A lányáért aggódó Maradonát hősként fogadták a skót szurkolók

Vágólapra másolva!
2008.11.20. 13:32
Újra bebizonyosodott, hogy Diego Maradonáért nemcsak hazájában rajonganak, hanem a világ sok más táján, így Skóciában is. A szövetségi kapitányként a skótok ellen bemutatkozó legendát úgy ünnepelte a glasgow-i Hampden Park közönsége, mintha saját nemzeti hőséről lenne szó. A szurkolókkal ellentétben Terry Butcher már nem fogadta ilyen szívélyesen Maradonát, aki ezt a legkevésbé sem vette a zokon.
Maradona a mérkőzés alatt nem tudott csak a játékra koncentrálni
Fotó: Reuters
Maradona a mérkőzés alatt nem tudott csak a játékra koncentrálni
Maradona a mérkőzés alatt nem tudott csak a játékra koncentrálni
Fotó: Reuters
Maradona a mérkőzés alatt nem tudott csak a játékra koncentrálni

A kezdés előtt kezet rázott a labdaszedő gyerekekkel, majd a fotósoktól körülvéve elfoglalta helyét az argentin kispadon. A közönség ezt követően az első percben végig Maradonát éltette, aki az argentinok mellett a skót hazafiaknak is nagy örömet szerzett az 1986-os vb-n Anglia ellen szerzett két góljával.

Az „Isten keze”-gólt szerző egykori labdarúgó a 17. percben ugrott először talpra, és miközben Gabriel Heinzének adott tanácsokat, a közönség minden lépését hangos üdvrivalgással fogadta. A mérkőzést végül 1–0-ra Argentína nyerte meg, így elégedetten nyilatkozhatott az albiceleste kapitánya, aki elmondása szerint szinte végig állapotos lányára gondolt, akinél komplikációk léptek fel a mérkőzés előtt egy nappal.

„Nem voltam könnyű helyzetben, de a srácok megkönnyítették a dolgomat. A lányom örült neki, hogy itt vagyok és a nemzeti csapatot vezetem, játékosaim pedig büszkén viselték az argentin mezt, ami meg engem tölt el nagy büszkeséggel – kezdte az értékelést Maradona. – Új tapasztalatokat szereztem, és végig nyugodt tudtam maradni. Sima győzelmet arattunk. Az első 25 percben fantasztikusan játszottunk, lőttünk egy gólt, bár a többi helyzetünket nem tudtuk kihasználni, és túl könnyen eladtuk a labdát, azonban Skócia ekkor sem tudott fölénk kerekedni, így megérdemelten nyertünk.”

A lefújás után Terry Butcher, a skótok másodedzője – aki máig nem tudta megbocsátani Maradonának a 86-os argentin–angol vb-meccsen kézzel szerzett gólját – a lefújás után egyszerűen eltűnt, de az isteni Diegót ez nem igazán izgatta fel.

„Én Skócia szövetségi kapitányával kezet fogtam a meccs után. Ki az a Butcher? – beszélt egykori ellenfeléről Maradona, majd széles mosoly jelent meg az arcán. – Ez az első alkalom, hogy a lányomról kapott rossz hírek óta nevetni tudok.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik