NS-terasz: Ausztria örült, a kapitány nem

Vágólapra másolva!
2024.06.26. 00:30
null
„A csúcsforma tíz napig tartható fenn” – mondta keddi szakértőnk a Várkert Bazár Öntőház udvarán, az NS-teraszán. Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya szerint ezzel magyarázható, hogy néhány nagycsapat az Eb első szakaszában visszafogottan futballozott. Nekik a továbbjutás a fontos, és az, hogy a torna végére legyenek a topon.

A szövetségi kapitány – akinek beszélgetőtársa, Patai Gergely, az NS munkatársa gratulált a rendkívül sikeres Európa-bajnoki szerepléshez – nagyon kedveli a futballt. Anno egy házban lakott Dzurják Csöpivel, s mivel több mint húsz esztendeig volt az FTC-úszók vezetőedzője, a Népligetben naponta találkozott fradista labdarúgókkal. Többükkel még ma is tartja a kapcsolatot, például Détári Lajossal, Martos Győzővel, Pogány Lászlóval, Szokolai Lászlóval, sőt a korábbi kispesti Garaba Imrével is.

A meccs előtt Sós Csaba elmondta, hogy a hollandokat kedveli, így nem nagyon örült, amikor a mérkőzés elején az osztrákok öngóllal megszerezték a vezetést. A találkozó rendkívül izgalmas volt, az NS-teraszon szurkoló nézők nagyon örültek, hogy a kivetítőn ezt az összecsapást láthatták a kevésbé fordulatos francia–lengyel helyett. A hollandok 0–1 és 1–2 után is egyenlítettek, a 2–3-at követően azonban nem, így hatalmas meglepetésre az osztrákok nyerték meg a csoportot.

Ennek ellenére a hollandok továbbra is közel állnak Sós Csaba szívéhez, aki bízik abban, hogy a narancsmezesek még sok mérkőzést játszanak az Európa-bajnokságon.      

Ma az Eb-csoportkör utolsó fordulójában szakértő vendégünkkel, Mészöly Géza korábbi 18-szoros válogatott labdarúgóval vezeti fel a kezdés előtt egy órával az ukrán–belga (18 óra) és a cseh–török (21) összecsapást Somogyi Zsolt, a Nemzeti Sport munkatársa.

 
VENDÉGÜNK: MÉSZÖLY GÉZA 

Az Egészséges Nemzet Mindannyiunk Közös Ügye Alapítvány számos fizikai aktivitásra ösztönző eseményt szervez a meccsnapokon.

 

A mai program:
Várkert Bazár, Öntőház udvar
17.00–17.45: Felnőttedzés szakedzővel
18.00–19.45: Gyerekeknek: kézműves alkotótevékenység az egészséges életmód témakörében (színezők, egészségesétel-választó, egészségtelen, a szervezetben gyulladást okozó, „nem pocakbarát” ételek bemutatása), akadálypálya, ügyességi vetélkedők; felnőtteknek: Longevity. Egyéni jólléti terv kialakítása

SZÍNEZZÜK!  

 

A Várkert Bazárba kilátogatóknak lehetőségük van az NS standján megvásárolni a Nemzeti Sport legújabb termékét, a Fix tipp társasjátékot, kiadónk Eb-magazinját, a válogatott mezbe öltöztetett Tévé Macit, valamit a DRK-val közösen készített Puskás-ruhakollekció darabjait is.

VÁSÁROLJON AZ NS-STANDON! 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik