NFL Fantasy tippek, Week 12

2526058 25260582526058 2526058
Vágólapra másolva!
2014.11.22. 18:11
Címkék
Az utolsó olyan hét, mikor bye weeken vannak csapatok, jövő héttől valamivel könnyebb lesz dönteni. A saját kis ligánkat 8-3-mal vezetem, múlt...

Az utolsó olyan hét, mikor bye weeken vannak csapatok, jövő héttől valamivel könnyebb lesz dönteni. A saját kis ligánkat 8-3-mal vezetem, múlt héten a waiverről felkapott Mettenberger-Anderson-Borland trió segített a W-hez, érdemes tehát végignézni, kiket javasolok a héten a csapatba és kit a tribünre. Aztán majd szidtok egész vasárnap.

Irányítók

A hét kezdője:

Colin Kaepernick (49ers) Hetek óta átlagos formát mutat, sőt, idén talán egy meccs kivételével nem játszott jól. Most az a Redskins D# lesz az ellenfél, aki 20 passzolt és 2 futott TD-t engedett idén az irányítóknak és mindössze 3 passzt lopott el a levegőből. Én nem csípem Kaepet, ha a Rézbőrűek ellen sem játszik jól, idén nem szerepel többet a kezdők közt.

Biztos kezdő:

Kyle Orton (Bills) Kereken egy hónapja már összecsapott a Jetsszel, akkor 238 yard, 4 TD mutatót dobált össze és ezt könnyen megismételheti. A Jets engedte a legtöbb passzolt TD-t és a Redskins-szel holtversenyben a legkevesebb interceptiont szerezték, Orton pedig az elmúlt 3 meccsén nem adott el labdát.

Matt Ryan (Falcons) Ryan hullámzó, mint a felkorbácsolt Balaton, de a Georgia Dome-ban nem ismer kegyelmet. Idén 7 TD-1 INT a mutatója hazai pályán, ráadásul az elmúlt 10 AFC-csapat elleni meccsén hazai pályán dobott 22 TD is biztató. A Browns védelme passz ellen fantasy szempontból nagyon kellemetlen, de Ryan és két sztárelkapója ezt most megoldja.

A hét padosa:

Drew Stanton (Cardinals) Amikor idén pályán volt, remekül helyt állt, simán feledtette Carson Palmer hiányát. Most azonban a 12th man otthonában kell pályára lépnie, ami sosem könnyű. Idei öt hazai meccsén a Seahawks öt interceptiont jegyzett és csak Peyton Manning jutott ellenük 300 yard fölé, ő is csak OT segítségével. Az elmúlt négy meccsén ráadásul a 'hawks D# minimum annyi labdát szerzett, mint amennyi passzolt TD-t engedett.

Csak óvatosan:

Robert Griffin III (Redskins) Egyre magabiztosabb a 49ers védelme, most RG III-on verik el a port. Az idei 16 INT ligaelső mutató és az irányítóknak engedett yardokat tekintve is top 5 a D#. Visszatérése óta Griffin 229 yardot átlagol és 2 TD mellett 3 labdát adott el, nem javaslom a kezdőbe tételét.

Mark Sanchez (Eagles) Múlt héten akkor kezdett el játszani, amikor már elment a meccs, számomra az a teljesítménye a labdaeladásokig reális. Sancho nem megoldás a Philly számára és ezt most a Titans ellen újfent bizonyítja. A MNF-on BigBen is szenvedett, sackek sokasága és INT keserítette a Steelers hetesét. A Titans védelme a irányítók ellen top 5 a fantasy pontokat tekintve és a 9 INT is beszédes mutató.

Futók

A hét kezdője:

DeMarco Murray (Cowboys) Idei bombaformáját nem kell hosszan ecsetelni, már ez önmagában elég lenne, de a Giants futás elleni védekezése tovább javítja Murray esélyeit. Murray idén egyszer már 128 yard, TD produkciót mutatott az Óriások ellen, akik ellen azóta Marshawn Lynch is pusztított (140 yard, 4 TD).

Biztos kezdő:

LeSean McCoy (Eagles) Bell és a Steelers OL megmutatta a receptet, McCoynak „csak” követni kellene. A fantasy pontokat tekintve a Titans védelme hátulról a harmadik, az engedett yardokat tekintve pedig ligautolsó. McCoynak idén még nem volt olyan meccse, hogy 100 yard fölé került volna és TD is párosult volna ehhez, ennél nagyobb sansza erre nem nagyon lesz.

Alfred Blue (Texans) A Browns ellen 156 yarddal feledtette Morris hiányát, a futók ellen 1568 scrimmage yardot és 12 totál TD-t elszenvedő Bengals ellen újra nagy meccse lesz. Még akkor is, ha Arian Foster esetleg pályára lép, a limitált snap szám miatt Blue aratja le a babérokat.

A hét padosa:

Chris Ivory (Jets) A Bills ellen futni nem egyszerű, meccsenként 77.9 yardot szereznek az futók ellenük és 10 meccsen mindössze 4 hatpontost engedtek talajon. Ivory a bye week előtti 2 meccsen mindössze 73 yardot haladt, nagy számokat most sem remélhetünk tőle.

Csak óvatosan:

Mark Ingram (Saints) A sorsolásnak is köszönhető, hogy igazi sztár RB idén még nem tesztelte a Ravens védelmét, de a meccsenként a futóktól benyelt 72 yard így is figyelemre méltó. A Coltos Ahmad Bradshaw 68 yardja a rekord ellenük idén és a 3 földön engedett TD is csak azért második, mert a Chiefs futás elleni védelme egy állat. (mondjuk a Raiders ellen nem ezt láttuk). Ingram elképesztő formában van, volt. A Bengals ellen ugyanis ő sem remekelt és most sem lesz könnyű dolga.

Lamar Miller (Dolphins) A Broncos rendelkezik a legjobb futás elleni védelemmel idén, legutóbb az 5. héten, Andre Ellington szerzett ellenük futott TD-t. Miller második számú futónak tökéletes idén, de az elmúlt két meccsen szerzett 104 totál yard nem valami acélos és most az ellenfél sem a könnyebbik fajtából van.

Elkapók

A hét kezdője:

Brandon Marshall (Bears) Amióta kiosztotta Jay Cutlert, mintha kettejük viszonya rohamosan javulna. Az elmúlt két héten 202 yard és 3 TD került a rutinos WR neve mellé. A Tampa WR-ek elleni védekezése a 3. legrosszabb fantasy pontok tekintetében és a 14 elkapóknak engedett TD is utolsó előtti a ligában, arról nem is beszélve, hogy a csapat legjobb CB-je, Alterraun Verner hiányozni fog.

Biztos kezdő:

Josh Gordon (Browns) Aki lecsapott rá waiveren, ne habozzon. A hosszú eltiltás a formájára lehet kihatással ugyan, de az egójára tuti nem. „Darabokra szedem a ligát!”- mondta a héten Gordon, akinek erre minden esélye megvan, ugyanis az a Falcons lesz a Barnák ellenfele, akik idei 10 meccsükön 1912 yardot és 11 TD-t engedtek az elkapóknak.

Nate Washington / Kendall Wright (Titans) Mióta Zach Mettenberger irányít, három meccsen 178 illetve 176 yardot kaptak el a srácok, Washington 1 hatpontossal, Wright TD nélkül. Most az Eagles secondary következik, akik a liga legrosszabb alakulatát jelentik, ha az elkapók elleni hatékonyságról van szó. Meccsenként 192 yardot engednek nekik és a 15 beszedett TD is a liga legrosszabb mutatója.

A hét padosa:

Golden Tate (Lions) Ligaelit a Patriots passz elleni védekezése, a denveri Demaryius Thomas és Emmanuel Sanders duó kivételével senki nem szerzett ellenük 100 yardnál többet egy meccsen és hazai pályán mindössze három elkapott TD-t engedtek. Tate formájára nagy panasz nem lehet, de Megatron visszatérése őt is elhomályosítja, Matthew Stafford többször fogja Calvin Johnsont keresni.

Csak óvatosan:

Emmanuel Sanders (Broncos) Peyton Manning mellett megtáltosodott, bombaformában van egész évben. Múlt héten csúnyán levadászták, de az agyrázkódás vizsgálata negatív lett, minden bizonnyal pályán lesz, kérdés, mennyire viselte meg a brutális kiütés. Amennyiben szerelést húz, akkor sem lesz könnyű dolga, a Dolphins a hatodik legjobb csapat a WR-ek ellen idén, mindössze 6 passzolt TD-t engedtek.

 photo sanders.0.0_zpsjhagbary.gif

DeAndre Hopkins (Texans) A Bengals védelme engedett yardokat tekintve a második, engedett TD-ket tekintve harmadik, összességében szintén a második legjobb a ligában. Ez nehézséget okozhat Hopkins számára, aki remek formában van, de ilyen egységgel meggyűlhet a baja.

Tight Endek

A hét kezdője:

Eric Ebron (Lions) Mikor Stafford rájön, hogy az elkapóit még a budira is elkísérik a cornerek, talán benéz a pálya közepére, ahol az idei első körös TE virgonckodik majd. Ebron sérülés után tér vissza, nincs játékban, de a TE-k ellen elszenvedett yardokat tekintve ligautolsó a Pats, hátha ezt meglovagolják.

Biztos kezdő:

Coby Fleener (Colts) Dwayne Allen bokasérülése miatt Fleener első számú tight enddé lépett elő és ezt 144 yarddal tette emlékezetessé a múlt héten. A harmadik héten 49 yarddal és 1 TD-vel keserítette a Jaguarst, ezt könnyen űberelheti is ezen a héten.

A hét padosa:

Delaine Walker (Titans) A MNF-ról agyrázkódás miatt hiányzott, most biztosan pályán lesz. Az Eagles azonban 10 meccsen mindössze egy TE TD-t engedett az ellenfeleknek, így nehéz estéje lesz Mettenberger középső célpontjának.

Csak óvatosan:

Jared Cook (Rams) Az utóbbi öt meccsén négyszer ragadt 25 yard alá, míg a Chargers ellen a legutóbbi három meccsen 41 yardot átlagolnak a TE-k és egész évben mindössze két hatpontost szenvedtek el.

Védelmek

A hét kezdője:

49ers A Giants ellen villantott az Aranyásók védelme, öt labdát szereztek. A Redskins idén nem valami acélos, az elmúlt három meccsén mindig veszített labdát és múlt héten a Bucs védelme TD-t is szerzett.

Biztos kezdő:

Packers Olyan meccs után, mint a múlt heti, lehetetlen kihagyni őket, mondjuk azt a teljesítményt megismételni is az lesz.

Colts Idén a Jags ellen szerzik a legtöbb pontot a védelmek, ráadásul idén a Colts D# már parádézott a Jaguárok ellen (4 sack, 1 TD).

A hét padosa:

Vikings Az elmúlt meccseken a sackeket és labdaszerzéseket is bőszen termelték, Aaron Rodgers és a Packers azonban most óriási mészárlást végez majd.

Csak óvatosan:

Dolphins Hiába a remek forma, én tuti nem raknám be őket, mikor a felmérgelt Peyton Manning vezette Broncoshoz utaznak.

Lions Hasonló az indok, mint a Dolphins esetében, csak itt Tom Brady nem mérges senkire, egyszerűen csak hetek óta kanos. :D


A képek forrása: rantsports.com, zimbio.com, usatoday.com.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik