
Kolumbia–Bolívia
Ecuador–Brazília
Peru–Chile
Uruguay–Paraguay
Argentína–Venezuela
12. FORDULÓ
Bolívia–Argentína
Brazília–Peru
Chile–Uruguay
Venezuela–Kolumbia
Ecuador–Paraguay

A további programot és az eddigi eredményeket adatbankunkban találja.

AZ ÁLLÁS

AZ ÁLLÁS
1. Paraguay 10 7 2 1 18–6 23
2. Brazília 10 4 5 1 15–4 17
3. Argentína 10 4 4 2 13–7 16
4. Chile 10 5 1 4 14–13 16
5. Uruguay 10 3 4 3 19–10 13
6. Ecuador 10 3 3 4 12–17 12
7. Kolumbia 10 2 5 3 4–8 11
8. Venezuela 10 3 1 6 12–18 10
9. Bolívia 10 2 3 5 13–22 9
10. Peru 10 1 4 5 5–20 7
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik