El: „Soha nem láttam még ilyen »sznob« csapatot, mint a Fehérvár”

PIETSCH TIBOR (Vaduz)PIETSCH TIBOR (Vaduz)
Vágólapra másolva!
2019.08.01. 22:56
null
A Vaduz vezetőedzője szerint a Fehérvár nem mutatott kellő tiszteletet (Fotó: molfehervarfc.hu)
Mint beszámoltunk róla, a Fehérvár FC hosszabbítás után 2–0-s vereséget szenvedett Liechtensteinben a Vaduztól, s búcsúzott az Európa-ligától. A mérkőzés után a két csapat vezetőedzője értékelte a párharcot.

 

Mario Frick, az FC Vaduz vezetőedzője elmondta, úgy érezte, a Fehérvár nem tisztelte eléggé a liechtensteini csapatot.

– Mit jelent ez a siker önnek és a csapatának?
– Az álmunk vált valóra. Nagyon boldog és büszke vagyok. Csodásan kezdtük ezt az idényt, a csapat hisz bennem, én is hiszek a csapatomban! Fantasztikus, hogy továbbjutottunk, alig várom, hogy a Frankfurttal találkozzunk.

– Az első félidőben visszafogottan játszott a Vaduz, ez tudatos volt?
– Igen. Nem akartunk a vesztünkbe rohanni azzal, hogy ész nélkül támadunk. A szünetben mondtam a srácoknak, hogy megszerezhetjük a hosszabbítást érő gólt, és azt is hozzátettem, hogy a ráadásban megnyerhetjük a párharcot. Külön hálával tartozunk kapusunknak, Benjamin Büchelnek, elképesztő teljesítményt nyújtott, bizonyította, hogy méltán viseli a csapatkapitányi karszalagot.

– Kijelentheti, hogy a két meccs alapján a Vaduz jobb, mint a Fehérvár?
– Ez számomra egyértelmű! Nem láttam még olyan „sznob” csapatot, mint a Fehérvár. Ha az edzőn nem is, a játékosokon éreztem, hogy nem tisztelnek minket eléggé, az első meccs után lekicsinylően nyilatkoztak rólunk – ennél nagyobb motiváció nem is kellett nekünk.

Marko Nikolics, a Fehérvár FC vezetőedzője a lefújás utáni sajtótájékoztatón elmondta, a magyar csapat azt kapta a sorstól, amit megérdemelt.

– Mivel magyarázható a kudarc?

– A harmadik idényemet kezdtem a csapat kispadján, nem kétséges, hogy amióta itt vagyok, ez volt a legrosszabb napom. Eddig szép sikereket értünk el, de ez nagy kudarc volt. A futball egyszerű és őszinte játék, azt kaptuk a sorstól, amit megérdemeltünk. Kihagytuk a lehetetlent is… Felesleges most mélyebb analízisbe belemenni, de azt leszögezhetem, hogy vállalom a felelősséget a vereségért.

– Kívülről úgy tűnt, a szokottnál visszafogottabban viselkedett a kispad mellett. Ez azt jelentette, hogy nem hisz a csapatában?
– Dehogyis! Sőt kicsit túlságosan is „megőrültem” olykor, főleg az elpuskázott ziccereinknél. Persze, hogy bíztam a játékosokban, de ez olyan meccs volt, amelyen semmi nem sikerült.

– Mario Frick azt nyilatkozta, a Fehérvár játékosain nem érezte a tiszteletet.
– Könnyű ezt mondani ilyenkor… Ha esetleg így viselkedtek, az nem az ő hibájuk, hanem az enyém. Ez a legnehezebb vereség a karrierem során.

– Mit gondol, mit hoz a közeljövő? Nem érzi úgy, hogy le kell ülnie a vezetőkkel, illetve, hogy jelentős változásra van szükség?
– Van véleményem arról, amit kérdezett, de tisztelem annyira a klubot, hogy erről ne beszéljek nyilvánosan. Az biztos, hogy valamit tennünk kell.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 2. KÖR, VISSZAVÁGÓ
FC Vaduz (liechtensteini)–Fehérvár FC 2–0 (0–0, 1–0, 2–0) – hosszabbítás után

Vaduz, Rheinpark Stadion, 1253 néző. Vezette: Lukjancukas (litván)
Gólszerző: M. Gajics (61. – 11-esből), M. Coulibaly (100.)
Kiállítva: Antoniazzi (106., FC Vaduz)
Továbbjutott: az FC Vaduz, 2–1-es összesítéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik