Összefoglaló, NFL 2014 Week 11

2526058 25260582526058 2526058
Vágólapra másolva!
2014.11.17. 21:11
A Cardinals ezúttal is bizonyított, egy AFC bajnokesélyes csúnya verést kapott, míg egy másik ezt kegyetlenül kihasználta. Sajnos újabb hétvégén...

A Cardinals ezúttal is bizonyított, egy AFC bajnokesélyes csúnya verést kapott, míg egy másik ezt kegyetlenül kihasználta. Sajnos újabb hétvégén vagyunk túl, nézzük, melyik pályán mi történt.

(TNF) Buffalo Bills @ Miami Dolphins 9-22

Mindkét csapat 5-4-gyel várta a csatát, melynek tétje az egyik wild card hely volt. Hiába a 9-3-as előny a harmadik negyedben és a védelem remeklése (5 sack, 2 fumble recovery), végül sima vereséget szenvedett a Bills. A Ryan Tannehill (240 yard, 2 TD) és Lamar Miller (78 yard) vezette offense a második félidőben felőrölte a vendégeket, életben tartva ezzel a Dolphins PO reményeit. A vendég Billsből érdemes kiemelni Mario Williamst, aki egymaga 3.5 sacket jegyzett.

Atlanta Falcons @ Carolina Panthers 19-17

Tíz perccel a meccs vége előtt 16-3-ra vezettek a vendégek, de Cam Newton két TD passzával kevesebb, mint 3 perc alatt fordított a Panthers. Ezután őrült hajrá jött. Matt Bryant 44 yardos mezőnygóljával fordított a Falcons 2:12-vel a vége előtt, de a hazaiak 46 másodperc alatt újra mezőnygól távolságban jártak. Graham Gano azonban 46 yardról mellé lőtt. A Falcons a következő drive-ban nem tudta lezárni a meccset, így újra sanszot kapott Cam, hogy győzelemre vezesse a Párducokat. 4 játékból 39 yardot haladt a Panthers, két bravúros lateral játéknak is köszönhetően. Gano azonban 63 yardról sem járt sikerrel, így a Falcons megszerezte idei negyedik győzelmét, a csoport élére állva ezzel.

Minnesota Vikings @ Chicago Bears 13-21

Egy negyed után 10-0-ra még a Vikingek vezettek, de a Macik offens-e összeszedte magát és végül viszonylag sima győzelmet aratott a Bears. Jay Cutler 330 yarddal és 3 TD-vel járult hozzá a sikerhez. Ebben nagy segítségére volt az Alshon Jeffery (135 yard, 1 TD) Brandon Marshall (90 yard, 2 TD) elkapó-duó, valamint Matt Forté (175 totál yard).

Houston Texans @ Cleveland Browns 23-7

J.J. Watt for president! Most egy 66 éves rekordot állított be. Legutóbb ugyanis 1948-ban fordult elő, hogy egy DL ember egy szezonban négy TD-t szerezzen. Watt ezúttal egy 2 yardos TD elkapással jelentkezett, de e mellé szerzett még 4.5 tackle-t, 1 sacket, egy fumblet kierőszakolt, egyet meg összeszedett. Elképesztő amit művel, mindent, mindenkit elhomályosít maga körül. A Browns ezúttal nem az elmúlt hetekben megszokott arcát mutatta, ezzel a vereséggel pedig a csoportja első helyéről az utolsóra csúszott.

Seattle Seahawks @ Kansas City Chiefs 20-24

A Chiefs az idény eleji formaingadozás után bejelentkezett az AFC trónjára és ezt most egy bajnokveréssel nyomatékosította. Jamaal Charles 159 yarddal és két TD-vel vezette győzelemre a Főnököket, akiknek védelme a negyedik negyedben előbb 4&1-re, majd 4&18-ra is megállította a Marshawn Lynch vezette vendégeket. Russell Wilson 2 passzolt TD-t és jó játékot tud felmutatni, de mivel a bajnok sem tudott talajon TD-t szerezni a Chiefs ellen, így vereség lett a vége. A Kansas védelme elképesztő, mit művel idén.

Cincinnati Bengals @ New Orleans Saints 27-10

A múlt héten leszereplő Andy Dalton ezúttal parádés játékkal (220 yard, 3 TD) vezette győzelemre a Bengals-t, a forduló egyik legnagyobb meglepetését okozva ezzel. A Saints támadásai végig akadoztak, TD-t csak a negyedik negyedben szereztek és, ha pislákolt is halványan a fordítás lehetőségének lángja, a következő drive végén A.J. Green hatpontos elkapása lezárta a meccset. Jermaine Gresham második hatpontosánál pedig rábukkantunk az év "ekéjére".

San Francisco 49ers @ New York Giants 16-10

Eli Manning 5 (!) interception-t dobott, így nem is lehetett más a meccs vége, mint vereség. Az, hogy ez mégis ilyen szoros meccs volt, a 49ers offense kritikája. Amíg a védelem hétről hétre kitesz magáért, addig a Kaep-féle támadósor alig mutat valamit. Ezúttal ez is belefért, de nem tudom elképzelni, hogy ez elég legyen a két Seahawks vagy a Cardinals elleni csoportrangadón. A 49ers védelemből felhívnám a figyelmet egy Chris Borland nevű újonc LB-re, aki az elmúlt három meccsen a következő számokat produkálta: 48 totál tackle, 2 INT, 1 fumble recovery és 3 leütött passz. Hiányzik valakinek NaVorro Bowman vagy Patrick Willis???

Denver Broncos @ St. Louis Rams 7-22

A Seahawks után a Broncos-t is elverte a Rams, végrehajtva azt a bravúrt, hogy az előző évi Super Bowl mindkét résztvevőjét legyőzte. A Rams védelme elképesztő meccsen van túl, szenzációsan játszottak. Peyton Manninget két interception-be is belehajszolták, 8 alkalommal 3rd down, 3 alkalommal pedig 4th down kísérlet után parancsolták le a Broncost a pályáról. A Rams parádésan váltogatta a futó- és passzjátékokat, több, mint 10 perccel többet birtokolva a labdát, mint Peytonék. Tre Mason 113 futott, Kenny Britt 128 elkapott yarddal és egy TD-vel, Greg Zuerlein pedig öt, köztük kettő 50 yardos mezőnygóllal járult hozzá a bravúros győzelemhez.

Tampa Bay Buccaneers @ Washington Redskins 27-7

Mivel a Saints és a Falcons is 4-6-tal áll a Bucs csoportjának élén, ezért Lovie Smith úgy döntött, hogy az 1/1 helyett a rájátszást célozzák meg. Mike Evans annyira komolyan vette ezt, hogy 209 yardot és két TD-t kapkodott le a levegőből, bejelentkezve ezzel az OROY díjra. A védelem három labdát szerzett, melyből egyet - Johnthan Banks révén - TD-re is váltottak. Robert Griffin III és a Redskins ezúttal sem tudott maradandót alkotni, elkezdhetnek a draftra koncentrálni.

Oakland Raiders @ San Diego Chargers 6-13

Rögtön az első játéknál Derek Carr épp fellépett a center mögé, amikor az „rábombázta” a disznóbőrt, egy fumble-t ajándékozva a hazaiaknak ezzel. Philip Rivers köszönte szépen, két játékkal később Malcolm Floydnak adott 22 yardos TD passzal meg is szerezte a vezetést a csapatának. Ezzel a meccs érdemi része véget is ért. Az ezt követő 22 drive-ból 16 punttal, 5 mezőnygól kísérlettel (melyből 4 volt sikeres) ért véget, az utolsó, a 22. pedig a meccs végével zárult. Nagyon rossz meccs volt.

Philadelphia Eagles @ Green Bay Packers 20-53

Az elmúlt hetekben többször is remeklő Philly D# ezúttal képtelen volt Aaron Rodgers ellen bármit kitalálni, aki most sem adta el a labdát hazai pályán, megdöntve Tom Brady 2002 és 2004 közt hazai pályán labdaeladás nélküli passzkísérleteinek rekordját. Eddie Lacy, Randall Cobb és Jordy Nelson is remekelt, míg a védelem kettő, a special team egy hatpontost szerzett. Nem is lehetett a vége más, mint kiütés. A Philly szerintem kicsit túl van hype-olva, bajban lehetnek még, a 7-3 ellenére is.

Detroit Lions @ Arizona Cardinals 6-14

Drew Stanton kilenc perc alatt elfeledtette (visszavonultatta?) Carson Palmert, a védelem pedig a maradék 51 percben tett ki magáért. 200 passzolt és 100 futott yard alatt tartották a Lions offense-t, TD-t sem engedve. tizenöt harmadik kísérletből tízszer is leparancsolták Matthew Staffordékat, a negyedik negyedben pedig a meccs egyetlen fourth down kísérleténél is megálljt parancsoltak. Todd Bowles egy zseni lehet, hogy egy ilyen védelmet összerakott. Lassan megvan az NFC első helye.

(SNF) New England Patriots @ Indianapolis Colts 42-20

Csak úgy, mint a tavalyi rájátszás meccsen, most is talajon verte tönkre a Pats a Coltsot. Akkor Blount futott elképesztően, most Gray teljesített 38 kísérletből 199 yardot, 4 TD-t szerezve. Tom Brady közepes játéka is simán belefért. A hazaiak bokatörés miatt elvesztették Ahmad Bradshaw-t, Andrew Luck onnantól egyedül maradt, mivel Trent Richardson ezúttal is roppant gyenge volt (7 carry, 0 yard). Ezzel a győzelemmel a Pats megerősítette az első helyét az AFC trónján, míg a Coltsot maximum az idei év egyik legjobb TD-tánca vigasztalhatja, aki előadja: Anthony Castanzo, OL.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik