"Csak az a biztos, hogy semmi sem biztos" - NFL 2015 Week 10

2526058 25260582526058 2526058
Vágólapra másolva!
2015.12.04. 08:12
  Nehéz józan ítéletet mondani a 10. játékhétről. Valódi totógyilkos csatákon vagyunk túl és áttekintve a történéseket, egyértelművé...
Nehéz józan ítéletet mondani a 10. játékhétről. Valódi totógyilkos csatákon vagyunk túl és áttekintve a történéseket, egyértelművé vált, hogy a vége lesz a legizgalmasabb...
Jaguars @ Ravens 22-20
Egy már megnyertnek hitt mérkőzést buktak el otthon a Hollók és nem a négy labdavesztésnek, hanem egy buta szabálytalanságnak köszönhetően. Egy perc volt már csak hátra, amikor a vendégek a saját 20 yardos vonalukról akcióba indultak. Blake Bortlesék épphogy a Ravens térfelére léptek, mikor úgy tűnt, hogy Elvis Dumervil sackje befejezi a meccset. A zebrák azonban facemask miatt 15 yarddal büntették Dumervilt, így hirtelen lőtávolon belülre kerültek a Jaguárok, Jason Myers pedig 53 yardról a póznák közé lőtt, csapata javára fordítva a meccset. Bortles továbbra is nagyon érzi a Hurns-Robinson duót, ezúttal is mindketten TD elkapással vették ki részüket a győzelemből. A hazaiaknál Joe Flacco hiába osztott ki három TD passzt, háromszor a labdát is elveszítette, nagyban hozzájárulva a vereséghez. Ha elképzelem az Andrew Luckkal bénázó Coltsot Luck nélkül, azt kell mondanom, reális a veszélye, hogy a Jaguars beleszólhat a csoport első helyének sorsába. Na ez az a dolog, ami a Ravenst nem fenyegeti, Joe Flaccoék 2-7-tel csúfolkodnak az AFC alsó részében, készülhetnek 2016-ra.
Lions @ Packers 18-16
A forduló talán legnagyobb meglepetése született meg a Lambeau Fielden, ahol több, mint 20 év után tudott újra nyerni a Lions. A mérkőzés Mason Crosby FG-jával indult, melyre Matt Prater válaszolt a szünetig, így némi meglepetésre 3-3-mal fordultak a srácok. A harmadik negyed Brandon Pettigrew 2 yardos TD elkapásával indult, majd a negyedik negyed elején Prater tovább növelte az előnyt, ha már az extra pontot mellé lőtte. 6 perccel a vége előtt az addig inkább a puntokról szóló meccs rendesen felpörgött. A-Rod megtalálta druszáját, Richard Rodgerst az endzoneban, így 12-10-re jöttek fel a hazaiak. Matthew Stafford kevesebb, mint 4 perc alatt 80 yardos TD driveval válaszolt, de Prater újra rontott. Rodgers kevesebb, mint 90 másodperc alatt újra TD átadásig vezette övéit, a két pontos kísérlet azonban meghiúsult, így jöhetett az onside kick. Calvin Johnson tőle szokatlan módon kiejtette a labdát, így a Packers újabb esélyt kapott. Crosby 52 yardról a győzelemért rúgott, de rosszul eltalált labdája bőven elkerülte a kaput, így megtörtént az, amire senki nem számított. Rodgers játékára nem igazán lehetett panasz (333 yard, 2 TD), de a sajtfejűek zsinórban harmadszor is veszítettek, és a pár hete oly biztosnak tűnő NFC North első helye már a Vikingsé. A Lionsnak jót tett a bye week, ezen az úton kell tovább haladniuk.
Saints @ Redskins 14-47
A második negyed elején Drew Brees Brandin Cooksnak kiosztott második TD passzánál még egálban voltak a csapatok, innentől azonban csak a Redskins volt a pályán, a Rézbőrűek 33 megválaszolatlan ponttal küldték haza a Szenteket. Kirk Cousins 324 yarddal, 4 TD átadással és tökéletes, 158.3-as passer ratinggel zárta a meccset, ez a mészárlás pedig Rob Ryan védőkoordinátor állásába került Lousianában. A hazaiak védelme is remekelt, kétszer is lehalászták Brees passzait, melyből Dashon Goldson 35 yardos INT return TD-t szerzett. Cousins mellet a futójáték is remekelt, 201 yardot termeltek talajon a hazaiak. A Saintsnek ezzel a pofonnal tuti vége, a Redskins pedig ezzel a W-vel bejelentkezett az NFC keleti csoportjának élére, hála saját maguknak és a bénázó riválisoknak.
Cowboys @ Buccaneers 6-10
Nem játszott valami látványos meccset a két csapat, a meccs egyetlen TD-je is az utolsó 60 másodpercre maradt. A szünetben még 6-3-ra vezettek a Tony Romo nélkül hetek óta szenvedő vendégek, de a második félidőben négyszer is puntolni kényszerültek, mielőtt Jameis Winston egy yardos futott TD-je után hátrányba kerültek. Matt Cassel újra nekiveselkedett, de az utolsó vendég drive interceptionnel végződött, így zsinórban hetedszer vesztettek a Tehenészek. Winston passzjátékban sokat rontott, két interceptionjénél azonban elkapói is okolhatók. A győztes futás előtti játéknál is kiejtette a labdát, de def. szabálytalanság miatt újra 1 yardról próbálkozhatott és egy szép játékkal meg is etették a vendégek védelmét. A Bucs egyre jobbnak tűnik, a Cowboys pedig azt a minimális célt sem tudta teljesíteni, hogy versenyben legyen, mire Romo felépül.
Panthers @ Titans 27-10
A Panthers továbbra is megállíthatatlan, ezúttal is sima W-t húztak Ron Rivera srácai. A hazaiak a szünetig tartották magukat, de a második játékrészben mindössze egyszer jutottak át a Panthers oldalára, annak a drivenak lost fumble lett a vége, így semmi sanszuk nem volt. Cam Newton újfent remekelt (217 yard, TD, 23 rush yard, rush TD) és Jonathan Stewart (91 yard, TD) is hozzátette a sajátját. A védelem szintén kitett magáért, 250 totál yard alatt tartotta a hazaiakat és két labdaszerzést is kiharcoltak Luke Kuechlyék. Hazai részről egyedül a pass rush dícsérhető, de az 5 sack nagy eredményt nem hozott. A Titansnek hamar fel kell pörögnie, övék a TNF, míg a Panthers lassacskán kihívó nélkül marad az NFC trónjáért.
Bears @ Rams 37-13
Todd Gurley remeklésével indult ez a meccs is, 6 yardos futott TD-jével már 3 perc után vezettek a hazaiak, akik ezután nagyon behúzták a kéziféket, ami nem is lett volna akkora baj, ha a védelem nem vesz ki szabadnapot. A sokszor megcsodált Rams D# ezúttal nem tudott segíteni, hiába a két labdaszerzés, a 397 benyelt yard sokba került. Zach Miller a múlt heti meccs utolsó drive-jáig nem igazán volt fent az NFL térképén, de most újra bizonyított. Gurley TD-je után rögtön egy 87 yardos elkapással egyenlített, végül 107 yarddal és 2 TD-vel zárt. Jay Cutler kis híján tökéletesen játszott (258 yard, 3 TD) és az újonc Jeremy Langfordra sem lehet panasz. Matt Forte sérülése nagy érvágásnak tűnt, de a rookie RB most is jól pótolta a Bears legendáját. A 182 yard, 2 TD terméssel nem kell szégyenkeznie. Hazai oldalon a nagy hátrány miatt előtérbe került a passzjáték, mely rávilágított Nick Foles hiányosságaira és arra is, hogy Gurley futásai nélkül nem versenyképes a Rams.
Dolphins @ Eagles 20-19
Bíztatóan kezdte a meccset a Dolphins, Andrew Franks mezőnygóljával vezettek is, de még vége sem volt az első negyednek és máris 16-3-as hátrányban voltak. Sam Bradford előbb kiosztott egy 2 yardos TD passzt Josh Huffnak, majd Ryan Tannehill benyelte szokásos sackjét az endzone-ban, zsinórban a harmadik safety-t elszenvedve ezzel (1980 óta nem volt erre példa). A baj csőstül jön elméletre DeMarco Murray egy yardos TD-je volt a megerősítés, nagyon úgy tűnt, vége is a meccsnek. Az Eagles azonban elkezdett pontatlanul játszani, Bradford is megsérült, így a Delfinek szép lassan visszajöttek a meccsbe. Franks mezőnygólja után Tannehill előbb Lamar Millert, majd Jarvis Landry-t találta meg az endzoneban, 20-16-ra fordítva ezzel az eredményt. Caleb Sturgis mezőnygólja megteremtette az esélyt a fordításhoz, de a Mark Sanchez a redzone-ban eladta a labdát és fél perccel a vége előtt, így a Miami egy óriási „kámbekkel” diadalmaskodott a továbbra is kiismerhetetlen Eagles otthonában.
Browns @ Steelers 9-30
Múlt heti sérülése miatt Ben Roethlisbergert nem engedték pályára Tomlinék, így Big Ben másodszor kezdett egy meccset backup irányítóként. És, hogy milyen az élet, Landry Jones az első drive végén megsérült, így Ben hamar a pályán találta magát és, ha már ott volt, tönkreverte a Barnákat. 379 passzolt yarddal zárt, ami a legtöbb, amit valaha csereirányító NFL meccsen passzolt, ehhez jön még 3 TD passz, melybe az egyetlen egy interception sem rondít bele. Antonio Brown újra űrfocit tolt (139 yard, 2 TD), ráadásul talajtorna gyakorlata is 10 pontosra sikerült. Big Ben Martavis Bryantnek is nagy estét csinált, ő 178 elkapott yarddal és egy TD-vel zárt. Az 5 sacket és 3 labdát szerző védelem is kitett magáért, a Steelers 6-4-gyel mehet pihenni. A Brownsnál már be is jelentették, hogy a szezon maradék részében Johnny Manziel lesz a kezdő irányító, a bye week alatt már el is kezdhetik rá formálni a támadójátékot.
Vikings @ Raiders 30-14
A két főcsoport számomra két legkellemesebb meglepetéscsapata csapott össze Oaklandben és a Vikingek újra bizonyították, komolyan kell velük számolni az NFC-ben. A 263 futott yardot szerző vendégek csak látszólag arattak sima győzelmet, a Raiders-ben is benne volt a W. 13-0-ra vezettek a vendégek, de Derek Carr két TD átadásával még a szünet előtt fordítottak a hazaiak. Az előny azonban nem tartott sokáig, a második TD utáni kickoffból Cordarrelle Patterson 93 yardos return TD-t szerzett és ez fordulópontnak bizonyult. A szünet után gyűrték egymást becsülettel a csapatok, a Raiders 9 pontos hátrányban is próbálkozott, Terence Newman második labdaszerzése azonban a meccs végét jelentette. Az már csak hab volt tortán, hogy AP 80 yardos TD futása a legvégére maradt, így pedig simának tűnő vendéggyőzelem lett a meccs vége. A Raiders két fájó vereség után próbál az AFC Wild helyeiért versenyben maradni, a Vikings pedig fogadja a Packerst, a 11. játékhét legnagyobb rangadóján.
Patriots @ Giants 27-26
A két csapat elmúlt évtizedes rivalizálásához méltó meccsen őrizte meg veretlen mérlegét a Pats, Stephen Gostkowski utolsó másodperces mezőnygóljával. A vendégek egy 8 percnél is hosszabb támadással kezdtek, melynek végén Scott Chandler 1 yardos elkapásával vezettek is. A Giants nem bonyolította ennyire, Odell Beckham Jr. 87 yardos elkapásával azonnal egyenlítettek. Gostkowski mezőnygóljával újra Tom Bradyék vezettek, de a szünetig előbb Josh Brown 37-ről egyenlített, majd Marcus Harris 1 yardos TD elkapása azt jelentette, hogy 17-10-ra a Giants vezetett a szünetben. Brown rögtön a szünet után 38-ról is jól célzott, de a vendégek LeGarrette Blount 1 yardos futásával zárkóztak. Brown 53-ról most sem hibázott. A negyedik negyed egy Brady fumbleval indult, de ezt a Giants nem tudta pontokra váltani, így Rob Gronkowski 76 yardos TD elkapása a fordítást jelentette. Eli Manningéknek nem igazán ment a játék, az időközben Julian Edelmantvesztő Patriots pedig beindult. Simán el is jutottak a Giants 10 yardosáig, de Brady második labdaeladása újabb esélyt kínált a Giantsnek. Eli jó támadást vezetett, közvetlenül a two minute warning előtt Beckham Jr. TD elkapást is jegyzett, de ezt jogosan visszavonták, így maradt a FG. Brown azonban hiába fordított, Brady is FG távolságba vezette csapatát a maradék 110 másodpercben és Gostkowski el is döntötte a csatát. Eli hiába remekelt, ezúttal ez nem jelentett győzelmet. A Giants tovább nehezítette ezzel saját dolgát, a Pats pedig az egyetlen veretlen csapat maradt az AFC-ben.
Chiefs @ Broncos 29-13
Peyton Manning megdöntötte Brett Favre minden idők legtöbb passzolt yardjára vonatkozó rekordját, egy olyan meccsen, ahol 5 pontos passza volt 35 yardért, dobott 4 interceptiont és ahol le is cserélték és nem azért, hogy megünnepelhessék. PM szörnyű meccsen van túl, ahogy az egész Broncos is. A Chiefs már 29-0-ra is vezetett, úgy, hogy szinte semmilyen ellenállásba nem ütköztek. Charcandrick West 4 yardos futásával kezdtek, majd Cairo Santos 5 mezőnygólja következett, aztán a negyedik negyed elején egy 80 yardos Smith-West összjáték keretbe is foglalta a Chiefs pontszerzéseit. Ezek után jött a két hazai TD, már Manning nélkül. A Chiefs maga sem remélte, hogy valaha ilyen könnyed győzelmet arat majd Coloradóban, nagy lendületet adhat ez a W. A Broncos megtorpanni látszik, már a védelem sem segít, ráadásul Brock Osweiler kezd a gyenge és sérült Manning helyén a 11. héten.
SNF Cardinals @ Seahawks 39-32
Zseniális meccsen nyertek a Pintyek a legnagyobb rivális otthonában. Az első negyedben is közel jártak a vendégek a pontszerzéshez, de Earl Thomas pickje meggátolta ezt. A második negyedben aztán kiszakadt a vendégek zsákja, 22 pontot szereztek. Chandler Catanzaro két FG-ja közt született egy safety és két Floyd 2 TD elkapás a vendégektől, míg Russell Wilsonék „csak” Will Tukuafu egy yardos TD-jével jelentkeztek. 22-7-es szünet után Steven Hauschka és Catanzaro mezőnygólja következett, majd Doug Baldwin elkapásával zárkóztak a hazaiak. A negyedik negyed Lynch három yardos hatpontosával indult, melyhez kellett a védelem labdaszerzése is. Rögtön a TD után Carson Palmer újabb sacket nyelt be, ennek is fumble lett a vége, de most a védelem nem bízta a támadókra a pontszerzést, Bobby Wagner 22 yardos return TD-vel fordított. Palmer harmadik TD átadása volt erre a válasz, újra a Cardinals vezetett és mielőtt a hazaiak elhitték volna az újabb fordítást, Andre Ellington 48 yardos futásával lezárta a meccset. A Cardinals kétséget sem hagyott afelől, hogy ki a csoport ura, ezzel pedig a ’Hawks dolgát is alaposan megnehezítették a PO-ba jutást illetően.
MNF Texans @ Bengals 10-6
Közeleg a január, Andy Dalton kezd remegni. Az eddig sziporkázó és veretlen Bengals támadásban szinte semmit nem mutatott, Dalton 200 yardig sem jutott el és egy interceptiont is dobott. Brian Hoyer sérülése miatt a Texans sem lehet boldog, a helyére beálló T.J. Yates azonban megoldotta feladatát, a negyedik negyed elején szép kis TD átadással lepte meg DeAndre Hopkinst. A két védelem kitett magáért, egyaránt 256 totál yardot engedtek és hasonlóan hatékonyan dolgoztak 3rd és 4th down szituációkban is, nagyban csökkentve ezzel a „roncsderbi” színvonalát. A hazaiak a negyedik negyed végén 4&6 szituációt sikeresen oldottak meg, de Quintin Demps zseniálisan védekezett A.J. Greenen, fumble lett az akció és ezzel a meccs vége. A Texans még reménykedhet, hogy a Colts és Jags duó mellet meg lehet a PO, a Bengalsnak meg hamar túl kell lépni ezen a vereségen, mert Big Ben és a Kohászok nagyon akarják az AFC Northot.

Nehéz józan ítéletet mondani a 10. játékhétről. Valódi totógyilkos csatákon vagyunk túl és áttekintve a történéseket, egyértelművé vált, hogy a vége lesz a legizgalmasabb...

Pihenőhét: Atlanta Falcons, Indianapolis Colts, San Diego Chargers, San Francisco 49ers

Jacksonville Jaguars @ Baltimore Ravens 22-20

Egy már megnyertnek hitt mérkőzést buktak el otthon a Hollók és nem a négy labdavesztésnek, hanem egy buta szabálytalanságnak köszönhetően. Egy perc volt már csak hátra, amikor a vendégek a saját 20 yardos vonalukról akcióba indultak. Blake Bortlesék épphogy a Ravens térfelére léptek, mikor úgy tűnt, hogy Elvis Dumervil sackje befejezi a meccset. A zebrák azonban facemask miatt 15 yarddal büntették Dumervilt, így hirtelen lőtávolon belülre kerültek a Jaguárok, Jason Myers pedig 53 yardról a póznák közé lőtt, csapata javára fordítva a meccset. Bortles továbbra is nagyon érzi a Hurns-Robinson duót, ezúttal is mindketten TD elkapással vették ki részüket a győzelemből. A hazaiaknál Joe Flacco hiába osztott ki három TD passzt, háromszor a labdát is elveszítette, nagyban hozzájárulva a vereséghez. Ha elképzelem az Andrew Luckkal bénázó Coltsot Luck nélkül, azt kell mondanom, reális a veszélye, hogy a Jaguars beleszólhat a csoport első helyének sorsába. Na ez az a dolog, ami a Ravenst nem fenyegeti, Joe Flaccoék 2-7-tel csúfolkodnak az AFC alsó részében, készülhetnek 2016-ra.

Detroit Lions @ Green Bay Packers 18-16

A forduló talán legnagyobb meglepetése született meg a Lambeau Fielden, ahol több, mint 20 év után tudott újra nyerni a Lions. A mérkőzés Mason Crosby FG-jával indult, melyre Matt Prater válaszolt a szünetig, így némi meglepetésre 3-3-mal fordultak a srácok. A harmadik negyed Brandon Pettigrew 2 yardos TD elkapásával indult, majd a negyedik negyed elején Prater tovább növelte az előnyt, ha már az extra pontot mellé lőtte. 6 perccel a vége előtt az addig inkább a puntokról szóló meccs rendesen felpörgött. A-Rod megtalálta druszáját, Richard Rodgerst az endzoneban, így 12-10-re jöttek fel a hazaiak. Matthew Stafford kevesebb, mint 4 perc alatt 80 yardos TD drive-val válaszolt, de Prater újra rontott. Rodgers kevesebb, mint 90 másodperc alatt újra TD átadásig vezette övéit, a két pontos kísérlet azonban meghiúsult, így jöhetett az onside kick. Calvin Johnson tőle szokatlan módon kiejtette a labdát, így a Packers újabb esélyt kapott. Crosby 52 yardról a győzelemért rúgott, de rosszul eltalált labdája bőven elkerülte a kaput, így megtörtént az, amire senki nem számított. Rodgers játékára nem igazán lehetett panasz (333 yard, 2 TD), de a sajtfejűek zsinórban harmadszor is veszítettek, és a pár hete oly biztosnak tűnő NFC North első helye már a Vikingsé. A Lionsnak jót tett a bye week, ezen az úton kell tovább haladniuk.

New Orleans Saints @ Washington Redskins 14-47

A második negyed elején Drew Brees Brandin Cooksnak kiosztott második TD passzánál még egálban voltak a csapatok, innentől azonban csak a Redskins volt a pályán, a Rézbőrűek 33 megválaszolatlan ponttal küldték haza a Szenteket. Kirk Cousins 324 yarddal, 4 TD átadással és tökéletes, 158.3-as passer ratinggel zárta a meccset, ez a mészárlás pedig Rob Ryan védőkoordinátor állásába került Lousiana-ban. A hazaiak védelme is remekelt, kétszer is lehalászták Brees passzait, melyből Dashon Goldson 35 yardos INT return TD-t szerzett. Cousins mellet a futójáték is remekelt, 201 yardot termeltek talajon a hazaiak. A Saintsnek ezzel a pofonnal tuti vége, a Redskins pedig ezzel a W-vel bejelentkezett az NFC keleti csoportjának élére, hála saját maguknak és a bénázó riválisoknak.

Dallas Cowboys @ Tampa Bay Buccaneers 6-10

Nem játszott valami látványos meccset a két csapat, a meccs egyetlen TD-je is az utolsó 60 másodpercre maradt. A szünetben még 6-3-ra vezettek a Tony Romo nélkül hetek óta szenvedő vendégek, de a második félidőben négyszer is puntolni kényszerültek, mielőtt Jameis Winston egy yardos futott TD-je után hátrányba kerültek. Matt Cassel újra nekiveselkedett, de az utolsó vendég drive interceptionnel végződött, így zsinórban hetedszer vesztettek a Tehenészek. Winston passzjátékban sokat rontott, két interceptionjénél azonban elkapói is okolhatók. A győztes futás előtti játéknál is kiejtette a labdát, de def. szabálytalanság miatt újra 1 yardról próbálkozhatott és egy szép játékkal meg is etették a vendégek védelmét. A Bucs egyre jobbnak tűnik, a Cowboys pedig azt a minimális célt sem tudta teljesíteni, hogy versenyben legyen, mire Romo felépül.

Carolina Panthers @ Tennessee Titans 27-10

A Panthers továbbra is megállíthatatlan, ezúttal is sima W-t húztak Ron Rivera srácai. A hazaiak a szünetig tartották magukat, de a második játékrészben mindössze egyszer jutottak át a Panthers oldalára, annak a drivenak lost fumble lett a vége, így semmi sanszuk nem volt. Cam Newton újfent remekelt (217 yard, TD, 23 rush yard, rush TD) és Jonathan Stewart (91 yard, TD) is hozzátette a sajátját. A védelem szintén kitett magáért, 250 totál yard alatt tartotta a hazaiakat és két labdaszerzést is kiharcoltak Luke Kuechlyék. Hazai részről egyedül a pass rush dícsérhető, de az 5 sack nagy eredményt nem hozott. A Titansnek hamar fel kell pörögnie, övék a TNF, míg a Panthers lassacskán kihívó nélkül marad az NFC trónjáért.

Chicago Bears @ St. Louis Rams 37-13

Todd Gurley remeklésével indult ez a meccs is, 6 yardos futott TD-jével már 3 perc után vezettek a hazaiak, akik ezután nagyon behúzták a kéziféket, ami nem is lett volna akkora baj, ha a védelem nem vesz ki szabadnapot. A sokszor megcsodált Rams D# ezúttal nem tudott segíteni, hiába a két labdaszerzés, a 397 benyelt yard sokba került. Zach Miller a múlt heti meccs utolsó drive-jáig nem igazán volt fent az NFL térképén, de most újra bizonyított. Gurley TD-je után rögtön egy 87 yardos elkapással egyenlített, végül 107 yarddal és 2 TD-vel zárt. Jay Cutler kis híján tökéletesen játszott (258 yard, 3 TD) és az újonc Jeremy Langfordra sem lehet panasz. Matt Forte sérülése nagy érvágásnak tűnt, de a rookie RB most is jól pótolta a Bears legendáját. A 182 yard, 2 TD terméssel nem kell szégyenkeznie. Hazai oldalon a nagy hátrány miatt előtérbe került a passzjáték, mely rávilágított Nick Foles hiányosságaira és arra is, hogy Gurley futásai nélkül nem versenyképes a Rams.

Miami Dolphins @ Philadelphia Eagles 20-19

Biztatóan kezdte a meccset a Dolphins, Andrew Franks mezőnygóljával vezettek is, de még vége sem volt az első negyednek és máris 16-3-as hátrányban voltak. Sam Bradford előbb kiosztott egy 2 yardos TD passzt Josh Huffnak, majd Ryan Tannehill benyelte szokásos sackjét az endzone-ban, zsinórban a harmadik safety-t elszenvedve ezzel (1980 óta nem volt erre példa). A baj csőstül jön elméletre DeMarco Murray egy yardos TD-je volt a megerősítés, nagyon úgy tűnt, vége is a meccsnek. Az Eagles azonban elkezdett pontatlanul játszani, Bradford is megsérült, így a Delfinek szép lassan visszajöttek a meccsbe. Franks mezőnygólja után Tannehill előbb Lamar Millert, majd Jarvis Landry-t találta meg az endzoneban, 20-16-ra fordítva ezzel az eredményt. Caleb Sturgis mezőnygólja megteremtette az esélyt a fordításhoz, de a Mark Sanchez a redzone-ban eladta a labdát és fél perccel a vége előtt, így a Miami egy óriási „kámbekkel” diadalmaskodott a továbbra is kiismerhetetlen Eagles otthonában.

Cleveland Browns @ Pittsburgh Steelers 9-30

Múlt heti sérülése miatt Ben Roethlisbergert nem engedték pályára Tomlinék, így Big Ben másodszor kezdett egy meccset backup irányítóként. És, hogy milyen az élet, Landry Jones az első drive végén megsérült, így Ben hamar a pályán találta magát és, ha már ott volt, tönkreverte a Barnákat. 379 passzolt yarddal zárt, ami a legtöbb, amit valaha csereirányító NFL meccsen passzolt, ehhez jön még 3 TD passz, melybe az egyetlen egy interception sem rondít bele. Antonio Brown újra űrfocit tolt (139 yard, 2 TD), ráadásul talajtorna gyakorlata is 10 pontosra sikerült. Big Ben Martavis Bryantnek is nagy estét csinált, ő 178 elkapott yarddal és egy TD-vel zárt. Az 5 sacket és 3 labdát szerző védelem is kitett magáért, a Steelers 6-4-gyel mehet pihenni. A Brownsnál már be is jelentették, hogy a szezon maradék részében Johnny Manziel lesz a kezdő irányító, a bye week alatt már el is kezdhetik rá formálni a támadójátékot.

Minnesota Vikings @ Oakland Raiders 30-14

A két főcsoport számomra két legkellemesebb meglepetéscsapata csapott össze Oaklandben és a Vikingek újra bizonyították, komolyan kell velük számolni az NFC-ben. A 263 futott yardot szerző vendégek csak látszólag arattak sima győzelmet, a Raiders-ben is benne volt a W. 13-0-ra vezettek a vendégek, de Derek Carr két TD átadásával még a szünet előtt fordítottak a hazaiak. Az előny azonban nem tartott sokáig, a második TD utáni kickoffból Cordarrelle Patterson 93 yardos return TD-t szerzett és ez fordulópontnak bizonyult. A szünet után gyűrték egymást becsülettel a csapatok, a Raiders 9 pontos hátrányban is próbálkozott, Terence Newman második labdaszerzése azonban a meccs végét jelentette. Az már csak hab volt tortán, hogy AP 80 yardos TD futása a legvégére maradt, így pedig simának tűnő vendéggyőzelem lett a meccs vége. A Raiders két fájó vereség után próbál az AFC Wild helyeiért versenyben maradni, a Vikings pedig fogadja a Packerst, a 11. játékhét legnagyobb rangadóján.

New England Patriots @ New York Giants 27-26

A két csapat elmúlt évtizedes rivalizálásához méltó meccsen őrizte meg veretlen mérlegét a Pats, Stephen Gostkowski utolsó másodperces mezőnygóljával. A vendégek egy 8 percnél is hosszabb támadással kezdtek, melynek végén Scott Chandler 1 yardos elkapásával vezettek is. A Giants nem bonyolította ennyire, Odell Beckham Jr. 87 yardos elkapásával azonnal egyenlítettek. Gostkowski mezőnygóljával újra Tom Bradyék vezettek, de a szünetig előbb Josh Brown 37-ről egyenlített, majd Marcus Harris 1 yardos TD elkapása azt jelentette, hogy 17-10-ra a Giants vezetett a szünetben. Brown rögtön a szünet után 38-ról is jól célzott, de a vendégek LeGarrette Blount 1 yardos futásával zárkóztak. Brown 53-ról most sem hibázott. A negyedik negyed egy Brady fumbleval indult, de ezt a Giants nem tudta pontokra váltani, így Rob Gronkowski 76 yardos TD elkapása a fordítást jelentette. Eli Manningéknek nem igazán ment a játék, az időközben Julian Edelmantvesztő Patriots pedig beindult. Simán el is jutottak a Giants 10 yardosáig, de Brady második labdaeladása újabb esélyt kínált a Giantsnek. Eli jó támadást vezetett, közvetlenül a two minute warning előtt Beckham Jr. TD elkapást is jegyzett, de ezt jogosan visszavonták, így maradt a FG. Brown azonban hiába fordított, Brady is FG távolságba vezette csapatát a maradék 110 másodpercben és Gostkowski el is döntötte a csatát. Eli hiába remekelt, ezúttal ez nem jelentett győzelmet. A Giants tovább nehezítette ezzel saját dolgát, a Pats pedig az egyetlen veretlen csapat maradt az AFC-ben.

Kansas City Chiefs @ Denver Broncos 29-13

Peyton Manning megdöntötte Brett Favre minden idők legtöbb passzolt yardjára vonatkozó rekordját, egy olyan meccsen, ahol 5 pontos passza volt 35 yardért, dobott 4 interceptiont és ahol le is cserélték és nem azért, hogy megünnepelhessék. PM szörnyű meccsen van túl, ahogy az egész Broncos is. A Chiefs már 29-0-ra is vezetett, úgy, hogy szinte semmilyen ellenállásba nem ütköztek. Charcandrick West 4 yardos futásával kezdtek, majd Cairo Santos 5 mezőnygólja következett, aztán a negyedik negyed elején egy 80 yardos Smith-West összjáték keretbe is foglalta a Chiefs pontszerzéseit. Ezek után jött a két hazai TD, már Manning nélkül. A Chiefs maga sem remélte, hogy valaha ilyen könnyed győzelmet arat majd Coloradóban, nagy lendületet adhat ez a W. A Broncos megtorpanni látszik, már a védelem sem segít, ráadásul Brock Osweiler kezd a gyenge és sérült Manning helyén a 11. héten.

SNF Arizona Cardinals @ Seattle Seahawks 39-32

Zseniális meccsen nyertek a Pintyek a legnagyobb rivális otthonában. Az első negyedben is közel jártak a vendégek a pontszerzéshez, de Earl Thomas pickje meggátolta ezt. A második negyedben aztán kiszakadt a vendégek zsákja, 22 pontot szereztek. Chandler Catanzaro két FG-ja közt született egy safety és két Floyd 2 TD elkapás a vendégektől, míg Russell Wilsonék „csak” Will Tukuafu egy yardos TD-jével jelentkeztek. 22-7-es szünet után Steven Hauschka és Catanzaro mezőnygólja következett, majd Doug Baldwin elkapásával zárkóztak a hazaiak. A negyedik negyed Lynch három yardos hatpontosával indult, melyhez kellett a védelem labdaszerzése is. Rögtön a TD után Carson Palmer újabb sacket nyelt be, ennek is fumble lett a vége, de most a védelem nem bízta a támadókra a pontszerzést, Bobby Wagner 22 yardos return TD-vel fordított. Palmer harmadik TD átadása volt erre a válasz, újra a Cardinals vezetett és mielőtt a hazaiak elhitték volna az újabb fordítást, Andre Ellington 48 yardos futásával lezárta a meccset. A Cardinals kétséget sem hagyott afelől, hogy ki a csoport ura, ezzel pedig a ’Hawks dolgát is alaposan megnehezítették a PO-ba jutást illetően.

MNF Houston Texans @ Cincinnati Bengals 10-6

Közeleg a január, Andy Dalton kezd remegni. Az eddig sziporkázó és veretlen Bengals támadásban szinte semmit nem mutatott, Dalton 200 yardig sem jutott el és egy interceptiont is dobott. Brian Hoyer sérülése miatt a Texans sem lehet boldog, a helyére beálló T.J. Yates azonban megoldotta feladatát, a negyedik negyed elején szép kis TD átadással lepte meg DeAndre Hopkinst. A két védelem kitett magáért, egyaránt 256 totál yardot engedtek és hasonlóan hatékonyan dolgoztak 3rd és 4th down szituációkban is, nagyban csökkentve ezzel a „roncsderbi” színvonalát. A hazaiak a negyedik negyed végén 4&6 szituációt sikeresen oldottak meg, de Quintin Demps zseniálisan védekezett A.J. Greenen, fumble lett az akció és ezzel a meccs vége. A Texans még reménykedhet, hogy a Colts és Jags duó mellet meg lehet a PO, a Bengalsnak meg hamar túl kell lépni ezen a vereségen, mert Big Ben és a Kohászok nagyon akarják az AFC Northot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik