Összefoglaló, NFL 2014 Week 10

2526058 25260582526058 2526058
Vágólapra másolva!
2014.11.10. 23:11
Újabb játéknapon vagyunk túl, ezúttal pedig Aaron Rodgers révén szólt újra a bizonyos hatlövetű. Ezen kívül is történtek dolgok szép számmal...

Újabb játéknapon vagyunk túl, ezúttal pedig Aaron Rodgers révén szólt újra a bizonyos hatlövetű. Ezen kívül is történtek dolgok szép számmal, például egy HC-ről kiderült, hogy egy közeli rokon segíti a lelátóról és Megatron is visszatért a pályára. Nézzük hát a 10. hét összefoglalóját.

(TNF) Cleveland Browns @ Cincinnati Bengals 24-3

Andy Dalton végrehajtotta azt a szakmai bravúrt, hogy a meccs végén az interceptionjeinek száma (3) magasabb volt, mint a passer rating-je (2.0). Ez a teljesítmény mindössze 86 passzolt yarddal párosult, így nem is lehetett más a vége, mint prime time zakó. A Browns elképesztően sok, 52 darab futáskísérlettel próbálkozott, amely 170 yardot és 3 futott TD-t eredményezett. Ezzel a W-vel a Browns 6-3-mal vezeti a csoportot, melyre 19 éve nem volt példa.

Tennessee Titans @ Baltimore Ravens 7-21

Az első drive végén a hazaiak 1 yardos vonalán vesztett labdát Shonn Greene, a vendégek futója, majd egy hazai 3&out után a következő drive már TD-vel végződött, így joggal remélhették a vendégek, hogy meglepetést szereznek. Az este folyamán még kilencszer lépett pályára a Titans offense, ebből az első 8 alkalommal punt lett a drive vége, majd Zach Mettenberger adta el a labdát a negyedik negyedben. Mivel a Ravens ezen drive-ok közt háromszor is TD-t szerzett (Justin Forsett két futott, Torrey Smith egy elkapott hatpontos) így simának tűnő győzelmet arattak egy alacsony színvonalú meccsen.

Kansas City Chiefs @ Buffalo Bills 17-13

Két, egyaránt 5-3-mal álló csapat csapott össze, ahol az egyik Wild Card hely volt a tét. Ennek megfelelően végig kiélezett, sok hibával tarkított csata zajlott. Alex Smith újabb meccset tutizott le, egy 8 yardos futott TD-vel eldöntötte a csatát. Jamaal Charles 98 yard, 1 TD teljesítménnyel járult hozzá a sikerhez. Hiába csinált majd 100 totál yarddal többet a hazai csapat, a 3-1-es turnover mutató a meccsbe került. Azt azért halkan jegyezzük meg, ha Andy Reid „ikertestvére” a nézőtérről segít, úgy azért nem nehéz.

Miami Dolphins @ Detroit Lions 16-20

Calvin Johnson visszatért és nem is akárhogy. Megatron 113 yardot és egy TD-t jegyzett, nagyban hozzájárulva a Lions hetedik idei sikeréhez. Az első félidőben a Lions dominált, valahogy a Dolphins tudománya az ellenfél térfelén mindig elfogyott. A harmadik negyedben a Lions 10-6-os vezetésénél Matt Prater mezőnygólkísérletét blokkolta a Dolphins, a tavalyi draft 3. választottja, Deion Jordan pedig egészen a 3 yardosig szaladt a labdával, olyan helyzetet teremtve ezzel, amire az offense addig és ez után is képtelen volt. Ryan Tannehill köszönte szépen és Mike Wallace-nak adott TD passzával átvette a vezetést, de ez sem volt elég, egy mezőnygól váltás után Matthew Stafford ugyanis game winning drive-ot vezetett és 29 másodperccel a vége előtt Theo Riddick elkapása a győzelmet jelentette.

Dallas Cowboys @ Jacksonville Jaguars 31-17

Az idei harmadik londoni meccs izgalmaktól mentesre sikerült, ahogy azt várni is lehetett. A Cowboys a törött csigolyával játszó Tony Romo vezetésével (246 yard, 3 TD) sima győzelmet aratott, DeMarco Murray idén kilencedik alkalommal érte el a 100 yardot, jön a jól megérdemelt bye week. A Jaguars, ahogy idén sokadszor, nem tudott méltó ellenfél lenni, a már kiengedő Cowboys D# ellen tudtak kozmetikázni. Egyetlen pozitívum, hogy az egyetemen „polihisztorként” futballozó Denard „Shoelace” Robinsonnak végre megtalálták az igazi posztját a profik közt. Ezúttal 60 yardot és 2 TD-t futott.

San Francisco 49ers @ New Orleans Saints 27-24 OT

Mindkét csapat 4-4-gyel kezdte a meccset, de míg a Saints csoportjában a negatív mérleg is lehet elég lesz a 4. kiemeléshez az NFC-ben, addig a 49ers innentől minden meccsen a szezon megmentéséért játszik. Ez látszott is a vendégeken, akik három labdaszerzéssel kompenzálták Drew Brees 3 TD passzát és Jimmy Graham második félidei 2 TD elkapását. Graham második TD elkapása után 1.52-vel a vége előtt 24-21-re vezettek a hazaiak. Colin Kaepernick 3 incomplete passza után 4&10 következett, egy játékra volt a Saints a győzelemtől, de Kaep egy 51 yardos bombával kínálta meg Michael Crabtree-t, megteremtve ezzel az egyenlítés lehetőségét. Phil Dawson 45-ről nem hibázott, de mivel hagyott a 49ers 49 másodpercet az órán, Brees újra akcióba lendült. Az óra már 0:00-án állt, mikor Graham lehúzott az endzone-ban egy 47 yardos passzt, de ezt lökés miatt elvették, így jöhetett a ráadás. Két punt után újra Brees vezetett támadást, de egy hátulról érkező Ahmad Brooks sack közben elvesztette a labdát a saját 17 yardosán, így Dawson az egyenlítés után a győztes mezőnygólt is berúgta, átmenetileg megmentve az Aranyásók szezonját.

Pittsburgh Steelers @ New York Jets 13-20

A Jets, két Antonio Brown fumble-nak köszönhetően, nagyon hamar elhúzott 17-0-ra és a Chris Ivory vezette futójátéknak, valamint a remek védelemnek köszönhetően végig megőrizte előnyét, így megszakította nyolc vereségből álló sorozatát. A Steelers-ben a védelem nem játszott jól, a kulcsemberek nem tettek hozzá, sőt, betliztek szép számmal. Brownt már említettem, Big Ben 2 INT, Sean Suisham 23 yardos missed FG. Ennyit nem bírt el a Steelers, akik a Titans elleni MNF-on a középszerűségbe süllyedés ellen lépnek pályára, pedig a MetLife Stadiumban az élmezőnyben ragadásért játszottak.

Atlanta Falcons @ Tampa Bay Buccaneers 27-17

A liga leggyengébb divíziójának rangadóján a Falcons annak köszönhetően nyert, hogy nem veszített labdát, míg a hazaiak háromszor is eladták azt. Matt Ryan nem játszott ugyan nagyon jól, de két sztár elkapója kitett magáért így is. Julio Jones 119 yardot, Roddy White 72 yardot és TD-t jegyzett, míg a vendég kicker, Matt Bryant négyszer is a póznák közé helyezte a disznóbőrt. Josh McCown nem vezette ugyan rosszul a vendégeket, de a két interception sokba került. A Falcons ezzel, a 3-6 ellenére is reális playoff reményeket táplál, míg a Bucs kiszállt mindennemű versenyből, kivéve az 1/1-es draft cetlit.

Denver Broncos @ Oakland Raiders 41-17

Az első négy vendég drive a következőképpen ért véget: INT, FG, FG, INT (!). A két mezőnygól ráadásul azután született, miután az endzone-ban akadt el a Broncos szekere. Miután bárki azt hinné, hogy Peyton Manningnek rossz napja volt, az nyugodjon meg... Peyton ezután 5 TD passzt osztott ki és újabb sima győzelemmel repíti csapatát az AFC első helye felé. A védelem, annak ellenére, hogy egyszer sem vitte földre Derek Carr-t, simán lehozta a meccset. A Raiders 0-9-cel áll, de legalább szimpatikus kis csapat.

St. Louis Rams @ Arizona Cardinals 14-31

Aki nem látta a meccset, azt hinné, ez egy sima hazai diadal volt, pedig nem. A Rams, jó szokásához híven, újra egy csoportrivális sorsát keserítette meg, de ezúttal ennél nagyobb kárt is okoztak. A negyedik negyedben ugyanis egy Mark Barron sack közben az 50 millió dolláros irányító, Carson Palmer térdsérülést szenvedett. A helyére beugró Drew Stanton a következő drive-ban megfordította az addig vesztésre álló meccset, majd a védelem is előlépett. Előbb egy Patrick Peterson INT, utána egy Peterson pick six, majd egy Antonio Cromartie fumble return TD következett, mindez 203 másodperc leforgása alatt. Így kell egy végig szoros meccset simán behúzni és tovább erősíteni az első helyet az NFC élén.

New York Giants @ Seattle Seahawks 17-38

Hiába vezetett a szünetben és állt döntetlenre három negyed után a Giants a bajnok otthonában, sima verést kapott, köszönhetően a talajon elszenvedett 350 yardnak. Ez a szám negatív franchise rekord, ami egy 90 éves, sok mindent megélt klub történetében bizony nagyon nagy szégyen. Ahogy a zsinórban negyedszer elszenvedett 400 totál yardos meccs is. A vendégek defensive coordinator-ának nem kell tartós tejet vennie, januárban már nem lesz munkája és érdemes lenne Tom Coughlin sorsát is átbeszélni. A hazaiaknál Marshawn Lynch 140 yardot és 4 TD-t tett be a közösbe, tovább menetel a bajnok.

(SNF) Chicago Bears @ Green Bay Packers 14-55

Aaron Rodgers-ről mindenki tudja, hogy a liga talán legjobb QB-ja, de ő szereti is ezt bizonygatni. Ezúttal egy félidő alatt adott 6 TD (!!!) passzal verte agyon a Macikat, akik most inkább kis bocsoknak tűntek. Jordy Nelson 152 yarddal és két TD-vel vette ki részét a mészárlásból, de igazából mindenki megtette a magáét. A védelem is szerzett TD-t, tényleg minden klappolt. A Bears szezonja elúszni látszik, az egyetlen pozitívum, hogy mióta Brandon Marshall felemelte a hangját Jay Cutlerrel szemben, újra jó párost alkotnak. A Packers viszont óriási harcban lesz a Lions-szal a csoport elsőségért, alig várom a 17. heti derbijüket a Lambeau Fielden.

A kép forrása: geeksandcleats.com

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik