NFL Fantasy tippek, Week 11

2526058 25260582526058 2526058
Vágólapra másolva!
2014.11.16. 17:11
Címkék
Már a 11. héten járunk, el sem hiszem... Ezúttal négy csapat pihen és a TNF is magunk mögött, így a maradék 13 meccs szereplőiből szemezgettem...

Már a 11. héten járunk, el sem hiszem... Ezúttal négy csapat pihen és a TNF is magunk mögött, így a maradék 13 meccs szereplőiből szemezgettem, megpróbálva némi segítséget nyújtani az online foci szerelmeseinek.

Irányítók

A hét kezdője:

Aaron Rodgers (Packers) Nem szorul túl nagy magyarázatra, múlt héten egy félidő alatt rámolt be 6 TD-t a liga legrosszabb QB-k elleni védelme ellen, most pedig a 2. legrosszabb irányítók elleni fanatsy mutatóval büszkélkedő Eagles következik. Mondhatni, jó a sorsolása A-Rod-nak.

Biztos kezdő:

Matt Ryan (Falcons) A Panthers D# ellen múlt héten lejátszotta pályafutása első olyan meccsét Mark „Buttfumble” Sanchez, a mehikói macsó, amelyen 300 yard fölött zárt, minimum 2 TD passzt adott és nem vesztett labdát. Erre pontosan a 64. kezdő meccsén került sor, vagyis kijelenthetjük, óriási a baj a Párducok védelmében. Ryan a bye week után 219 yarddal és egy TD-vel tért vissza, egy kis formajavítással 300 yard, 2-3 TD simán benne van a Carolina ellen.

Philip Rivers (Chargers) A Dolphins elleni botrányos játéka senkit ne bizonytalanítson el, hazai pályán idén 11TD- 2Int a mutatója, ami mellé szép yard szám is párosul, ráadásul a Raiders ellen idén egyszer már produkált egy remek meccset (313 yard, 3TD). A Raiders irányítók elleni hatékonysága közepes, 250 yard/ meccs és átlagban elszenvedett 2 TD. Ez nem rossz, Rivers és tulajai is elégedettek lesznek, feltéve, ha ez W-vel párosul.

A hét padosa:

Russel Wilson (Seahawks) Az elmúlt 3 meccsen egyszer sem jutott 200 yard fölé és egy TD passz mellé 3 interceptiont produkált. Az egyetlen pozitívum, hogy talajon 58 yardot átlagolt ezen a 3 meccsen és legutóbb TD-t is futott. A Chiefs ellen idén azonban ez lehetetlen, a Főnökök továbbra sem szenvedtek el futott TD-t az egész szezonban. Ráadásul mindössze 2002 yardot passzoltak eddig csak ellenük, mely szintén a liga legjobb statisztikája.

Csak óvatosan:

Jay Cutler (Bears) Kezd kicsúszni a macik irányítása a kezei közül, rengeteg kritika éri, jogosan. Most a Vikings ellen elvileg javítania kell(ene), de nem lesz könnyű. A bye week előtti négy meccsen 20 sacket és 7 labdát szereztek a Viking védők. Cutler mindhárom idei meccsét elvesztette a Soldier Fielden, ráadásul pontosan annyi hatpontost dobott, mint ahány interceptiont, ötöt.

Ryan Fitzpatrick (Texans) Idegenben 6TD- 5Int mutatót hozott idén össze a „német” fiú, ami egy közepes mutató. Ami miatt mégis le kell beszéljek mindenkit a szerepeltetéséről, az a Browns D# hatékonysága. A Barnák az egyetlen csapat az NFL-ben, akik több interceptiont (13) szereztek eddig, mint amennyi passzolt TD-t (12) kaptak.

Futók

A hét kezdője:

Matt Forte (Bears) Cutler hetek óta rossz formában van, a Vikings passz elleni védekezése is remek, így Forte lehet az, aki életet lehet a macik támadásaiba. Idei 3 hazai meccsén 449 total yardot teljesített, ami 150-es átlagot jelent. Ma is hasonlót várok tőle, TD-vel megfűszerezve.

Biztos kezdő:

Jamaal Charles (Chiefs) Az elmúlt négy fordulóban 5 TD-t szerzett, mondhatni, hogy nincs rossz formában. Mivel rá épül a Chiefs offense, ezért liga 4. legjobb futás elleni védelme ellen sem féltem, 80 yard, 1 TD simán benne van.

Mark Ingram (Saints) Az elmúlt 3 meccsén mindig elérte a 100 yardot és szerzett 3 TD-t is, most a Bengals gyengécske védelme ellen folytatja remek sorozatát. A Bengals eddig 12 TD-t szenvedett el a futók által, amiből 11 futott TD volt. A yardokat tekintve is az 5. legrosszabb csapat a ligában, Ingram újra Brees első számú segítsége lehet.

A hét padosa:

André Ellington (Cardinals) Idén eddig nagyon megbízható Ellington, de a Lions ellen ez kevés lesz. A Detroitnak van az egyik legjobb futás elleni védelme, Fred Jackson 58 yardja a legtöbb, amit idén futottak ellenük.

Csak óvatosan:

Marshawn Lynch (Seahawks) Múlt héten elképesztő játékot nyújtott, ennek ma a közelében sem lesz. A KC ugyan már két futót is engedett 100 yard fölé idén, de futott TD-t eddig senki nem szerzett ellenük.

Rashaad Jennings (Giants) Visszatér több hetes pihenője után, de a 49ers D#-nél nehezebb ellenfelet nem nagyon foghatott volna ki. A vendégek védelme az engedett yardokat tekintve ligaelit és a 9 meccsen beszedett 5 TD is remek statisztika. Én Jenningset tovább jegelném a tulajainak helyében.

Elkapók

A hét kezdője:

Randall Cobb/Jordy Nelson (Packers) Nehéz megmondani, hogy kivel fog most kivételezni Rodgers bácsi, mindkét fiát imádja és mindketten brutálisak idén. Nelson 889 yard- 8TD, Cobb 650 yard- 10 TD. Valamelyikőjük elképesztő meccsen lesz túl, köszönhetően annak, hogy az Eagles védelme engedte a 3. legtöbb fantasy pontot a WR-ek-nek és az elkapók által elszenvedett 13 TD is a harmadik legtöbb a ligában.

Biztos kezdő:

Pierre Garcon (Redskins) Ide nyilván DeSean Jackson neve kellene, hogy kerüljön, de én azt érzem, hogy a hetek óta semmit nem mutató Garcon RGIII segítségével megtáltosodik és remek meccset produkál a liga magasan legrosszabb WR-ek elleni védelme ellen.

Julio Jones (Falcons) A Panthers a Buccaneers-szel holtversenyben 14 TD-t szenvedett el eddig WR-ek ellen, amivel mindkét csapat liga utolsó. A 10 meccsen benyelt 1721 yard is hátulról ötödik, így erősen megkérdőjelezhető, hogy miért is ne lenne jó meccse Julionak. Jones 853 elkapott yardjával egyébként a 6. a WR-ek közt.

A hét padosa:

Larry Fitzgerald (Cardinals) Elvesztette kezdő irányítóját, így még nehezebb dolga lesz a liga legjobb védelme ellen. Stanton idén 3 meccsen kezdett, ezeken Fitzgerald 48 yardot átlagolt és nem szerzett TD-t. A Lions védelme ráadásul az engedett yardokat, az engedett TD-ket és az engedett fantasy pontokat tekintve is ligaelső a WR-ek ellen.

Csak óvatosan:

Dwayne Bowe (Chiefs) 61 yardot átlagol meccsenként idén és még mindig nem szerzett TD-t. Erre most sem sok sansza lesz, a Seahawks ugyanis idén idegenben mindössze két embert engedett 90 yard fölé és a 9 meccsen elszenvedett 4 WR-TD is ligaelső mutató, a Lions-szal holtversenyben.

T.Y. Hilton (Colts) Hilton hetek óta remek formát mutat, ami most a Revis-islanden megszakad. A liga egyik legjobb CB-je ellen nem sok sót esznek meg a WR-ek, de a komplett Pats D# is nagyon hatékony a WR-ek ellen. Mindössze 6 TD-t engedtek eddig, ráadásul 10 interceptiont szereztek már. Arról nem is beszélve, hogy mindössze 94 jó elkapás született ellenük, ami 10-es meccsenkénti átlag. Rohadtul alacsony szám.

Tight Endek

A hét kezdője:

Jimmy Graham (Saints) Újra bombaformában, ráadásul most a TE-k ellen eddig legtöbb yardot elszenvedő Bengals az ellenfél. A Cincy védelme mindemellett a WR-ek ellen igen hatékony, úgyhogy sanszos, hogy Graham egyedül aratja le a babérokat.

Biztos kezdő:

Vernon Davis (49ers) Meglepő, hogy itt szerepel a neve, hiszen hetek óta szörnyen játszik, de most azt érzem, hogy kimászik a gödörből. A Giants WR-ek ellen egész jó, így Davis segítheti a leginkább Kaepernicket és a passzjátékot. A Giants ráadásul közel 11 fantasy pontot enged a TE-k ellen, amivel az ötödik legrosszabb a ligában.

A hét padosa:

Greg Olsen (Panthers) Eléggé összevissza teljesít, mindig benne van a nagy meccs, de Newton egy egy rosszabb napján őt is simán lehúzza. Ami miatt nem ajánlom az a Falcons védelem TE-k elleni hatékonysága. Eddig mindössze 2 TD-t szenvedtek el és Jimmy Graham kivételével senkit nem engedtek 60 yard fölé, az fantasy pontokat tekintve a 2. legjobb TE elleni védelem a Sólymoké.

Csak óvatosan:

Martellus Bennett (Bears) A Vikings védelme is csak 2 TD-t engedett és senkit nem engedtek 57 yard fölé. Bennett nincs ugyan rossz formában, de, ha Cutler nyomás alá kerül, ő is megsínyli majd.

Védelmek

A hét kezdője:

Vikings Elképesztő sack mennyiséget produkálnak hetek óta, ha ma is működik a pass rush, Cutler nagy bajban lesz. Interception vagy fumble TD-t szerez ma a Vikingek védelme.

Biztos kezdő:

Steelers Az elmúlt 4 hétből háromszor is remekelt a Kohászok védelme, a MNF-on pedig Mettenberger országos TV premierjébe rondítanak bele.

Saints Az elmúlt négy héten 6 interceptiont dobott Dalton és több, mint 10 sacket szenvedett el, ma a Saints védelem tűnik jó védelemnek, köszönhetően Dalton bénázásainak.

A hét padosa:

Eagles A Lambeau Fielden 286 passzkísérlet óta nem adta el a labdát Rodgers és négy idei hazai meccsén 15 TD passznál jár. Hiába a Panthers elleni parádé, ma csúnya verést kapnak a Sasok.

Csak óvatosan:

Patriots Az ötödik legjobb fantasy védelem idén, mégis óva intek mindenkit a szerepeltetésüktől, elsősorban azért, mert Luck elképesztő módon termeli a yardokat és a pontokat és a labdára is kellőképpen vigyáz.

Bengals Hol van már a tavalyi hó? Kérdezhetnénk, tavaly ugyanis a liga egyik legjobb védelme volt a Bengalsé, idén viszont csak a 30. helyen állnak a fantasy pontokat tekintve. A Saints otthonában pedig nem nagyon szoktak a védelmek parádézni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik