Eb 2020: Deschamps nem marad, Zidane lesz a kapitány – Varga József

Vágólapra másolva!
2021.06.29. 19:22
null
Varga József nagyot csalódott a franciák hétfő esti teljesítménye láttán (Fotó: Tumbász Hédi)
Kedden Varga József volt a vendég a városligeti szurkolói zóna NS-pódiumán. A korábbi 31-szeres magyar válogatott védővel – aki az 1982-es és '86-os világbajnokságon is szerepelt – Szeli Mátyás, a Nemzeti Sport labdarúgórovatának helyettes vezetője beszélgetett.

„Hatalmas csalódás volt számomra a francia válogatott teljesítménye Svájc ellen. Azt már korábban is mondtam, hogy Svájc egy meccsre mindenki ellen teljesen jó lehet. Ugyanakkor vélhetően a negyeddöntőben véget is ér számára az Európa-bajnokság” – formált véleményt a világbajnok Eb-búcsújáról Varga, aki kitért arra is, hogy szerinte mi lesz Didier Deschamps szövetségi kapitány sorsa.

„A kiesés után majdnem biztos vagyok benne, hogy Deschamps-ot leváltják, mert számukra hatalmas csalódás ez az eredmény. A franciák úgy mentek neki a tornának, hogy ezer százalékra megnyerik az Eb-t. Most meg úgy nézünk ki, hogy egyelőre nem is lehet tudni, ki lesz az Európa-bajnok, mert már annyira sok jó csapat van, és annyira jól játszanak. A csehek például kimondottan jó futballt csinálnak. Visszatérve a franciákhoz, szerintem Deschamps biztosan nem marad a helyén, és Zinédine Zidane lesz a kapitány” – vélekedett a 67 éves korábbi védő.

Varga mint egykori balhátvéd beszélt a posztjának, szerepének átalakulásáról is.

„Az az igazság, hogy régebben nem nagyon játszottak három belső védővel, mert vagy négyen voltak, vagy öten, de akkor az ötödik egy söprögető volt előttük. A szélső hátvédek szerepe ezekben a rendszerekben nemcsak a védekezés volt, hanem fel is kellett menni a szélén támadásokat segíteni, beadni, vagy adott esetben befejezni egy akciót. Ugyanakkor viszont nem segítettek ki, vissza kellett érni. Szóval olyan sokat nem alakult a szélső védők szerepe, így is rengeteget kell futni. Ezt lehetett látni Fiola góljánál is. Felismert egy olyan lehetőséget, amit még a csatárok is ritkán tesznek meg” – magyarázta Varga József.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik