Evra: Jobb lenne, ha a francia szurkolók ki sem jönnének a stadionba

Vágólapra másolva!
2009.03.24. 18:28
Patrice Evra élesen kritizálta a francia szurkolókat, megemlítve, hogy hihetetlen az a hozzáállás, amivel saját válogatottjának „szimpatizánsai” viszonyulnak a csapathoz. A Manchester United labdarúgója szerint jobb lenne, ha nem is jönnének ki a stadionba buzdítani a játékosokat.
Evra nem kér a szurkolók „támogatásából”
Fotó: Action Images
Evra nem kér a szurkolók „támogatásából”
Evra nem kér a szurkolók „támogatásából”
Fotó: Action Images
Evra nem kér a szurkolók „támogatásából”

Kedden adott nyilatkozatában Patrice Evra nem rejtette véka alá véleményét a francia válogatott szurkolóival kapcsolatban. A szimpatizánsok az utóbbi időszakban igen kritikusak a gall együttessel szemben, amely csúnyán leszerepelt a 2008-as Európa-bajnokságon, ráadásul a szövetségi kapitányt továbbra is Raymond Domenechnek hívják.

A sokak szemében megbukott kapitánnyal azonban a kontinenstorna után sem „hasít” a csapat, a világbajnoki selejtezőkön három mérkőzéséből mindössze egyet nyertek a franciák, akik a csoport harmadik helyén szerénykednek.

Most két, Litvánia elleni kulcsfontosságú találkozó következik a franciák számára, amely Evra szerint nem kap megfelelő támogatást a szurkolóitól.

„Állandóan olyan érzésem van, mintha idegenben lépnénk pályára. Játszottunk Franciaországban az írek ellen, úgy, hogy az egész stadion ír szurkolókkal volt tele. Skócia ellen ugyanez volt a helyzet” – mondta a Manchester United balhátvédje.

Sokszor azonban rosszabb, ha a hazaiak vannak túlnyomó részben a stadionban, az Argentínától elszenvedett 2–0-s vereség alkalmával például a Stade Velodrome közönsége kifütyülte a franciákat.

„Szinte hihetetlen, de amikor ilyen benyomásokat kapsz a szurkolóktól, jobb ha nyilvánosan is azt kéred tőlük, hogy ne jöjjenek ki a stadionba, és ne szurkoljanak a játékosoknak. Persze nem mondom, hogy ez lenne a tökéletes megoldás, de önök, újságírók feltették nekem ezt a kérdést, én pedig őszintén válaszoltam” – tett meglepő kijelentést Evra.

A francia hátvéd természetesen a Litvánia elleni mérkőzésekről is ejtett néhány szót. A hátvéd szerint mindkét mérkőzést meg kell nyerniük.

„Ha hat pontot szereznénk a két mérkőzésen, csakis az lenne az elfogadható. Számunkra kötelező a győzelem, annak ellenére, hogy a listavezetővel játszunk” – zárta gondolatait Evra. (Igazából Szerbia vezeti a csoportot jobb gólarányának köszönhetően, de a litvánoknak ugyancsak kilenc pontjuk van – a szerk.)

Persze, hogy ezután a megnyilvánulás után mivel jutalmazza Evra minden egyes labdához érését a francia publikum, egyelőre nem tudni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik