BABJÁK BENCE
BABJÁK BENCE
2021.11.24 08:27 Frissítve: 2021.11.24 14:15

FTC: Aki nem motivált, maradjon otthon! – Blazic

Miha Blazic, a Ferencváros szlovén védője csalódott, hogy nem sikerült a továbbjutás a labdarúgó Európa-ligában, ám reméli, hogy a magyar bajnok és a Betis között nem lesz szakadéknyi különbség Sevillában.

 

Miha Blazic sokat tehet a Fradi sevillai pontszerzéséért (Fotó: Szabó Miklós)

– Miben bízhat a Ferencváros a Betis elleni meccs előtt?
– Az első egymás elleni mérkőzésen mutatott teljesítményben mindenképpen – mondta lapunknak Miha Blazic, a Ferencváros 28 esztendős szlovén válogatott védője. – Nem futballoztunk rosszul a Groupama Arénában, akadtak jó időszakaink, persze tudjuk, Sevillában jóval nehezebb kilencven perc vár ránk. Próbáljuk tudásunk legjavát nyújtani és legalább egy pontot elhozni Spanyolországból.

– Évek óta Ferencvárosban futballozik, van rálátása a magyar labdarúgásra. Csalódás, hogy nincs esély továbbjutni a csoportból, vagy örülni kell, hogy a Fradi az Európa-liga főtábláján szerepelhet?
– Mindkét állításban van igazság. Amikor kisorsolták a csoportunkat, tudtuk, nehéz meccsek várnak ránk, de mindegyiknek úgy vágtunk neki, hogy nyerni akarunk. Tudjuk, mi a realitás, de mi más lehetett volna a célunk, mint hogy tavasszal is versenyben maradjunk? Szerettünk volna továbbjutni, valahol mindenkinek csalódás, hogy négy kör után erre már nincs esélyünk. Ugyanakkor azt is évről évre láthatjuk, mennyire nehéz a magyar csapatoknak bejutniuk valamelyik európai kupasorozat csoportkörébe. Meg kell becsülni, hogy nekünk sikerült, de természetes, hogy évről évre többet szeretnénk. A csoportkörben ezúttal időnként a szerencse hiányzott, máskor a teljesítményünk maradt el az elvárttól, és azt sem szabad elfelejteni, hogy az ellenfelek nagyon erősek.

A FRANCIA RUDDY BUQUET VEZETI A MECCSET SEVILLÁBAN


Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) kedden kijelölte a csütörtöki Betis–Ferencváros El-mérkőzés játékvezetőjét, Sevillában a francia Ruddy Buquet fújja a sípot, partjelzőként Guillaume Debart és Cyril Mugnier segíti a munkáját. A 44 esztendős játékvezető nem ismeretlen a magyar csapatnak, 2019 augusztusában ő vezette a Ferencváros–Dinamo Zagreb Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóját, amelyet a horvát együttes 4–0-ra megnyert. A 2013 júliusában játszott Vojvodina–Honvéd (2–0) Európa-liga-selejtezőn is ő bíráskodott.

– Mi jelenti a fő motivációt a csütörtöki meccs előtt?
– Egyfelől a nemzetközi porondnál egyetlen futballistának sem kell nagyobb motiváció. Másfelől olyan együttes lesz az ellenfelünk, amely a világ egyik legerősebb bajnokságában szerepel. Ellene mutathatjuk meg, mire vagyunk képesek, ráadásul óhatatlan, hogy a meccset nézve az emberek összehasonlítják majd a Betis és a Fradi szintjét. Ezen a téren sem akarunk szégyent vallani. Aki nem motivált egy ilyen találkozó előtt, inkább maradjon otthon!

– A magyar bajnokságban négyszázhuszonhét perce nem kapott gólt a csapat. Mi kell ahhoz, hogy Sevillában is stabilan zárjon a védelem?
– Mindenkinek a tudása legjavát kell adnia, és ha ehhez még szerencse is társul, a Betis elleni összecsapást kapott gól nélkül tudhatjuk le. A spanyol csapat és a magyar együttesek játékosait nyilván nem lehet összehasonlítani, tudjuk, hogy egyetlen pillanatig sem lankadhat a figyelmünk. Mindent beleadunk, aztán meglátjuk, mire lesz elég.

– Az NB I-nél maradva: a meglepetéscsapat Kisvárdát négy nullára, a legnagyobb vetélytársnak tekintett Mol Fehérvárt három nullára győzték le. Valóban ekkora a szakadék a Ferencváros és a többi magyar klub között?
– Az utóbbi évek eredményei és a mostani játékoskeret alapján talán nem túlzás, hogy a Ferencváros a legerősebb csapat Magyarországon. Ugyanakkor éppen a jelenlegi bajnokság mutatta meg, hogy ha egy kicsit is félvállról vesszük a meccset, meglephetnek minket. Emiatt nem mondanám, hogy fényévekkel a vetélytársak előtt járunk, azt viszont igen, hogy ha száz százalékon pörgünk, szinte biztosan legyőzzük az ellenfelet.

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ, G-CSOPORT
November 25., csütörtök

18.45: Real Betis (spanyol)–FERENCVÁROS (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
18.45: Bayer Leverkusen (német)–Celtic (skót) – élőben az NSO-n!

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Leverkusen 4 3 1
11–2 +9 10
2. Betis 4 2 1 1 8– 9 –1 7
3. Celtic 4 2
2 8–10 –2 6
4. FERENCVÁROS 4

4 4–10 –6 0
2021.11.27 23:23:06

Európa-liga DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Komolyan mondom, még egy vaskosabb fiaskónak is jobban örülnék, ha nyílt sisakos, tűzzel teli csatában születik, mint egy újabb egy-két gólos »helytállásnak«. Tudom, részemről ez érzelmekkel teli szurkolói hozzáállás, ám azt hiszem, a hatból egyszer meg lehetne kockáztatni.

2021.11.25 18:31:11

Európa-liga K. T. I.

A Celtic taktikus futballt mutatott be, az 56. percben még vezetett is, ám a hajrát nem bírta ki az óriási német nyomással szemben.

2021.11.25 15:27:47

Európa-liga BORSOS LÁSZLÓ (összefoglaló), CSELŐTEI MÁRK (percről percre)

Tello révén már az ötödik percben előnyhöz jutott a hazai csapat, majd jött Canales bombagólja.

2021.11.24 23:28:35

Európa-liga THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Hol végezne az FTC a német, a spanyol vagy éppen a skót bajnokságban?